# 75
Гювеч с пилешко месo по Дюкански за ПЗ дните - II Вариант

Продукти:

1 обезкостено и "обезкожено" сварено пиле /без крилцата/, моето пиле беше тип маломерно, 1 голяма глава стар лук, 4-5 скилидки чесън, 1 голяма прясна чушка /пипер/, (ако са малки сложете 2-3броя), 1 среден морков, 2 малки тиквички или 1 голяма тиквичка, 1 среден патладжан, малко жълт(зелен) фасул, два средни домата/по възможност по сочни/, 1-2 с.л.  доматено пюре без захар, 1 с.л. червен пипер, малко лют червен пипер, черен пипер, чубрица, малко сол, 1 прясна люта чушка, щипка джоджен(сух или пресен), наситнени пресни магданоз и целина;

Приготовление:
Нарязвате си патладжана, тиквичката, моркова, боба, лука, пипера и лютата чушка на дребни кубчета и задушавате в тенджера под капак с малко водичка. Когато зеленчуците поомекнат "запържвате" с червения пипер, добавяте и лютия червен пипер, разбърквате добре и добавяте нарязаните на дребни кубчета домати и размитото доматено пюре в малко хладка водичка, отново разбърквате много добре, добавяте още малко водичка на око според предпочитанието ви за гъстота на ястието, след което добавяте и накъсаното пилешко месо, посолявате и отново задушавате. Когато всички продукти са се задушили добре добавяте наситнения чесън и останалите подправки-черен пипер, чубрица, джоджен, магданоз и целина (може да си сложите на вкус такива подправки каквито предпочитате), разбърквате добре и намаляте степента на котлона, като готвите ястието на бавен огън до неговата готовност! Сервирайте топло!

Виж целия пост