Коледа идва!

  • 150 143
  • 1 122
# 540
Да не е запис ето моя 1-ви опит за коледни сладки от миналата година,2-рия е доста по успешен да намеря снимка и ще пусна
Виж целия пост
# 541
Арлина ,предлагам ти рецепта с марципан...

Шоколадови звезди с капучино. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2858.msg82411.html#msg82411
Виж целия пост
# 542
записче  да следя темата:hug:
Виж целия пост
# 543
Арлина ,предлагам ти рецепта с марципан...

Шоколадови звезди с капучино. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2858.msg82411.html#msg82411
Наистина изглеждат много хубави, благодаря за рецептата  bouquet Предполагам, че ще станат и ако изпусна капучиното (не обичам).
Виж целия пост
# 544
Ето какво ще присъства на нашата коледна маса.
крем чииз торта 3 шоколада.


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg12983838#msg12983838
Виж целия пост
# 545
enamorada, тази торта понеже съм сигурна, че не мога да я направя да знаеш, че на гости ще ти идвам!   bouquet
Виж целия пост
# 546
Момичета, днес си видях някои грешни линкове и ги поправих. Моля ви, ако някой забележи грешка в първия пост - дали е линк, дали ник, каквото и да е, да ми пише - в темата или на лични, за да не се излагаме пред чужденците  Mr. Green

Enamorada, даваш много интересни рецепти. Аз пробвах твоите Топчета с маскарпоне, но имам въпроси, тъй като нещо не успях да се справя с подобаващ резултат. Станаха много вкусни, но се провалих леко с разтопения шоколад, та в тази връзка, ето и въпросите. Как разтопяваш шоколада без МВ? Аз разтопих на водна баня, но стана много гъсто и оттам втория ми въпрос - овалването в шоколада как се случва, така че да не се деформира топчето или повърността? И когато се разтопява на водна баня, нормално ли е да е по-гъста сместта или аз просто не съм изчакала достатъчно? А как предотвратяваш това шоколада да се стегне докато работиш с него? Иначе ето моя резултат.
Виж целия пост
# 547

Имам една книга, в която има рецепта за сладки Спекулациус с марципан

 Thinking Знам ги сладките, но без марципан - може ли твоята рецепта?  Flutter 
Иначе ги харесвам, пък харесвам и марципан, но не се сещам как ще се получи, защото те са хрупкави, маслени бисквити, а марципанът върви на по-меки, по-хлебни неща  Thinking
Виж целия пост
# 548
Слагам си бележка да я напиша довечера като се прибера. Ако забравя приемам подсещания на лични Blush

По спомен тестото за сладките се разделя на две, разточва се на тънко и между двете половини се разточва на тънко марципана. После се пече цялото и се реже с нож, а не като "обикновените" спекулациус, които се изрязват с формички. Но ще препиша 1:1 указанията и рецептата довечера.
Виж целия пост
# 549
Ето няколко неща, които правих миналата година

Започвам с любимите ни Сладки Линцер по рецепта на Наталина. Задължително ще ги правя и тази година и то двойна доза


Лесни домашни шоколадови бонбони.


Коледно пънче (руло) с течен шоколад


Джинджифилови сладки с портокалов крем



и разни други сладки закачки, тази година ми се иска нещо различни, но още не съм започнала да изпробвам рецепти
Виж целия пост
# 550
SZA , enamorada ще ти обясни за нейните сладки, но по въпроса за разтопяването на шоколад и аз имам какво да ти обясня. Работата с шоколад е изключително прецизна, лесно може да тръгне да се пресече като го разтопяваш. Ако си го разтапяла на по-висока температура е станало точно това. Шоколадът става много гъст и леко като на конци и не може да стане на каша повече. По тази причина се разтапя на ниска температура. Аз разтапям само в МВ, но на най-ниска степен! На всяка минута спирам и разбърквам. Като остане малко по-малко от една трета от шоколада неразтопен се вади и се бърка докато стане хомогенна смес. Иначе има опасност пак да се пресече. Ако тръгне да се сгъстява, връщам за секунди в МВ и продължавам да работя. Peace
Виж целия пост
# 551
Снимката на Бонбоните Рафаело http://i34.tinypic.com/dce9i0.jpg
Престояли в хладилника 2-3 дни, са още по- вкусни...
Виж целия пост
# 552
SZA,иска ми се да буда максимално изчерпателна,но не съм толкова скадкодумна,а в обясненията хич ме няма затова дано ме разбереш.Белия шоколад аз като го разтапям,кaкто е казала петя само на много слаб котлон на водна баня под непрекъснато бъркане или на микровълнова,аз на нормална степен,но за секунди и като е почти разтопен го  бъркам до цялостното му разтапяне,но понякога слагам и малко сметана,примерно на един шоколад от 90 грама слагам по 1 супена лъжица сметана,стяга си после без проблем(стига да не се прекали със сметаната),а за гланц може и малко олио да се сложи(аз само на млечен шоколад съм го пробвала,на бял не).И самото овалване го правя в един бол дълбок и действам с вилица,а понякога върху решетка наредени топчетата и сипвам само с 1 лъжица отгоре им колкото да се покрият с шоколад и той се стича по тях(къде покрие,къде не,но това е).
  И въпреки,че казваш,че не си се правила,на мен ми се иска моите да изглеждат като твоите,толкова са вкусни и цветни.

  tzvety26 не си миcли,че нямa да можеш да я направиш тортата,тя е толкова лесна,аз също не мога да правя,нито торти,нито нищо,не можех и не съм си и представяла,че бих могла,но имам желание да се науча и гледам да спазвам рецептите точно и действам на принципа каквото стане,но истината е,че тази крем торта е много лесна,а за вкусна няма и да ти казвам.
Виж целия пост
# 553
Галка, кажи моля те откъде си си купила тези хартиените кошнички за борбоните Рафаело. Аз се убих да търся и не мога да намеря, има само големи!
Костиля, може ли рецептата за джинджифиловите сладки с портокалов крем!
Виж целия пост
# 554
Margafuci аз си купих малки хартиени кошнички от Хит на Tescoma - 200 бр, но им помня цената 3-3.50 лв
Мисля, че съм ги виждала и в други големи супер маркети

Заповядай рецептата за Джинджифиловите сладки с портокалов крем
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия