Каква мазнина за фритюрник използвате?

  • 14 509
  • 30
Здравейте!
Питането ми е от коя мазнина купувате-марка, производител, откъде и т.н., тъй като аз олио отдавна не слагам, защото четох някъде, че то над 100 градуса става канцерогенно и ползвах палмово масло на калъп от Billa, но някакси не стават хрупкави, а меки.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Честно да ти кажа, аз не ползвам фритюрник точно поради причината,
че картофките не стават хрупкави в него.
...пържа си ги на тиган Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Когато ползвах фритюрник, вземах обикновено олио. Но повече не бих си взела никога такъв уред. Разхищението на мазнина е огромно и ненужно, да не говорим колко вредни са нещата, приготвени по такъв начин.
Виж целия пост
# 3
....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy
Виж целия пост
# 4
Позлзвам на Бела мазнината. Според мен са си хрупкави картофките. Само че, мъжо ги реже доста тънички.

....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy

С мазнината за фритюрник няма проблем за миенето. Не остават гадните лепкави наслоявания, които
се получават с обикновено олио.
Виж целия пост
# 5
 Shocked Това не го знаех...ще пробвам!
мерси  Hug
Виж целия пост
# 6
Обикновено олио. Преди време вземахме мазнина за фритюрник - ами горещи се ядат нещата, но като изстинат като се втвърди тази мазнина - голяма гадост. А тиквичките примерно обичам да ги ям и студени. Ако има някаква течна, от която сте доволни, споделете марка.
Виж целия пост
# 7
За това си права, ама аз по принцип тиквички не пържа във фритюрник, само картофи и
като дойде време за смяна на мазнината - риба.
Тиквичките си ги пържа в тигана, защото иначе не са ми хрупкави.
Виж целия пост
# 8
Ох, много бавно стават в тигана, как имаш нерви Crazy Вярно, че не са толкова хрупкави във фритюрника, ама така ги обичам, че всякак ги ям Laughing
Виж целия пост
# 9
пробвала съм и с олио, но с фритюрна мазнина картофките са ни по хрупкави и вкусни.взимала съм на "Олинеза-Ст.Загора 2000" и в момента съм с на "Видона"-Ямбол. в туба от 2л.  приготвената храна не се "залоява" след като изстине.пържа и тиквички, но на отворен капак че иначе стават сгърчени като..... и пиле.когато предстои смяна на мазнината правя и малки кръгли кюфтенца без брашно разбира се
фритюрника ми е с подвижен съд за мазнината и се почиства много лесно.вадя, изливам, мия на ръка или в съдомиялната и пак го поставям вътре. на стария ни фритюрник този съд не се вадеше и миенето беше истинско мъчение за мъжа ми Grinning
Виж целия пост
# 10
Може да ги пробвам тези двете, щом казваш, че са хубави. И без това скоро май ще трябва да сменяме олиото.
Виж целия пост
# 11
Или олио или палмолин, нямам нерви да пържа картофи на тиган. Един ден обаче съм се заканила да си купя ето този  http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040705
Виж целия пост
# 12
Аз ползвам само обикновенно олио за фритюрника. Но наистина става ужасен, а колко трудно се мие после .........  Crazy
Виж целия пост
# 13
Използвах палмово масло,но след всичко което се изговори и зписа колко е вредно -вече НЕ
Олиото било канцерогенно след 100 градуса...
По препорька на лекарката ми сега използвам НЕрафинирано олио!
Виж целия пост
# 14
И такова ли има?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия