МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 118 655
  • 374
 Мариновани камби.
   Фантастични са ! Досега всеки , който ги е опитал е поискал рецептата !
   Вкусът им е много интересен , сладко-кисел , както вече споменах , за истински гурмани! thumbsup yes
   1 ч.ч за тази рецепта е равна 250 мл. Naughty

   1 кг камби
   1/2 ч.ч. оцет
   1/2 ч.ч. олио
   1/2 ч.ч. вода
   1/2 ч.ч. захар
   щипка(много малка щипка,не повече) сол
   щипка черен пипер на зърна(може и смлян)
   3-4 скилидки чесън

     Камбите се измиват,почистват се и се срязват на 4 или ,ако са много едри , на 6 .
     

     В дълбок тиган се разбъркват олиото,оцетът,водата,захарта и щипката сол . Слагат се на котлона . Когато тази смес започне да завира,в нея се изсипват камбите.Изцедете ги хубаво преди това , за да не пръскат.
     Така се задушават около 15 минути . Към края на готвенето към тях се прибавят нарязани на 2-4 скилидките чесън и пиперът.
     Много важно!!!Камбите трябва да останат малко твърдички,да запазят формата си и в никакъв случай да не се разкашкат !
     Проверявайте ги за готовност с виличка,ако влиза лесно , край на готвенето! Peace

     Ако решите да ги затворите в буркани .
     За това количество продукти ще ви потрябват 2 буркана по 750 мл.
     Измивате ги много добре и ги заливате с току що завряла вода ( хубаво е да сложите вътре метална лъжица или нож,за да не се спука стъклото ) . Същото правите и с капачките .
     Бурканите само се заливат със току що врялата вода за да се стрилизират . Тази вода се изсипва . И камбите се слагат в празен буркан! Naughty
     И така......в още горещите буркани слагате още горещите камби.И ги заливате със сместа , в която ги задушавахте . Разпределяте я поравно за всеки буркан . Хубаво е сместа да покрива камбите изцяло.
     Затваряте плътно капачките и обръщате бурканите с капачките надолу.Оставяте ги да престоят така поне 1 денонощие .
     После вече бурканът се обръща обратно и се прибира на тъмно до идването на зимата .
     Страхотно вървят със сиренце! Wink
     Бон апети! Heart Eyes
    
Виж целия пост
# 1
  Реших да пусна отделна тема,защото забелязах засилен интерес към тези камби.(Между другото,по същия начин може да се мариноват и чушки! Wink )
  Така че,вместо да си обменяме лични съобщения ,ще си обсъждаме приготвянето им тук. Grinning
  Дано съм полезна за мамчета -кулинарки точно сега,в периода на приготвянето на зимнина. Peace
Виж целия пост
# 2
Да,стават страхотни.Аз правя обаче, червен пипер по същият начин.
Виж целия пост
# 3
Селмичка.... Hug Пак страхотна рецепта  Peace

Ще направя и аз....Искам да попитам...

Значи заливам бурканите с гореща вода,изсипвам и в мокрите буркани нареждам горещите камби така ли? Rolling Eyes

И още един въпрос...
Течността дето са се пържили камбите стига ли да се напълнят бурканите догоре?Ами ако не ми стигне течността да напълни до капачката? Rolling Eyes

Извинявай за тъпите въпроси,ама искам да ми е ясно колкото може повече  Blush
Виж целия пост
# 4
Да,стават страхотни.Аз правя обаче, червен пипер по същият начин.
   Това и уточних,че  по същия начин може да се мариноват и чушки,които обаче се получават една идея по-меки! Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Много хубава рецепта, Селма  Simple Smile

Аз правя две-три неща по-различно - слагам повече сол, с врялата марината само ги заливам и оставям два-три дни. Купувам бейби-камбички и люти червени и ги пълня със сиренце, пресован чесън, черен пипер малко и понякога - сух стрит магданоз. Стават страхотно, съхранявам в олио и в хладилника, но не правя голямо количество, де  Simple Smile





Виж целия пост
# 6
   О, и аз се записвам , селма страхотна рецепта и лесна за правене , тъкмо тая година имаме доста камби , ще пробвам
Виж целия пост
# 7
  Блонди,сигурно е въпрос на вкус..... Simple Smile
  На моите камби точно това им е интересното,че почти не им се слага сол.Една приятелка така се усъмни в рецептата(да не би да съм забравила да й кажа за солта) и ги е посолила.Не станаха лоши,но.....бяха абсолютно различни! Peace Приличаха  на добра туршия,но нямаха този изискан вкус,за който разправям! Wink
   Винаги подчертавам,че в готварството детайлите имат голямо значение! Grinning
Виж целия пост
# 8
Селма,дали може да ми отговориш на въпросите в по-горният пост,защото не съм сигурна,че правилно съм разбрала  Embarassed А за първи път ще правя подобно нещо........
Виж целия пост
# 9
  Мастерче,извинявай!Не ти видях постинга! Embarassed Embarassed Embarassed

Цитат
Значи заливам бурканите с гореща вода,изсипвам и в мокрите буркани нареждам горещите камби така ли?
  Изтръскваш бурканите добре,да останат колкото може по-малко капки от горещата вода вътре в тях(като ползваш кухненски ръкавици или кърпа за да не се опариш).И в тях нареждаш камбите ,да. Peace

Цитат
Течността дето са се пържили камбите стига ли да се напълнят бурканите догоре?
    По принцип течността стига.Но няма нужда бурканите да се пълнят чак до много горе.Може да се остави около пръст/половин пръст до капачката.
   
Цитат
Ами ако не ми стигне течността да напълни до капачката?
  Ще сложиш повече от камбичките и нивото на течността ще се вдигне. Wink
 
Виж целия пост
# 10
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Мерси Селмичка....Ще запретна ръкави да ги направя тия камби....Откакто видях снимката и ми текът лигите hahaha
Виж целия пост
# 11
Мастер, загрей си бурканите във фурната, така ще са сухи  Peace
Виж целия пост
# 12
Мастер, загрей си бурканите във фурната, така ще са сухи  Peace
Я,какво навременно включване... Hug Hug Hug Hug
Асе,благодаря за хрумката   bouquet
Така бурканите ще са загрети ,но сухи и  няма да се притеснявам,че капките вода ще прецакат работата.....
Виж целия пост
# 13
Това са най-вкусните камбички които съм яла до сега Crazy
Комплименти и от свеки Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Скоро ще направя тази рецепта. Звучи чудесно! Само да попитам- коко време издържат без да се развалят в буркани? Смятам да направя по-голяма доза и така без старилизация и без аспирин да не се получи бомбаж?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия