Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

  • 79 371
  • 523
# 360
Дулзз, това го прочетох още предния път, което си цитирала сега. Не знам къде съм говорила за Дънов?
Някой друг го спомена напред в темата и аз само обобщих. Някой по-напред беше казал, че много народни лечители не препоръчват хляб, включително и Дънов. Май и за Малахов ставаше въпрос. Линкове от другата тема нямам никакво желание да търся.
Аз все още не намирам достатъчно убедителни аргументи за или против хляба. Някакси тези всичките руски линкове за и против не ми вдъхват много доверие.
Клоня по-скоро към мнението на по-известните лечители, че хлябът разваля баланса в организма и затова бих го намалила. Всъщност аз затова и купувам такъв със закваска, но колко е читав един Господ знае. Главно купувам био хляб, но мъжът ми мъкне и друг от време на време. Тук в био магазините продават и готова закваска, но не съм я пробвала.

А защо според вас на много места се пише да не се яде пресен хляб, тоест току що изпечен?
Възможно е да има връзка точно с микроорганизмите в хляба Thinking
Виж целия пост
# 361
http://lichentrenior.com/hliabat-nezdrava-tradicia/

Виж целия пост
# 362
http://www.sapood.com/mit1.html

Мит 1: ХЛЯБЪТ Е ВРЕДЕН !

Истината: Абсолютна заблуда!

Хлябът е най-функционалната и в същото време най-балансираната храна по отношение на съдържание на въглехидрати, белтъци и мазнини.
Той е изключително важен и достъпен източник на ценни растителни белтъчини, както и един от основните източници на необходимите ни растителни въглехидрати.
100 г хляб „Добруджа" съдържат около 8, 5 г белтъчини, 1 г мазнини и 46 г въглехидрати.
Хлябът съдържа всички незаменими аминокиселини, като в по-голямо количество са левцин, фенилаланин, метионин, триптофан.
Добър източник е на витамини от група В и е всекидневен доставчик на минерални вещества - калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, желязо.
Съдържа и баластни вещества, които, преминавайки през червата, стимулират дейността им и отнасят със себе си излишните мазнини от храната.
Така помагат за намаляване на лошия холестерол в кръвта. Човек може да оцелее дълго време, ядейки само хляб.

Мит 5: В ХЛЯБА ИМА „ХИМИЯ" !

Истината: : А каква по-точно? В хляба няма „химия"!

Той се прави от брашно, вода, мая и сол.
Заблудата е останала от зората на демокрацията, когато начинаещи хлебари продаваха бухнал бял хляб, оцветен с малцово брашно, като „черен".

САП ООД препоръчва: за да сте здрави, консумирайте редовно хляб.
Няма вреден хляб, има неправилно хранене.
Редувайте различните видове за по-пълноценно и по-здравословно хранене.

http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=29262
Кора на хляб срещу рак на червата
26 Юли 2009 / 23:14  |  Автор: zdrave  |   | Категория: Наука , Новини , Любопитно , Здраве  | Рубрики: Храни, напитки, диети и отслабване

Индийски учени са установили, че по време на печене в кората на хляба се отделя химическо вещество, което предпазва от злокачествени образувания в червата.
Количеството на антиоксиданта е осем пъти повече в кората, отколкото в самия хляб, и има способността да предотвратява развитието на тумори.

http://dieti.net/vlaknini/


Зъpнeнитe xpaни ca тoлкoвa вaжни, чe бeз тяx нe биxмe мoгли дa пpигoтвим ocнoвни xpaни, кaтo xлябa нaпpимep. Ocвeн тoвa тe ни дaвaт вcичкo oнoвa, oт кoeтo ce нyждae нaшият opгaнизъм: пpoтeини, минepaлни coли, витaмини… пpи минимyм мaзнини. Te ca ocoбeнo пoдxoдящa xpaнa зa дeцa, бpeмeнни жeни и физичecки нaтoвapeни xopa. Oт изключитeлнo знaчeниe ca пpи някoи зaбoлявaния. Зъpнeнитe xpaни ca нaй-знaчимaтa cъcтaвкa, бaзaтa в xpaнeнeтo нa oтдeлния индивиди в пo-шиpoк acпeкт – ocнoвa в изxpaнвaнeтo нa чoвeчecтвoтo. Oт тяx ce пpaвят cтoтици xpaнитeлни пpoдyкти, кaтo ce зaпoчнe oт paзличнитe видoвe xляб, пpeминe ce пpeз вcички видoвe тecтeни и мaкapoнeни издeлия и ce cтигнe дo тoлкoвa извecтни нaпитки, кoлкoтo e дa peчeм… биpaтa. Te cъдъpжaт въглexидpaти, пpoтeини, пeктин, витaмини, минepaлни coли, eнзими, цeлyлoзa. B cъщoтo вpeмe ca бeдни нa мaзнини (кaтo ce изключaт някoи oт ceмeнaтa) и бeдни нa бeлтъци (c изключeниe нa вapивaтa).




Виж целия пост
# 363
За химията в хляба не съм съгласна. Свекърът ми  работи в тази сфера и сме разисквали този въпрос. Има набухватели, подобрители, консерванти. На някои хлябове го пише дори на етикетите. Белият хляб няма какво да го коментирам. Мисля, че всеки здравомислещ е наясно, че не е полезен.
Също така 90% от ръжените хлябове в България не са с ръжено брашно Grinning Ръж се сее на много малко места.
Виж целия пост
# 364
Soleil, ама той и Генадий Малахов е руснак Grinning Знаеш ли, честно казано ми омръзна. Май този казал, май онзи...ами ако имаш книга, отвори я и виж дали го казва или не. Или се порови в мрежата. Май се казвало нещо в друг форум, но не искаш да го търсиш...ами не го споменавай тогава. Извинявай, нищо лично, но просто така диалог не става, няма смисъл.
Точно 5 минути ми отне, за да разбера мнението на Малахов за хляба, не, не го одобрява:

Г. М. – Я всё-таки отношусь отрицательно, потому что в этом хлебе отсутствуют микроэлементы, витамины. Туда добавляются дрожжи, которые если хлеб переедать, то они начинают нам портить микрофлору. То есть с хлебом надо быть очень осторожным.

Или на български - Отнасям се отрицателно, защото в хляба липсват микроелементи, витамини. Там са добавени дрожди, които ако се преяжда с хляб, започват да развалят микрофлората т.е. с хляба трябва да бъдем много внимателни.
 
На мен това нищо ново не ми казва.
За първи път чувам, че току-що изпечен хляб не бива да се яде... #Crazy
Виж целия пост
# 365
Хехе, аз отдавна съм се отказала да водя диалог в тази тема. Не виждам смисъл да хабя време да търся нещо, за което така или иначе сте убедени, че не е така Grinning Нищо лично към теб, Дулзз!

Много благодаря за поста на Малахов!
Все пак се оказва, че в хлябът има дрожди, които развалят  микрофлората. Това, което казах и аз, че е коментирано в другата тема. Както и че няма смисъл да се акцентира върху производствения процес на маята.
Виж целия пост
# 366
Mom, ето тук има връзка към Арменелос http://www.endorion.org/fans/armenelos.html, но за жалост сайтът е затворен, а току що даже разбрах, че май няма шанс да отвори изобщо, защото имат някакви проблеми. Жалко за идеята, след финския ми се щеше да се захвана и с елфски   Mr. Green

Ендорион заслужава внимание според мен, става и за запалени фенове, и просто за любопитни.
Сега размишлявам над проблема дали в Средната земя ядат хляб с дрожди или сами си правят закваската... newsm78

За чесъна и киселото мляко - адмирации! Тук ми е проблем да квася  мляко, не знам дали заради прясното, дали заради закваската или не уцелвам температурата. Получава се винаги една такава сополена консистенция Grinning Иначе продават българско кисело мляко, но 200г кофичка за къде по-напред, а и се съмнявам, че бактерията вътре е жива.

Soleil, никой не твърди тук, че в хляба няма дрожди, има, но не са живи, за да развалят каквото и да било! Ако нещо в хляба не е наред, то според мен не се намира в маята, но това го изяснихме именно изяснявайки технологията на производството.
А цитатът на Малахов е от едно от предаванията му, посветено е на хляба и това е едно от многото мнения, но в никакъв случай налагащото се! Там е поканил много хора с различни виждания и мнения, за да споделят. Само че всеки се аргументира добре, и тези за, и тези против това и онова. А тук нещата се развиха така, че едни публикуваха инфо, а други само викаха 'така не е', без да доказват или показват защо. Всичко е вярно, до доказване на противното.
Виж целия пост
# 367
Е, добре, след като не са живи как тогава там са "добавени дрожди, които ако се преяжда с хляб, започват да развалят микрофлората"? Нещо не се връзва или аз не го разбирам. Ако не са живи, няма как да развалят микрофлората. Ако не идват от маята дрождите, тогава откъде?
Къде е това предаване за хляба?
Майка ми гледа по руската неговото предаване и редовно ми разказва това онова Grinning А и някои неща, които съм чела от него, ми допадат.
Виж целия пост
# 368
Хехе, аз отдавна съм се отказала да водя диалог в тази тема. Не виждам смисъл да хабя време да търся нещо, за което така или иначе сте убедени, че не е така Grinning Нищо лично към теб, Дулзз!

Много благодаря за поста на Малахов!
Все пак се оказва, че в хлябът има дрожди, които развалят  микрофлората. Това, което казах и аз, че е коментирано в другата тема. Както и че няма смисъл да се акцентира върху производствения процес на маята.

Хехе (как се пише пост започващ с хехе  newsm78) Ще пробвам...
Не, не мога!
Вероятно е от маята smile3555

Като нямаш време да търсиш, ти на каква база си изгради мнението? Сън ли сънува, боб ли хвърли newsm12 или просто предпочиташ да промениш живота си спрямо всяко непотвърдено мнение, което си чула, хм, къде ли беше?  smile3506

Всъщност в линковете на  Dulzz точно тази дезинформация се оборва и по тази причина тя ти я цитира. За това не стана ясно за какво точно се радваш и какво се е оказало.  newsm09



Dulzz , в Middle Earth със сигурност не са се лишавали от нищо, което земята им дава. Нямало е кой да им мъти главите и да ги плаши. Пък и за късмет не е имало хранителни добавки, за да смятат с какво да заменят хляба или заешкото.

И остави елфския, има хора, учени, които са достигнали да декодират писмото на траките, което до днес се считаше за картинки. Оказа се, че са египетски йероглифи в предхождащ вариант и много по-древни. И с комбинация от произношението на древнотракийския в коптските църкви в Египет и новите открития са достигнали някак до най-древния език, говорен от първите хора някога и от небесните сили.  newsm78 Не знам как ти звучи, но бих посветила време да  опозная този език. 
Виж целия пост
# 369
http://www.sapood.com/mit1.html

Мит 1: ХЛЯБЪТ Е ВРЕДЕН !

Истината: Абсолютна заблуда!

...

Мит 5: В ХЛЯБА ИМА „ХИМИЯ" !

Истината: : А каква по-точно? В хляба няма „химия"!

Той се прави от брашно, вода, мая и сол.
Заблудата е останала от зората на демокрацията, когато начинаещи хлебари продаваха бухнал бял хляб, оцветен с малцово брашно, като „черен".
...
Няма вреден хляб, има неправилно хранене.
...
Кора на хляб срещу рак на червата
... и има способността да предотвратява развитието на тумори.

Зъpнeнитe xpaни ca тoлкoвa вaжни, чe бeз тяx нe биxмe мoгли дa пpигoтвим ocнoвни xpaни, кaтo xлябa нaпpимep. Ocвeн тoвa тe ни дaвaт вcичкo oнoвa, oт кoeтo ce нyждae нaшият opгaнизъм: пpoтeини, минepaлни coли, витaмини… пpи минимyм мaзнини. ...


искрено ти пожелавам да не ти се налага сама да се убедиш колко глупости си написала

1. Хлябът в съвременния си вариант е ВРЕДЕН.
Може да е полезен, само ако си смилаш житото в мелница с мелни4ни камъни и сама си приготвяш тестото с ферментирала закваска и морска или хималайска нерафинирана сол.

2. Ракът се храни с глюкоза, а именно хлябът става на 100% глюкоза в кръвта.
Та как то4но предпаза от рак е мистерия фабрикувана явно от мафията в  съвременната хр. индустрия

3. Зърнените храни са излишни
това, което е есенциално, са протеините и правилните мазнини
това с особена сила важи за бременни и подрастващи

но ти си вярвай в написаното
всеки е свеободен да вярва в съвременните глупости


Виж целия пост
# 370
Е, добре, след като не са живи как тогава там са "добавени дрожди, които ако се преяжда с хляб, започват да развалят микрофлората"? Нещо не се връзва или аз не го разбирам. Ако не са живи, няма как да развалят микрофлората. Ако не идват от маята дрождите, тогава откъде?
Къде е това предаване за хляба?
Майка ми гледа по руската неговото предаване и редовно ми разказва това онова Grinning А и някои неща, които съм чела от него, ми допадат.
Аааа, предаването за хляба си го потърси сама този път:D А дрождите са добавени живи с маята, иначе как ще втаса хляба!, но са хвърлили топа по време на печенето. Малахов явно е убеден в противното, за да твърди това, но поне аз нищо по-подробно обяснено не видях. На фона на всичко останало, което прочетох, това изобщо не ме впечатлява. Може и да е интересен иначе, не знам, не съм го чела.

В закваската (вземи най-простата, брашно + вода), освен млечно-киселата ферментация, има и алкохолна ферментация, предизвикана от същите тези дрожди, попаднали там от въздуха, защото дрождите са навсякъде. Това ти го казва науката микробиология. А ако не вярваш на хлебарите, медиците също доказват, че дрождите умират, но това вече се написа и коментирано много пъти. И това не са хипотези, а доказани неща, които могат да се видят с въоръжено око. Ако и това не стига, значи просто тук трябва да се спре. Намери нещо, което да твърди, но и да доказва обратното, намери независим източник, който да го потвърди и бих се съгласила, защо не! А дотогава аз ям хляб с мая, ти не, всеки се радва на живота по своему и си говорим за нещо друго, различно от дрождите  Simple Smile

Мом, къде мога да прочета повече за тези открития? Интересно ще ми е да поговорим, тук или на друго място  Hug




Виж целия пост
# 371
  Доста време следих предаванията на Малахов. Тоза за хляба съм го пропуснала обаче. Иначе той препоръчва покълнало зърно и квас почти всеки път  Simple Smile

  Dulzz , mom ако заформите една тема по въпросите, се обадете, че ми възбуди любопитството с тези йероглифи.
Виж целия пост
# 372

Тук ми е проблем да квася  мляко, не знам дали заради прясното, дали заради закваската или не уцелвам температурата. Получава се винаги една такава сополена консистенция Grinning

Ще стане с 2-3 поколения заквасено мляко.
Аз ако свърша старото мляко, преди да направя ново имам същия проблем. Какво правя.
Слагам поне половин кофичка купено к.мляко, за което знам, че има някакви живи дрожди, (преди да поставя к.мляко, минавам прясното с пасатор, за да се хомогенизира ) в тенджерата с вареното мляко (4-5 литра). Разбърквам с миксер. Температура не съм мерила, но по-важното е да не превишава, за да не загинат дрождите. Иначе и да е по-малка, пак ще стане, но за повече време.
Наливам в буркани и подреждам на решетката във фурната. Фурната предварително пускам за 2-3 мин на макс и изключвам. Оставям ги за цяла нощ понякога.После-в хладилника. Дори да е по-блудкаво на вкус, то и в хладилника си продължава ферментацията. Като ми остане последния буркан - отново. Всеки следващ път става по-бързо и по-гъсто и вкусно. Ако решиш, опитай.

 http://www.institutet-science.com/
Директорът на този институт по трансцендентна наука е българин, живеещ от дълги години в US. То иначе нищо нямаше да открие! Трансцендентна ще рече комбинираща различните науки (лингвистика, археология, история, психология...) и с общ подход. Човекът е с 2-3 дипломи, първата - психология.
Той издаде 4 тома - Тракийското писмо - декодирано! 1, 2, 3 и 4 част. Причината да са 4 е, че разкритията се извършват в момента, интересно се чете, при написването на първия още разкритията от следващите не са били направени.  
Книгите ги има по книжарниците, човекът прави пресконференции и казва, че ако беше доказал на Американците, че са най-древния народ, щяли да го носят на ръце.
Но уви, в бг българските траколози го нападнаха, понеже във всичките си трудове и книги и лекции, винаги са водили траките за безписмени, губещи си времето и средствата да закопават златни съдове в земята. Оказва се, че самите съдове са йероглифи, изразяващи дълбоки познания за света. Това в Египет е само горната част на айсберга. Траките са познавали силите, които движат света, и са дали начало на първата династия фараони в Египет. (до сега не е било известно от къде се появяват) Много е интересно, особено самите текстове, които Гайд разчита. Всъщност траколозите започват да се коригират и някак бързат да си присвоят откритието. Направиха някакъв грандиозен филм на скоро. Злонамерените среди в бг ще допуснат повече публичност едва след като успеят да си присвоят напълно откритията.
Иначе професор Гайд е събрал екип и в бг, обикалят по музеите за да разчетат с новия метод повече артефакти. Освен това се очаква да публикуват и някакви древни текстове, но това не е излязло още. Ще видим.
За тема не знам, не съм мислила, а и не съм чак толкова вътре в нещата. А и книгите казват всичко, стига да има кой да ги прочете!  

но ти си вярвай в написаното
всеки е свеободен да вярва в съвременните глупости





Точно съвременните глупости спират хората да ядат храната дадена им от Бога и това става и буквално и в духовен смисъл.
Да се стигне до там да се отхвърли хлябът насъщен би трябвало да бъде абсурд за всеки ум, но уви!
Безумие е да намираш кусури на естествените храни и да пълниш джоба на компании, които произвеждат добавки.
Но всеки си заслужава вярата, както казваш, ако искаш, вярвай!
Виж целия пост
# 373


Като нямаш време да търсиш, ти на каква база си изгради мнението?


  
Ти къде прочете, че съм си изградила мнение? На няколко места писах, че и за и против теориите не ме убеждават досега. Животът си го променям въз основа на вътрешни убеждения, които нямат нищо общо с тази тема.
А къде прочете, че нямам време да търся? Писах, че нямам желание да търся за хора, които, хммм... как да го кажа по-меко, не ми допадат. Сама може да се сетиш кои са Wink
Виж целия пост
# 374
Солей, остава да обясниш защо изобщо се включи в темата. Темата за маята беше изчерпана и се поднови заради твоето последно появяване.
Никой от нас не очаква да търсиш нещо, точно обратното, ти задаваше въпроси и за това ти се каза да потърсиш.   Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия