За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 21

  • 38 185
  • 728
# 690
Момичета, как се приготвя пшеница. Нали днес е задушница и реших като за пръв път да направя и сега я варя. Мисля като се свари да сложа орехи, захар и бисквити. Така съм чувала да се приготвя. Има ли някакви други тъкнкости, които трябва да се знаят при приготвянето на пшеница?
Виж целия пост
# 691
Момичета, как се приготвя пшеница. Нали днес е задушница и реших като за пръв път да направя и сега я варя. Мисля като се свари да сложа орехи, захар и бисквити. Така съм чувала да се приготвя. Има ли някакви други тъкнкости, които трябва да се знаят при приготвянето на пшеница?

Жито, искаш да кажеш.

Сваряваш житото, сваляш го от котлона и завиваш тенджерата с одеало за няколко часа. След това отцеждаш водата - смилаш обикновени бисквити, счукани орехи и пудра захар и баба ми слага малко галета. Това е.
Виж целия пост
# 692
Момичета, как се приготвя пшеница. Нали днес е задушница и реших като за пръв път да направя и сега я варя. Мисля като се свари да сложа орехи, захар и бисквити. Така съм чувала да се приготвя. Има ли някакви други тъкнкости, които трябва да се знаят при приготвянето на пшеница?

Жито, искаш да кажеш.

Сваряваш житото, сваляш го от котлона и завиваш тенджерата с одеало за няколко часа. След това отцеждаш водата - смилаш обикновени бисквити, счукани орехи и пудра захар и баба ми слага малко галета. Това е.
Благодаря:)Ми на опаковката пише пшеница.Сега чак ми светна защо в гугъл и тук в готварските рецепти не намирам рецепта за пшеница, а то било жито Rolling Eyes
Виж целия пост
# 693
Също в свареното жито можеш да сложиш и настъргана кора от лимон и стафиди(става много ароматно). Но класическия вариант е със счукани бисквити , пудра захар и орехи.
Виж целия пост
# 694
На какво количество продукти за лютеница се слага 1 пакетче кимион? Моето е малко количество, може би литър, два, и цяло пакетче сигурно ще е много. 10г е.
Виж целия пост
# 695
На какво количество продукти за лютеница се слага 1 пакетче кимион? Моето е малко количество, може би литър, два, и цяло пакетче сигурно ще е много. 10г е.
За първи път чувам , че на лютеница се слага кимион.За наденици или за кебапчета / кайма добре , но за лютеница не мисля , че е подходяща подправка. Сигурна ли си , че става дума за кимион?
Виж целия пост
# 696
На какво количество продукти за лютеница се слага 1 пакетче кимион? Моето е малко количество, може би литър, два, и цяло пакетче сигурно ще е много. 10г е.
За първи път чувам , че на лютеница се слага кимион.За наденици или за кебапчета / кайма добре , но за лютеница не мисля , че е подходяща подправка. Сигурна ли си , че става дума за кимион?

Да, такава е рецептата. Правих я веднъж преди време, но не помня слагах ли, не слагах ли Thinking. Сега реших да я спазя точно, но ти ме озадачи. Най-много да не сложа.
Виж целия пост
# 697
На какво количество продукти за лютеница се слага 1 пакетче кимион? Моето е малко количество, може би литър, два, и цяло пакетче сигурно ще е много. 10г е.
За първи път чувам , че на лютеница се слага кимион.За наденици или за кебапчета / кайма добре , но за лютеница не мисля , че е подходяща подправка. Сигурна ли си , че става дума за кимион?

Да, такава е рецептата. Правих я веднъж преди време, но не помня слагах ли, не слагах ли Thinking. Сега реших да я спазя точно, но ти ме озадачи. Най-много да не сложа.

Ооооооо, сложи, сложи. Любимата ми лютеница е на Филикон, която е с кимион. Страхотен вкус има.
Виж целия пост
# 698
Не знам какво да те поисъветвам, но аз не бих сложила кимион на лютеница.
Майка ми , в доброто старо време правеше домашен кетчуп и на него слагаше кимион , но в малко количество(по спомени дозата и беше на 9 кг домати 1 пакетче кимион и разни други .. ).
Виж целия пост
# 699
Не знам какво да те поисъветвам, но аз не бих сложила кимион на лютеница.
Майка ми , в доброто старо време правеше домашен кетчуп и на него слагаше кимион , но в малко количество(по спомени дозата и беше на 9 кг домати 1 пакетче кимион и разни други .. ).
Въпрос на вкус.
Аз също не харесвам лютеница с кимион,но има хора си умират за този вкус.
Виж целия пост
# 700
Не знам какво да те поисъветвам, но аз не бих сложила кимион на лютеница.
Майка ми , в доброто старо време правеше домашен кетчуп и на него слагаше кимион , но в малко количество(по спомени дозата и беше на 9 кг домати 1 пакетче кимион и разни други .. ).
Въпрос на вкус.
Аз също не харесвам лютеница с кимион,но има хора си умират за този вкус.

да, разбира се, на много лютеници на етикета си пише, че са с кимион.
Аз слагам малко, не се усеща кой знае колко.
Имам приятелка обаче, която слага  с шепата и много си я харесват.

А на кетчупа никога не слагаме кимион, там се слага карамфил.  Поне по всички рецепти, които съм правила.
Виж целия пост
# 701
Moмичета, имам спешна нужда от съвет.
Ще готвя див заек. Но съвсем забравих, че е добре да се кисне едно денонощие в марината.
Както и да е, вече нямам време.
Какво бих могла да направя в случая, като разполагам с не повече от 2 часа?
Ще са крайно недостатъчни за киснене в марината, нали?
Виж целия пост
# 702
Moмичета, имам спешна нужда от съвет.
Ще готвя див заек. Но съвсем забравих, че е добре да се кисне едно денонощие в марината.
Както и да е, вече нямам време.
Какво бих могла да направя в случая, като разполагам с не повече от 2 часа?
Ще са крайно недостатъчни за киснене в марината, нали?

Въпреки всичко го накисни във вода и оцет.
Виж целия пост
# 703
даже крайно недостатъчни за какво да е. Wink
Сложи в  тенджера под налягане и свари до омекване - пр. след звуковия сигнал 40 мин. Като в този вода сложиш даф лист, целина, бахар, вино, оцет, ракия/водка  и разни подправки.
Когато  е сварен, продължи нататък с някакъв сос от домати, бяло вино, но месото вече измий добре, като може да ползваш само 1/3 от този бульон в който е врял, като го прецедиш.
Докато ври приготви лук, домати, чесън и всичко, с което ще го приготвяш.
ето няколко рецепти с див заек
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3415.msg111869.html#msg111869 див заек в сос
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg1166.html#msg1166 капама
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2760.msg103066.html#msg103066 див заек във винен сос

Само с тенджерата под налягане ще успееш за 2 ччаса. Успех  Peace
Виж целия пост
# 704
Ей, мерси много.   bouquet
Накиснах го и вече го варя.
Благодаря и за предложените рецепти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия