Бариева каша vs пълномаслено мляко

  • 1 377
  • 1
Здравейте, наскоро ми попадна следната статия и реших да я споделя с вас:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/109462.php

Става дума за скенери и изследвания на храносмилателния тракт, особено полезни за установяване на рефлукс, ГЕРД и дисфалгия. Към момента навсякъде по света се използва бариева каша, бараево хапче и barium marshmallow, а  учените са установили, че същия ефект може да се постигне и с пиенето на обикновено, пълномаслено мляко.

Е, кога ще се приложи това? Защо трябва да се приемат метали, като може да се постигне същия ефект по малко по-здравословен начин?
Виж целия пост
# 1
Предназначението на бариевата каша е да не пропуска рентгеновите лъчи и така да се очертае изследвания орган. Използва се високата плътност на съединенията на бария (г/куб.см). Такава плътност имат металите и съединенията на тежките метали. Колкото по плътен (тежък) е даден материал, толкова по-непрозрачен е за рентгеновите лъчи.

Това с мляко не може да се получи, но ще прегледам статията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия