Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

  • 79 327
  • 523
# 390
Да, всичкото бяло брашно на пазара е такова.
Какво такова?
всичко измира, питайте суровоядците какво по-точно.
Какво да ги питам, след като никой не разбра за какво говориш. (а и усещам, че няма връзка с темата изобщо)
И пак помисли - може да умре нещо живо. Продуктът не умира, той променя качествата си при печене. Което е добре, ако не ядеш сурово тесто или месо.  Thinking Освен това, включвайки фурната на 200 градуса, това не означава, че продуктите достигат тази температура. Те стават готови много преди това. Просто процесът на изпичане почва още много под 100 градуса. По тази причина се вкарва термометър в храната.(специален) За всяка храна има температура, достигне ли я, значи е готова. А тези 220 ги достига ламарината във фурната...
Обаче ще обясниш ли за какво изобщо повдигаш темата и каква е връзката със зъбите, нали държеше да се спазва?
Виж целия пост
# 391
 Говорих с технолога на една от водещите фурни в града. В по големите мелници, още в башното се слагат някакви подобрители. Но от по малките мелници, като тази в Севлиево, би могло да се намери чисто смляно брашно без примеси.
   Иначе, аз още мисля за пресата за масло, която показа Людмил. за съжаление, се оказа не толкова просто да се направи. В Русе има фирма, която прави преси за масло, но за фабрични нужди. Поръчала съм на мъжа ми да намери контакти.
Виж целия пост
# 392
Лененото масло ли имаш предвид? Людмил беше казал, че го ползва като заместител на рибеното масло.  Thinking

Аз съм проверила общо взето кои риби се препоръчват и ползваме. Освен това ако не си вегетарианка (няма лошо  Wink) ми се струва, че в олиото от черен дроб на треска (което е и в месната диета на Уестън Прайс) има повече полезни съставки, за мозъка и т.н. Аз лично имам и перлички, но ги пия от дъжд на вятър.
Ленено масло изобщо не съм ползвала. Но ще опитам. Оставам с впечатление, че е трудно за съхраняване. И не знам къде да го слагам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 393
 Не съм вегетаринка, но не съм срещала олио от черен дроб на треска  newsm78
Иначе ленено масло си купувам. Но принципно бих искала да имам достъп до различни масла, за които съм сигурна в произхода.
Виж целия пост
# 394
Лененото масло можеш да го сложиш или в салата, като съставка на соса примерно, или да го взимаш като добавка, ако не ти е неприятно на вкус. Аз съм го позлвала предимно при рисуване с маслени бои и ми е много трудно да се насиля да го преглътна, колкото и да е полезно.  Crazy Салатата, която Людмил описваше, обаче звучеше много добре - поници люцерна, маслини, бадеми, козе сирене, олио и лимонов сок.
Преди години съм се подлагала на иглотерапия и даде много добър и траен резултат. Дойде ми наум да се консултирам със същия лекар за екземите на дъщеря ми и в процеса на разговора стана дума и за зъбите. Той каза, че според източната медицина зъбите и кожата са свързани и за тяхното състояние отговаря енергийния баланс в бъбреците т.е. ако в следствие примерно на стрес от какъвто и да е характер енергията в бъбреците е понижена, това се отразява в много голяма степен. Това зависи от типа нервна система и също е в пряка зависимост от храненето и качествата на храните според китайската медицина  newsm78 
 
Виж целия пост
# 395
Cod Liver Oil трябва да пише, мисля, че има доста такива добавки и в големите вериги и в аптеките. Аз купувам на доста добра цена от мола в Бургас, някаква немска фирма, DM е логото, която има цяла стена с добавки в магазина. Продават детски храни, козметика, парфюмерия, доста неща. Освен стандартните марки, от почти всеки продукт имат и на тяхната си марка на по-добра цена. Ще погледна имат ли и ленено масло. Но ние доста обичаме и хапваме рибка, все пак морски град, тези добавки ги взех скоро, най-вече търсих нещо за големия ми син за стимулиране на мозъка.
Dulzz, книгите са у мен, но не съм отишла до пощата, ще гледам днес да мина.
А китайците са няколко крачки пред нас. За разлика от нашата народна медицина, която се води от баби и дядовци без образование, при тях се учат нещата сериозно.
Виж целия пост
# 396
Cod Liver Oil трябва да пише, мисля, че има доста такива добавки и в големите вериги и в аптеките. Аз купувам на доста добра цена от мола в Бургас, някаква немска фирма, DM е логото, която има цяла стена с добавки в магазина. Продават детски храни, козметика, парфюмерия, доста неща. Освен стандартните марки, от почти всеки продукт имат и на тяхната си марка на по-добра цена. Ще погледна имат ли и ленено масло. Но ние доста обичаме и хапваме рибка, все пак морски град, тези добавки ги взех скоро, най-вече търсих нещо за големия ми син за стимулиране на мозъка.
Dulzz, книгите са у мен, но не съм отишла до пощата, ще гледам днес да мина.
А китайците са няколко крачки пред нас. За разлика от нашата народна медицина, която се води от баби и дядовци без образование, при тях се учат нещата сериозно.

Здравейте!
Cod Liver Oil не е маслото споменавано от Прайс в книгата за дегенеративните храни. Той препоръчва масло от черен дроб на моруна. Такова може да се купи и от България ( марка Фортекс 60 перли/5лв ).
Това рибно масло не се препоръчва при бременност, понеже може да предизвикате предозиране на витамин А. От 1-2 перли на ден при отсъствие на други добавки (А) няма опасност.
Лененото масло по никакъв начин не може да замени рибното. Фанатизирани жени веганки се лишават от тази благодат. АКо провеждат религиозна практика (неубиването на животни добива смисъл ).  Люцерната има дефицитния минерал Бор, на който се дължи заздравяването на костите. Заедно с оскъдния бор получаваме и доста големи количества фито естрогени и полезността поема в неясна посока.
Познавам Людмил от години, купих машина за кълнове от него.  Зимата я ползвам да обогатявам храната си с хлорофил ( поници ).

Хлябът е ценна храна, когато нямаме възможност да изберем друго за ядене, или средствата ни са ограничени.  Случват се главно два неприятни момента около зърнените продукти:
- наличие на глутен, предизвиква бурни или леки чревни възпаления на власинките
- наличие на фитати пречи на усвояването на минералите.
Моите кости ги заздравявам с водораслов протеин и органичен калций от корали.
Науката се развива  всеки ден,  древните медицини също не са за пренебрегване. Нека извлечем максимална полза от всичко.
Термофилната мая много се спекулира с нея. Надявам се не съм единствения мъж, който меси хляб, прави си закваска от въздуха, обогатява я с лактобацили от различни  екзотични патентовани щамове. Квасеният хляб не се разваля с месеци, не плесенясва, защото е кисел.  Термофилната мая е повече полезна от колкото вредна.  За себе си съм избрал да хапвам хляб един път месечно.  
Виж целия пост
# 397
Ортодоксален, радвам се да те чета и тук. Най-накрая и тук свежо попълнение. Искам да те питам доволен ли си от кораловия калций  и на фирма Алкамайн ли си купуваш. Какви водорасли ползваш? С какво термофилната мая е по-полезна, и с какво по-вредна?
Виж целия пост
# 398
  За голямо моя съжаление и моето детенце има кариес на млечно зъбче. Много му се радвах на хубавите зъбки, обаче изпуснахме положението.  Sad Утре на зъболекар. Избрала съм добър. Нещо ще ме посъветвате ли.
Виж целия пост
# 399
Ортодоксален, радвам се да те чета и тук. Най-накрая и тук свежо попълнение. Искам да те питам доволен ли си от кораловия калций  и на фирма Алкамайн ли си купуваш. Какви водорасли ползваш? С какво термофилната мая е по-полезна, и с какво по-вредна?

Ползвам коралов прах Окинава, 170 грама/ 20 лв.

Вземам предимно екзотични водорасли. Много трудно се сдобих с непопулярните fucus vesiculosus.  Растат в скандинавските студени води и са шампион по съдържание на органичен йод, освен другите полезни полизахариди.
Идват цели и ги меля по малко в кафемелачка.

Също вземам Dulse от Англия, сушени на слънце 250 грама/ 10 паунда.
От еднноклетъчните синьо-зелени, органична спирулина на прах и хлорела от NOW FOODS,  afa от Канада. От време на време ми носят и водорасли купени лично от ферми.
Да се върнем на термофилната мая.  С нея се приготвят бързо и лесно вкусни хлябове. Полезна е заради бързото бухване и последвало добро изпичане на изделието. Не прави симбиоза с млечно киселите бактерии и затова такъв хляб не е кисел и бързо плесенясва. Тоест имаме доста доказани причини за да я ползваме и едно непотвърдено твърдение че е вредна.
Когато приготвям зеленчукови супи прибавям по половин лъжичка корали и водорасли. Става по вкусно, не асоцирайте българските морски зелени водорасли с  ужасния си вкус.
Захранвайки се с органичен калций и други редки минерали, обезпечаваме здрави кости и зъби.
Виж целия пост
# 400
  За голямо моя съжаление и моето детенце има кариес на млечно зъбче. Много му се радвах на хубавите зъбки, обаче изпуснахме положението.  Sad Утре на зъболекар. Избрала съм добър. Нещо ще ме посъветвате ли.

Неприятно, Amber, но може би е по-добре да не го подлагаш на манипулации, ако не е с болка примерно или някакво възпаление. Така или иначе ще се сменят зъбките, ако може да се удържи докато дойде моментът, най-добре. Иначе ревизирай храненето и направи промени, ако прецениш.
Прави ми впечатление, че тукашните зъболекари са много агресивни по отношение на детския кариес, бързат веднага да приспят детето и да бръмчат с машинката, докато българските един-двама с които говорих, се отнесоха много по-спокойно и доста учудено реагираха, когато им разказах какво са ми предложили. 
Виж целия пост
# 401
  Ще го обсъдя със зъболекаря. Той е млад и прогресивен по принцип, и ни е близък.
Иначе внимавам с храненето, но не мога да изключа захарта. Той си търси сладкото и колкото и да го заменям с мед все нещо със захар минава  Sad
Виж целия пост
# 402
Ако може някой да преведе диетата отдолу, нямам време сега.


* -    The nutrition provided these children in this one meal included the following foods. About four ounces of tomato juice or orange juice and a teaspoonful of a mixture of equal parts of a very high vitamin natural cod liver oil and an especially high vitamin butter was given at the beginning of the meal.

Това е диетата цитирана от Людмил. Който я цитира от опитите на Уестън Прайс, предполагам.
Cod, със сигурност е треска, а не моруна. Колкото до мен наблягам на прясната риба, перлите ги вземам рядко.
Не съм фен на добавките. Проверявала съм някои от тях по-основно. Заради големия ми син, който късно разви говор и се препоръчваха от майки някои добавки. След усилено ровене в мрежата, за първите две-три, се оказа, че докато масово се препоръчват по форуми за хранене и компании за добавки, то в медицинската литература имаше дадени противопоказания, особено при по-честа употреба, а който купи добавка, си я ползва редовно. Спрях да проверявам целия списък и се отказах от добавките.
Разбира се, не виждам нещо лошо в някое водорасло, но не вярвам в способността на учените да погледнат в цялост на човешкия организъм. Винаги се гледа частично. Открива се съставка - пречела, открива се друга - помагала. Но едва ли някога някой учен ще може да има пълен поглед върху един природен продукт, с безбройните му съставки и действия, в комбинацията, в която е създаден. В повечето случаи в последствие се доказва, че точно съставките, които са набедени, не са случайни и не са вредни в комбинацията на самия продукт.  Никой не яде глутен или казеин с лъжица. Разбира се, за мен има Творец, който е създал и тялото и храната и аз се доверявам. Ако човек приеме, че живее между случайни треволяци и трябва цял живот да ги изследва е друго нещо. Отричаха се мазнините, вече се знае, че са полезни. Отричаха се много неща и накрая се оказва, че с това са ощетили неимоверно здравето на хората.
Преди време хората са завиждали на българите заради здравето им, с употребата на уникалното българско кисело мляко. Сега си поръчваме коралов прах, какво да кажа. Кой както реши.

Amber, голям ли е кариеса, задържа ли храна, ако е малък, не го пипайте. Според мен.  Simple Smile

Dulzz, пратката пътува, по-късно ще пиша на лични, може и утре.


Виж целия пост
# 403
Mom   Людмил в последно време е доста разсеян. Въвежда радикални подобрения по разни машинарии и се е заблудил за треската.  Преди 2-3 години ми прати линкове с видео материал, където се обясняваше за моруната, костния мозък и кравето масло.  
Претенцията един продукт да е полезен често се преекспонира. Злоупотребите са относно това, при какви условия е полезен продукта.  Нашумелият палмов плод ACAI, в прясното си състояние може би е вкусен и полезен. Дали същото важи за дехидратиран продукт, стоял месеци в бурканче?.
Храната е добра когато е прясна и най-малко обработвана.  Съмнявам се да намерите прясна моруна или корали от остров Окинава  по магазините Simple Smile.  По добре сухи и съмнително полезни от колкото никакви.
Прясната риба е цяло изкуство да се изнбере. Заслужаващи внимание са скумрия, сьомга, сардина, херинга.  Сьомгата отпада понеже се отглежда със соеви гранули в развъдници. Сардината никой не я  купува. Прясна херинга се появява веднъж в годината на варненската рибна борса ( в момента е съборена за ремонт ).  Гръцката  охладена скумрия в Метро е дребна и не е мазна.
При много хора бета каротинът не успява да се превърне в активен витамин А.  Познава се много лесно по цвета на кожата. Тези с правилно превръщане розовеят а прецаканите  жълтеят. Мазната студеноводна риба  или моруновото масло внася активиран витамин А + Д3.  
Има и по лесен начин за здрави кости. Зеленчукови сокове с преобладаващо зелен цвят.  Това малко дете няма да го близне дори с обещание за най големия шоколад след сока.
Ритуалът по миене на сокоизстисквачка през 2-3 часа смятам да го пропусна ...
Уникалното Българско кисело мляко, познато ни от едно време не е достъпно вече. Кравите са застрашен вид в България според спуснатите от евросъюза квоти. Балканджиите нямат права да ги отглеждат.
Нямах нерви да изчета цялата тема. Може да съм се отклонил доста от нея и да има изнервени !!!



Виж целия пост
# 404
Трудно ще се изнервя от един форумски пост, пък и ти не пишеш изнервящо, понеже даваш факти, което аз уважавам. Simple Smile С теб се говори спокойно.

Моята мисъл беше, че тези съставки, които търсим отчаяно в редки и скъпи вносни продукти и добавки, вероятно Бог се е  погрижил да ги вложи и в много други достъпни продукти. Всеки витамин или друга съставка я има на повече от едно място. Но винаги има мода и производител, който я налага! А и тялото на човека е достатъчно съвършено, за да си прави и то сметките какво как да приема или да отхвърля. Това все пак за разумните хора, които не се изхранват със солети и вафли.

Съгласна съм, че храната ни е бедна и хората са болни. Но за мен материалното е външен израз на нематериални процеси. Върхът на айсберга, от който не искаме да видим другите две трети. На мен цялото това взиране в храната не ми допада, понеже смятам, че така се губи балансът в грижите ми за мен самата. Животът ни не е чак толкова материален, дори тялото ни се контролира не само от химични съставки, а и от енергийни потоци, от нематериални причини. Самата искра на живота не е материална. Затова казвам, че човек гледа частично. Ние не познаваме достатъчно нематериалната част от себе си, а тя е определящата за живота ни. Други хора, с други интереси пък претендират да постигат съвършено здраве със силата на мисълта си, други с акупунктура и какво ли още не и всеки е прав, частично. Ето, Мулдашев например, преди операция, гледал аурата на човека, а не заболяването. В този форум писаха изнервени и заядливи хора, какво, като си пазят тялото, аз ги усетих много зле като отношение... Това дали не влияе на здравето им? 
 Аз имам отговор за себе си, как да живея и аз искам да съм здрава, но се опитвам да гледам по-цялостно на себе си, а именно дух, душа и тяло. Като тялото за мен е подвластно на първите две основно, а не на химията.
Но не в крайност - квася си мляко от свободно пасящи крави.  Simple Smile
А иначе Людмил това го беше копирал copy-paste. Няма как да е сгрешил. Погледни целия му пост, за да видиш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия