Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

как да премахна мириса в пералнята

  • 10 144
  • 15
Търсачката не ми даде отговор на този въпрос, та ...Пералнята, която използвам почти през ден, има много неприятен мириз - в барабана и в отделението за прах - мирише на мухъл и влага.Пробвах да го махна като напръсках с препарат против мухъл, но не стана нищо...Дайте идея какво да използвам, за да махна този мириз, който си остава въпреки праха за пране и омекотителя, т.е. и техния аромат не "го надвива".
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398442.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419248.0
Виж целия пост
# 2
аз я оставям отворена след ползването й, за да изсъхне
Виж целия пост
# 3
Може би не е икономично, но работи- пусни я празна (без дрехи) и вместо прах сложи оцет.
Виж целия пост
# 4
Аз го постигнах като я пуснах с доместос. Знам,че не се препоръчва, но реших че веднъж може. Сега я държа отворена постоянно.
Виж целия пост
# 5
аз почистих моята с белина Crossing Arms знам, че не е препоръчително но тъй като и току що изпраните дрехите бяха почнали да миришат(като изсъхнат) нямах друг избор.или щеше да стане, или трябваше да я изхвърля - рискувах. изсипах почти половин шише аче в отделението за прах и я пуснах празна на 90 градуса.не остана и следа от неприятния мирис и праните дрехи ухаят .преди това пробвах два поредни пъти със специален препарат за почистване на перални но нямаше  желания ефект.от всичко което изчетох за себе си стигнах до извода, че проблема възникна от дългото ползване само на течни перилни препарати.вече ползвам прахообразен за белите и течен за останалите.
Виж целия пост
# 6
А защо не се препоръчва използването на белина по този начин ? Идеята за почистване ми се стори чудесна, но не знам дали да рискувам  Thinking!
Виж целия пост
# 7
А защо не се препоръчва използването на белина по този начин ? Идеята за почистване ми се стори чудесна, но не знам дали да рискувам  Thinking!

Белината не се използва върху метал и гума, виж опаковката. В пералнята има и метал и гума. Затова.
Виж целия пост
# 8
м/у другото в книжката на моята перална пише отделение за белина и избелващи препарати newsm78
Виж целия пост
# 9
м/у другото в книжката на моята перална пише отделение за белина и избелващи препарати newsm78

И на старата ми пералня имаше такова отделение. Не го ползвах. За мен в пералня никога не трябва да се слага хлорна белина, а такава на кислородна основа - вече има такива.
Виж целия пост
# 10
И моята има отделение, понякога използвам за бялото пране  Rolling Eyes.

Отговор от друг форум :

Въпрос: Мога ли да използвам белина в пералната машина?
Белината съдържа натриев хипохлорит, който при разреждане освобождава хлор. Следователно НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО използването на белина в пералнята, която е от метал. Няма измислен инхибитор за хлора към метала, т.е. вещество което да му пречи да взаимодейства с металите. Има препарати, които са на кислородна основа и имат избелващо действие. Така наречените глупаво, белини за цветно пране. Те са по-безопастни. Разбира се използването на белина в пералнята не означава, че ще потрошим машината. Ако излеем 20-30 мл.(25 г/л)  разреждането е такова, че хлора не може да нанесе поражения, но имайте едно наум.
Виж целия пост
# 11
благодаря на всички...и особено на guess who , която ме насочи къде да чета...то си имало цели две теми, но интересно защо търсачката не ми "показваше" нищо
разбрах проблема пр исебе си - явно е от това, че не оставям вратичката отворена /с малко дете, което постоянно бърка в пералнята като я види отворена не става/...иначе пера винаги на 50-60 градуса и винаги с прахообразни препарати, никога не съм ползвала течен
elanca, колко оцет слагаш ти и къде...и после не остава ли мириз от него
Виж целия пост
# 12
В отделението за прах слагам оцет, около една кафена чаша. Остава малко мирис на оцет, но като оставиш отворена вратата се отмирисва. С оцет обирам и мирис в хладилника, а освен това е и лек дезифектант.
Виж целия пост
# 13
Опитай с оцет, но за да не мирише наистина трябва да се оставя отворена вратичката.
Иначе просто е безсмислено да я измирисваш, след като ще замирише отново още на първото пране.
Виж целия пост
# 14
За да не мирише:
Винаги омекотителя да е разреден, иначе "лоясва" навътре и мирише.
Прах за пране -към 80млграма.
Отворена вратичка и забърсване на люка след прането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия