Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

  • 74 289
  • 738
# 675
Брей колко хубави торти, Ванче, Пепи, албенка, на Патияни красотите, азалс, много хубава се е получила, Доня коприва бравост, който изпускам, извиньете  Laughing ....
Азалс, ако се стегне я използвам когато ми трябва твърд ганаш, за измазване, трюфели, плътен слой крем за твърда торта, а за разбиване за шприцоване трябва да е студен но не много, и течен. За твърд слагам и повече шоколад - 2/1 или 3/1, а за разбиване 1/1, може и 2/1. След като го разбиеш може пак да го охладиш.

За малки торти стана дума нещо Simple Smile, ето моята, торта за трима, в почти естествен размер  Laughing.



Една колежка ми я поиска, да ви кажа най-лошо е да се работи за познати, с много претенции Rolling Eyes. Аз нищо сериозно не правя, само познати като поискат, но така и цена да сложиш е трудно, и всички претенции да уважиш  Rolling Eyes.
Та така, 6 инча торте, три блатчета пандишпан с шоколадов мус между тях. Правих я заедно с Елмо тортата така че ми излезе 0 долара Laughing. Замразих я за една седмица замазана с бадъркрийм.
Сега, отгоре иска драгата колежка, да изненада приятелка за току що миналия и рожден ден, с торта покрита с някакъв много въздушен крем, ако може не много сладък и с по-малко калории Shocked. Смесих 100гр. гъста Бавария със 100г бял ганаш, този дето ми се пресече като правих Елмо. Като го стопих, охладих и разбих пак се оправи  Grinning. Отстрани е сресана с гребена на уилтън и нахвърляна със захаросан настърган лимон.
Та, крема който се получи стана почти като пяна, много лек, леко омекна извън хладилника и като му сложих зелено, но става горе долу, не и за прецизно шприцоване обаче. Та, измазах я с това, полях с черен шоколад и спретнах за 10 мин. една розичка от ммф с малко гъмпейст.
Та за това торте смятам $15 са добре ?
 
Виж целия пост
# 676
azals, Много е хубав спондж боб. Браво  Simple Smile

Ванче, започвам да отговарям


Пепи, Пепи!!! Отново на тръстиката, а? Пак с много торти. Много идейно, това с камъчетата. Я, кажи сега! Има ли изрязана дупка в чаршафа или направо отгоре наля фарситура??? Искаше ми се нещо подобно да направя с некролога на Джако, ама момиченцето тогава рече и отсече: СМЕТАНА. Но ми е любопитно, по този начин как става.....
На влакчето, що са му празни вагончетата? Така ли си го поискаха? Sad . Готиния дебел заек, що си няма очички??? Кафявата количка защо е с едно счупено фарче??? Още въпроси искаш ли????
Пак Пепи.... Пак зелена торта..... Обаче тия жълтите дебелаци отгоре са страхотни.  Grinning КАКВА Е ТАЗИ БЯЛА ПОДЛОЖКА??? Не съм виждала такава  newsm78


1. Дупка в чаршафа няма. Мазах с фарситура върху него, после плаката и пак фарситура
2. На зайо наистина му забравих очилата. Видях го чак на снимката след като си бяха взели тортата.
3. На влакчето му сложих бонбони, но ме домързя да го снимам.
4. Кафявата кола е и без преден капак. Ама ти нали не гледаш таквиз детски и не го знаеш. Матю
5. Бели подложки отдавна има в торнадо- просто не ти е правило впечатление. Май във фирмата откъдето ги взимат ги фолират с кавото имат  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 677
тя получава ли си обем както като е в нормално състояние, защото при мен не мърдакато количество и мн малко крем ми става Sad къде бъркам

В какво съотношение ти е сметаната с шоколада?

Трябва много да радбиваш на високи обороти с миксера. Надига се самият ганаш и става пухкав.
И още едно правило - не смесвай два вида шоколад. Това го научих като прецаках така един ганаш и въобще не мръдна. ooooh!
Виж целия пост
# 678
ами 1 литър сметана и 400 гр шоколад, 4  по 100 гр  от магазина
ами смесих ги че бяха на различна фирма, ама все еднакви иначе, чисти млечни
  добре а да попитам, когато слагате ганаша под чаршафа не го разбивате или го разбивате? има ли значение това за самият чаршаф?
Виж целия пост
# 679
Ели, не мога да преценя дали $15 е добре, ама щом казваш, че е за 3-ма  newsm78 , $5 на парче е супер  Peace
Ванче твоята торта не я виждам  newsm78, постоянно имам проблеми с твоя албум, почти никога не ти виждам тортите.

Ето и от ме една вариация на тема "Химия". Напоследък страшни теми ми се падат  Laughing


Медовик с мнооого ягоди. В последно време само това правя, сама на себе си си омръзнах, но е голям хит, няма начин  Laughing . За първи път ми се разби прекрасно сметаната, да е жив и здрав новия ми миксер. Блатовете ми бяха с напълно различни размери и градих тортата със сметана и после върху сметаната мазах с масло, голямо приключение беше, но експериметът излезе успешен и тортата си стана супер равна, въпреки всичко. Между другото за пореден път замразявам блатове за Медовик, и този експеримент е успешен, ако случайно някой се чуди дали става  Peace .
Виж целия пост
# 680
Клер, много е красива Crazy.
Аз медовик за поръчка пък никога не бих направила, това е много труд, точене, изравняване, само за в къщи  Grinning. И май винаги слагаш от дебелите подложки, за едноетажна торта няма нужда, а и те ще я изхвърлят след като изядат тортата. Красиво е наистина, може да се слага и панделка, но за мен не си струва. тънките подложки са по 60 цента  Peace ... Кутиите също са под долар наедро. А има ли кутии за двуетажни торти  Thinking Grinning ...
Виж целия пост
# 681
-Аууу, каква красива свещ! - възкликва домакинята при разопаковането на поднесенея й самодоволно от мене подарък - малка тортичка, допълнение към красивата чиния ( или обратно Wink )
Че си имаше кусури - имаше си, но реакцията за мене си беше комплимент.
Очарована съм! Отдавна се точа на витите торти, но все не набирах смелост. Май това ще е следващата основно експлоатирана тема.
А относно украсата - една малка крачка напред в рисуването. Опитах се да имитирам рисунката от чинията, за да ги направя като ансамбъл, комплект. Надявам се да се е получило...

Ето я и тортата:

Пропуснах да снимам чинията, а си забравих и фотоапарата в къщи, за да снимам разреза. Но на мене определено тортата ми хареса и като структура и като вкус.

Сега се вщам назад да чета, че доста съм попропуснала. Само искам да отбележа тортата на Буболинката - мила, голям фен съм ти!!! Clairette, определено тази тематика не съм я срещала и се запомня!
Виж целия пост
# 682
албенка,4естит рожден ден,мила!!!нека здравето и щастието са винаги с теб,оби4ай и бъди оби4ана smile3525 smile3525 smile3525
Виж целия пост
# 683
Честито Албена    bouquet!
Много здраве, щастие, любов и захарни рози  Laughing !!!
Виж целия пост
# 684
Патрияни благодаря ти от сърце.  bouquet
Не почивате и вие нали .Поздравявам ви всички,майсторки си момичета.    chef  chef  chef
Така днес вече имам рожден ден ,първо ще ви покажа тортите ,които правих по поръчка .
Ванче, искам да ти отговоря на въпроса ,лилавото е фарсистура и да ти кажа ,че не е толкова наситено както изглежда ,но на лилавите торти все не ми излеза реалният цвят на снимките.

А тази торта и рулото са за моят празник.Торта даже я хапнахме понеже вече го oтпрaзнувах ,че нали довечера съм на работа.Да ви кажа стана много вкусна с карамелен крем отвътре и карамелизиран белтък .Пепи благодаря ти за съветите  bouquet

Ели много си мила  bouquet
Виж целия пост
# 685
Албенче Честит Рожден Ден. Пак си спретнала чудни торти. А тортата Пламъци и на мен ми е любима.

Ивейн много красиво се е получило - браво.

Клер много чаровна химия Simple Smile

Ели това торте изглежда много вкусно, направо ме подсети че и аз трябваше да си правя разни експерименти тортени.


Виж целия пост
# 686
Прекрасни произведения пак видях!

Клеърет-Химията е впечатляваща!Много си находчива.
Ивейн -Свеща ми взе ума.
Копривка-Фотодекорацията с жената воин се е получила сполучливо!
eli_c -Малка торта,но е чудесна.
mimi P27 -Домашната торта изглежда много вкусна.
Азалс-Спонджо е страшно достоверен.Моят малък син,като го видя и се развика-Мамо,Боб!!! Laughing
Ванче-Моят девер е луд на тема този вид автомобили!Все ме врънка и всяко лято да правя различни на тази тема.Следващата ще му предложа като твоята.Ще е очарован!

Приятен почивен ден.
Аз ще покажа нещо след обед!
Стискайте палци.


Албенка е ударничката и освен това е рожденичка-
Честито и да си здрава да радваш хората с твоите торти и близките с теб самата!  bouquet
Виж целия пост
# 687
Албенка,честит рожден ден!Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет усмивки!Все така мила, отзивчива и приветлива,за да правиш най-красивите и вкусни торти!Весел празник!

Благодаря ви за отзивите за моята торта!    bouquet
Ванче,лъскавото синьо е със сребърната боичка от Торнадо,разтворена в алкохол и оцветена със синя боя!
И някой ме питаше каква е колата,ама кой беше...    newsm78    Шевролет е ,клиентката ми изпрати снимка с желанието да е нещо подобно.

Виж целия пост
# 688
Обожавам тортите,не само да ги хапвам,а и да ги правя  Wink Преди време бях се нахъсала да измислям нови рецепти,стигнах до 15.Имам си обаче любими популярни рецепти и тях правя най-често.Такова е тирамисуто,бисквитена торта с домашен крем(или брюле),торта йогурт...Фигурки за торти правя рядко.Много са красиви,но за съжаление еднократни Laughing
Виж целия пост
# 689
Честит Рожден Ден, Албена!!! Бъди здрава и щастлива! Бъди все така мила и отзивчива!!! Желая ти успех!!! Когато намериш 10 минутки за почивка, изгледай това клипче!!! То е моят поздрав за теб. Знам че ще го оцениш! ЗА ТЕБ
Ели- Интерсна торта се е получила. Аз лично не се наемам да правя торта за 3ма. Освен ако не е за някой много близък или ако не го реша самата аз... Врътнята си почти същата, мазането и миенето също. Това клиентът обаче, няма как да го разбере. Изобщо тази тема е доста деликатна и доста разтеглива....
Clairette - Добре си е станала химическата торта. Незнам защо не ми виждаш албума. Май викой друг досега не се е оплаквал.  newsm78 Целият MULTIPLAY ли ти е проблем, или само аз????
Ивейн - Много оригинален подарък! Браво на теб. И тортичката е супер!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия