Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

  • 109 291
  • 737
# 60
http://mikiblue.com/2008/01/10/ogreten/
Десито, аз направих огретена по тази рецепта като замених картофите с кубчета стар хляб. Стана като баница - много ни хареса  Simple Smile
Виж целия пост
# 61
От мен Ябълково щрудел-руло


Моля за рецептата за този чуден сладкиш Simple Smile
Виж целия пост
# 62
От мен Ябълково щрудел-руло
Моля за рецептата за този чуден сладкиш Simple Smile
Продуктите са 1 пакет бутер тесто на Бела - вътре е разделен на две половини.
За плънката - 3 средно големи и сочни ябълки, настъргани на едрото ренде, се задушават в 3 суп.л. краве масло или маргарин, за кратко, след което слагам около 3/4 ч.ч. захар (все пак зависи от предпочитанията за сладко, и колко са сладки самите ябълки), 1 с.л. канела, 2 с.л.галета, 100 гр.орехи нарязани на едро и 100 гр. стафиди ( накиснати предварително във вода за около 10 мин. и изцедени).  Като поизстине половината от плънката се разнася върху едното парче бутер тесто, предварително намазано с разтопеното масло или маргарин, и се навива на руло. Повтаря се със останалата плънка и второто парче бутер тесто. Така както са завити на рула се намазват отгоре също с масло (маргарин) и се пече в предварително загрята фурна на около 200 градуса. Така го направих аз, но съветвам плънката да се сложи на едно място и да се завие само един слой за да може да се изпече самото тесто, защото така като го разрязах се оказа вътре недоизпечено, та както са нарязани на парчета ги сложих да се допекат като охлювчета и после поръсих с пудра захар. На вкус става невероятно вкусно, явно бутертестото не носи завиване на руло, следващия път ще пробвам с обикновени кори за баница и същата плънка или да навия бутертестото само веднъж.
Виж целия пост
# 63
Днес пак направих на децата любимото им НЕГЪРЧЕ.Правя го няколко пъти седмично,а понякога и по два пъти на ден.Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 64
та както са нарязани на парчета ги сложих да се допекат като охлювчета и после поръсих с пудра захар. На вкус става невероятно вкусно........
А дали няма да е по добре да се нареже предварително на охлювчета и така да се пекат,няма да останат сурови.
Сори за офф-а,ама и аз се впечатлих от рецептата Blush
Виж целия пост
# 65
За няма и ден вече 5 страници...от мен един закъснял десерт-кръмбъл с круши и шоколад. Ще ми се да ви попитам какво правите с храната, която приготвите и евентуално не допадне на сеемйството...непрекъснато ми се готви нещо, а не винаги има кой да го изяжда и се натоварвам и с това...   341uu eat
Виж целия пост
# 66
та както са нарязани на парчета ги сложих да се допекат като охлювчета и после поръсих с пудра захар. На вкус става невероятно вкусно........
А дали няма да е по добре да се нареже предварително на охлювчета и така да се пекат,няма да останат сурови.
Сори за офф-а,ама и аз се впечатлих от рецептата Blush

Aз мисля да го пробвам точно така. Или пък да пека на 180 градуса...знам ли и аз, ще го обмисля до утре.

Охххххххххххххххххх, сега пък крамбъл......ОХ МАЙКО....., онзи ден гледах една рецепта и беше точно този крамбъл който обичам....НЕ МОГА, ще минавам на диета Simple Smile

А за храната--никога не готвя повече от това което ще се изяде. Вкуса ни е доста изчанчен, та почти всичко се харесва. А което не--кучето намазва (ако става за него де)
Виж целия пост
# 67
страхотни вкусотийки    bouquet
Виж целия пост
# 68
Ала-Бала, у нас всеки яде нещо различно, така че почти всичко се изяжда. което все пак не - нося на робата. Колегите са щастливи  Wink

Вечеря - Кюфтета по чАрпански  Grinning

Виж целия пост
# 69
Bori,пълнената тиква изглежда фантастично!Поздравления  bouquet
Виж целия пост
# 70
 Момичета, благодаря Hug
Rumya, това е рецептата, аз пека в тиквата това, което е описано тук. http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=765
ri4ko, може ли рецептата ти за негърчето, изглежда мн. добре, нищо чудно, че го готвиш толкова често Hug
Виж целия пост
# 71
та както са нарязани на парчета ги сложих да се допекат като охлювчета и после поръсих с пудра захар. На вкус става невероятно вкусно........
А дали няма да е по добре да се нареже предварително на охлювчета и така да се пекат,няма да останат сурови.
Сори за офф-а,ама и аз се впечатлих от рецептата Blush
Дес, точно след като написах рецептата и аз си помислих същото, идеята ти е много добра, благодаря  Hug
dalka , пробвай и сподели резултата. А за температурата на печене, в самото бутер тесто има рецепти, и там пише дори да се пече на 220 градуса, което ми се видя много, но ако печката ти е с вентилатор, мисля че и 180 ще са добре. Успех  Peace
Виж целия пост
# 72

ri4ko, може ли рецептата ти за негърчето, изглежда мн. добре, нищо чудно, че го готвиш толкова често Hug
[/quote]



1 чаена чаша захар,1 кафяна олио,1 пакетче какао -задължително на доктор Йоткер,1 чаена чаша кисело мляко с малко содичка.Това се слага заедно в купата и се разбърква да се разтопи захарта,накрая се добавя чаша и половина брашно с малко бакпулвер.Сипва се в тава -намазнена и посипана с брашънце и се пече на 180 градуса.Топло се ръси с пудра захар.Става много бързо.
Виж целия пост
# 73
Ама вие не спряхте да готвите и да не ви изтърва се записвам.
За съжаление не разполагам винаги с фотоапарат за снимки, но страшно ви се възхищавам.  bouquet
Виж целия пост
# 74
~Елина~, кроасаните ти са "неприлично" вкусни   bouquet Само да те питам - ти така ли ламинира тестото, няколко пъти, може ли да го замеся без да го точа, а мазнината да я сложа помалко в тестото. Малко мързеливата, ама ако става, що да не.....

Пепика, по метода на Йоли тестото става на много листа, аз точно така го месих и точих моето.....ама се видях в чудо още след първото разточване   Tired
Не знам дали ще се получи ако сложиш мазнината направо в тестото....най-много да станат много вкусни кифлички, иначе си е наистина голяма играчка  Crazy

P.S. Питката ти е чудна между другото  Peace

И едни Мъфини с лютеница и зелени маслини от мен:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия