Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

  • 79 350
  • 523
# 375
...
Точно съвременните глупости спират хората да ядат храната дадена им от Бога и това става и буквално и в духовен смисъл.
Да се стигне до там да се отхвърли хлябът насъщен би трябвало да бъде абсурд за всеки ум, но уви!
Безумие е да намираш кусури на естествените храни и да пълниш джоба на компании, които произвеждат добавки.
Но всеки си заслужава вярата, както казваш, ако искаш, вярвай!


ти наистина си сериозна
 ooooh!
по-големи глупости скоро не бях 4ела


а добавките не ми ги слагай с поста, плс
никъде не съм ги споменала
естествените храни са зелен4уците, дивите плодове, месото, рибата, яйцата
хлябът хи4 не влиза в тази категория
Виж целия пост
# 376
Както казах, нека ти бъде според вярата!  Peace
Виж целия пост
# 377
Солей, остава да обясниш защо изобщо се включи в темата. Темата за маята беше изчерпана и се поднови заради твоето последно появяване.
Никой от нас не очаква да търсиш нещо, точно обратното, ти задаваше въпроси и за това ти се каза да потърсиш.   Rolling Eyes

Обяснения на никого не дължа. Темата за маята беше изчерпана според теб. Според мен няма как да се пита производителя на хляб или мая и той да ти отговори, че са вредни. Все пак това му е бизнеса.
Виж целия пост
# 378

Тук ми е проблем да квася  мляко, не знам дали заради прясното, дали заради закваската или не уцелвам температурата. Получава се винаги една такава сополена консистенция Grinning

Ще стане с 2-3 поколения заквасено мляко.
Аз ако свърша старото мляко, преди да направя ново имам същия проблем. Какво правя.
Слагам поне половин кофичка купено к.мляко, за което знам, че има някакви живи дрожди, (преди да поставя к.мляко, минавам прясното с пасатор, за да се хомогенизира ) в тенджерата с вареното мляко (4-5 литра). Разбърквам с миксер. Температура не съм мерила, но по-важното е да не превишава, за да не загинат дрождите. Иначе и да е по-малка, пак ще стане, но за повече време.
Наливам в буркани и подреждам на решетката във фурната. Фурната предварително пускам за 2-3 мин на макс и изключвам. Оставям ги за цяла нощ понякога.После-в хладилника. Дори да е по-блудкаво на вкус, то и в хладилника си продължава ферментацията. Като ми остане последния буркан - отново. Всеки следващ път става по-бързо и по-гъсто и вкусно. Ако решиш, опитай.  

Благодаря ти, Мом, непременно ще опитам!  bouquet
В България си заквасвах мляко без проблеми и не съм се и задълбочавала толкова в технологията, но тук няма от къде да си купя домашно прясно мляко. Купешкото е отврат, една бяла течност без вкус и мирис. Има и разни 'еко' варианти, пълномаслени и прочие боклуци, но те са достатъчно скъпи, за да не стават за целта.
А това 'сополестото' фините си го имат като отделен продукт, казват му 'viili' и то се прави от време оно. Купешките варианти са предимно подсладени. Иначе се държи на стайна температура, за около 18 часа е готово, но съм чела, че го втасват и по 2-3 дена. Имат си даже и поверие - ако навън има гръмотевична буря, 'viili'-то няма да се захване  Grinning
Това лято съм решила да си донеса насам от България кофичка кисело мляко за закваска, кое според теб е добро? Изгубила съм представа вече, преди две години в кварталния ни магазин само 'На баба' ми беше познато, другите не ги бях и чувала даже Confused
Виж целия пост
# 379
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=20152

Тук има някаква класация на български млека, а и други продукти.
Ако ти се струва благонадежден източник, ползвай я.
Но без истинско прясно мляко не знам дали си струва. Нямат ли и там някои хора домашни животни? Дано да не е абсурден въпроса. Simple Smile

Чак ми иде да ти пратя един буркан от хладилника. Wink
Виж целия пост
# 380
изчинявам се за грешката..........
Виж целия пост
# 381
Шини?  Thinking
Поне в нашето семейство не ни трябват.
Виж целия пост
# 382
A не, Мом, съвсем уместен ти е въпроса Simple Smile Гледат се животни, но просто трябва да познаваш хора, защото не е нормална практика, както у нас. Ще стане, надявам се, с повече питане.
Четох в коментарите към експеримента със 7те млека, как една българка си пренесла закваска до Щатите в шишенце от Упсарин и квасила мляко с нея няколко години  Laughing Аз с твоя буркан ще отворя направо малък бизнес, само регистрирай марката!

Много интересно се оказа това за траките! Ще помоля някой да ми прати книгите в най-скоро време. А едно добро криминале, което гледах наскоро и препоръчвам, щом си падаш по жанра - 'Оксфордски убийства'.
Да, съгласна съм, 'Властелинът' не е фикшън, а реалност. Проблемът за властолюбието винаги ще съществува и никога нама да остарее.
Виж целия пост
# 383
Не знам дали някой е погледнал линка за траките от поста на Мом, но ето какво има там:

"Йероглифът  “господар” и йероглифът  “хляб” са два идентични, но диаметрално противоположни пиктографски знака. Думата за “хляб”, от друга страна, има немалко различни вариации на произношение, в зависимост от вида хляб, който се описва. Явно е, че и в древността, както и днес, хората (поне някои хора!) са имали на трапезите си не малък избор от хлебни изделия!"

Става дума за време от около 5000 години пр.н.ера. Пуснах го, защото някой каза, че хлябът не бил 'естествена' храна.
Виж целия пост
# 384
Dulzz, мога да ти пратя книгите, ако ще ползваш куриер и ако няма кой да ти ги донесе. Може и шишенце от упсарин да прибавя.  Joy
Те могат и онлайн да се поръчват, но може да е само за бг.
Между другото този учен не е комерсиален изобщо, пише, че ги е пуснал общо взето на себестойност, за да са достъпни. Първата е около 6-7 лв, следващите по 10 и последният том май беше 15.

Ако ги беше писал някой "прославен" траколог или археолог, с тези открития, щяха да са поне 50-60 лв. единия

Изобщо не се съмнявам, че хлябът е най-древната храна. Но от това което съм чела правили са хляб от почти всичко, което може да се смели на брашно, не само от жито. Хлябът е бил в основата на храненето. Ако Господ беше се родил днес да каже, че е хлябът на живота, щяха да го обявят за вреден. Да беше казал, че е кълнът на живота.  Laughing

Да, съгласна съм, 'Властелинът' не е фикшън, а реалност. Проблемът за властолюбието винаги ще съществува и никога нама да остарее.


Също и за силите, които противостоят.  Peace



Виж целия пост
# 385
Щом дрождите хвърлят топа при печенето, защо останалите продукти да оцеляват? Според мен на 200С, всичко хвърля топа Mr. Green
Само мом и дулз си правят темата и естестествено, нищо не е по темата. Вече не можем да научим как да си излекуваме зъбите без зъболекар и лекарства.
Виж целия пост
# 386
Щом дрождите хвърлят топа при печенето, защо останалите продукти да оцеляват?

Дрождите не са продукти, те са живи едноклетъчни организми, гъби, умират си като всяко живо същество.
Това, което остава след тях е продукт и то полезен.
 
Според мен на 200С, всичко хвърля топа Mr. Green


Кое хвърля топа? Брашното? Водата?  Rolling Eyes Мъртво брашно да е виждал някой? Или вода, която се размножава?

Вече не можем да научим как да си излекуваме зъбите без зъболекар и лекарства.

А ти до сега научи ли? Понеже аз не вярвам някой да е научил. Thinking

Никой не е длъжен да ти търси инфо и ти да влизаш и да си четеш. Намери нещо полезно и го публикувай. По тема с подобно грандиозно заглавие единици в световен мащаб биха могли да напишат нещо, аз поне недоказани неща не пиша. 


Колкото до общите ни интереси с Дулз отдавна сме ги пренесли "на лични" това беше всичко.
Виж целия пост
# 387
e4o_me4o, и аз не разбрах, какво точно умира?
Людмил обясни повече от подробно как точно е излекувал детето си и съвсем уместно направи коментар, че някой друг също трябва да пробва диетата и тогава да се коментира пак. Това естествено е дълъг процес и ако помогне, то ще се види най-рано сигурно след половин година. Но никой не каза да е започнал, нито заяви намерение.
Това, че съм разменила с Мом изречения извън дрождите и зъбите изобщо не беше пречка някой да пише по темата. Такъв обаче не се появи. Критиката ти е излишна.
Виж целия пост
# 388
Да, всичкото бяло брашно на пазара е такова. А при 220С всичко измира, питайте суровоядците какво по-точно.
Виж целия пост
# 389
Аз пак продължавам да не разбирам защо намеси 'останалите продукти', бялото брашно и сега пък суровоядците, прости моето невежество.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия