Обичаме пържено, вкусно ни е, бързо се приготвя, но ... адски нездравословно. Как да направим така, че пърженото да не е чак толкова НЕполезно?
Тук има и много фурии в кухнята - споделете опит! С каква мазнина пържите? Как пържите?
Тиган или фритюрник? Или може би и двете?
kaigi , изгради си навик - пускаш котлона, след 2 мин. слагаш тиган с мазнина, след още 1 мин. вече пържиш в него. Започне ли пърженето - намаляваш котлона. Е няма как да си изгориш мазнината.
Ако вече си си изгорила мазнината, можеш само да я изхвърлиш и да започнеш отначало
![Wink](/img/emojis/faces/wink.png)
Картофи в 2 лъжици мазнина не мога да изпържа. За тях ми е фритюрника. И не виждам какво те притеснява в него.
За холестерола наблягай на сусамовия тахан, ти си знаеш.
За наситените мазнини - какво се случва след повторна употреба. Не са вечни
![Laughing](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_lol.gif)