Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

  • 109 287
  • 737
# 675
Добро утро,кухнята на рая Hug(нали имаше едно предаване "кухнята на ада")но тук е толкова уютно,че си е като рай.
Видях една прекрасна баклава и аз искам рецепта за нея Praynig
За тиквениците да не говоря,толкова много обичам,а на Мама Цоци пърленките заслужават една мазна манджиджка и да изям има няма 10.
Аз вчера спретнах една бързичка вечеря,че нещо малката много мрън-мрън беше,така че сромно от мен ,но от сърце Heart Eyes
Салатка,спагети(с маминия сос) и течен шоколад(пак от на мойта мама книгата) Grinning

Приятен ден на всички от мен  bouquet
Виж целия пост
# 676
Ама с тия тиквеници и баклави така няма да се разберем! Naughty  Crossing Arms ooooh!  Сега кроя планове как да ида да си взема една цигулка и да спретна за колегите една тиквена баклава  Joy

От мен една Червена баница



Не е толкова червена, щото ми беше на свършване червения пипер  Embarassed Нито пък е с домашно точени кори, както я правеше баба ми  Heart Eyes Обаче е с много праз  Mr. Green  и е много сочна и вкусна.

Хубав ден на всички!  Hug
Виж целия пост
# 677
Lindita,правя тиквеника по следния начин....

Обелвам тиквата и настъргвам на едро ренде.После загрявам мазнината и задушавам тиквата докато стана на пюре.Оставям я да изстине.Прибавям 1ч.ч. захар,ванилия,канела,3-4с.л. галета и начупени орехи.Обърквам добре.Един пакет кори разделям на две.Сместа също я разделям на две.Върху хария за печене слагам две кори и поръсвам с плънката и така докато свършат половината кори и половината плънка.Корите са все по две.Върху всяка кора поръсвам топло разтопено масло.С помоща на хартията завивам руло.После раделям на десет равни части.Всяко кръгче слагам обратно върху намазнена тавичка и така всичките.После повтарям процедурата и с другата половина кори и смес.Поръсвам всяко охлювче с начупени орехи.Пека в загрята фурна.Оставям да изстине.
Приготвям сироп от вода захар и накрая малко лимонов сок.Както е горещ заливам тиквеника и покривам с хартия и някакъв плат.Оставям да се охлади.
Пропорциите за сиропа са както при баклавата.

Ммммм.....май ще хода за тиква.....това нещо е толкова вкусно,особено през зимните месеци, когато ни се хапват по-сладички неща.... Hug

Цецето,баницата е чудна  Naughty
Виж целия пост
# 678
Да,Цоци тъкмощяхда питам за чесъна и кашкавала.Ще ги направя за вечеря. Hug  bouquet
Виж целия пост
# 679

1/2 кубче прясна мая
1 кофичка айран до горния ръб на кофичката - по-гъст. Т.е. не бе пълна кофичката кисело мляко и аз и долях вода, разбърках и така...
2-3 с.л. олио
сол и захар - по 1 ч.л.
брашно, колкото поеме



Къде е чесъна, а кашкавала  Blush Embarassed
Виж целия пост
# 680

1/2 кубче прясна мая
1 кофичка айран до горния ръб на кофичката - по-гъст. Т.е. не бе пълна кофичката кисело мляко и аз и долях вода, разбърках и така...
2-3 с.л. олио
сол и захар - по 1 ч.л.
брашно, колкото поеме



Къде е чесъна, а кашкавала  Blush Embarassed
Няколко поста след рецептата са и чесъна и кашкавала.  Wink
Виж целия пост
# 681
от мен:

багети с пшенично брашно и брашно от лимец, разкошни станаха  Heart Eyes

 

шарена есенна яхния




яйце в гнездо


Виж целия пост
# 682
Нордина, благодаря ти .....и аз съм за тиква в събота, че тогава пазаруваме, ще свършат тиквите от нас Wink Joy
Ася, страхотно меню Hug
Виж целия пост
# 683
Отново е много вкусно днес в тази тема Hug!Очите ми останаха в баклавата по рецептата на Йоли Heart Eyes.

От мен :

Питка без месене по рецепта на Лабрекс, това е оцелялото парче момент , преди да бъде унищожено, не можах да я снимам цялата, много бързо я начупиха Sad:

                                     

Негърче :

                                   

И Божественият тиквеник на Селма Heart Eyes:

                                   
Виж целия пост
# 684
Аелис може ли рецептата за Негърче -то   newsm78, че много апетитно изглежда
Виж целия пост
# 685




Лелеееееее, заразихте ме с тези тикви! Май и аз трябва да спретна нещо с тиква......
За днес винен кебап


-баница със сирене


- баница с халва
Виж целия пост
# 686

Червената баница на Цецето съм я хапвала с домашно точени кори, разкошна е! Хубаво, че ми я припомни!  bouquet

Аелис , добре изглежда питката, надявам се да ви е харесала!  bouquet
 
рени55, пак съблазняваш с тая халвяна баничка. Heart Eyes

Тиквеници, кодрит кадир, пълно с вкусотии......  chef  bouquet

Кекс с ябълки. Вдъхновиха ме момичетата от темата със старите тефтери, та го изррових от един такъв. Grinning



И мляко с ориз, отдавна му се канех, пък ми донесоха домашно млекце.

Виж целия пост
# 687
Сарова , копирам ти рецептата за Негърчето, на Ирина е :

НЕГЪРЧЕ


1 чаена чаша захар,1 кафяна олио,1 пакетче какао -задължително на доктор Йоткер,1 чаена чаша кисело мляко с малко содичка.Това се слага заедно в купата и се разбърква да се разтопи захарта,накрая се добавя чаша и половина брашно с малко бакпулвер.Сипва се в тава -намазнена и посипана с брашънце и се пече на 180 градуса.Топло се ръси с пудра захар.Става много бързо.


labrex , много се хареса питката, а и толкова лесно се приготвя -   bouquet!
Виж целия пост
# 688
Ризото с манатарки.По рецепта от тук.
http://media.snimka.bg/4644/015543221.jpg
Виж целия пост
# 689
           Привет на всички майсторици  Laughing

    Щрудел с орехи и ябълки няма само тиквеници да гледаме я

     

     кифлички с мармалад и орехи   

     

     питка на възелчета

     

      и разчупена

     

       не мога да гледам повече искам от всичко, но тогава Селма пак ще ни пита как сме с тегло-
       то, ама не се спирате, разногледа станах  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
     
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия