Писташио?

  • 7 764
  • 13
Момичета, знае ли някой рецепта за писташио? Ще съм ви благодарна, ако я споделите!
Виж целия пост
# 1
А какво трябва да представлява, пистакио в превод от италиански означава фъстък, да не е някакъв крем ? newsm78
Виж целия пост
# 2
Ами някакъв сладкиш с шам фъстък? Американски е. Само това знам.
Виж целия пост
# 3
Ами някакъв сладкиш с шам фъстък? Американски е. Само това знам.
То си е шам фъстък , а сладкиш - ами можеш сигурно 100 рецепти да намериш  нета . От крем с шам фъстък , до блат ....
Виж целия пост
# 4
http://www.amazon.com/dp/B00120YZ3A/ref=asc_df_B00120YZ3A946471? … veASIN=B00120YZ3A

Много обичам пистачио и отдавна се оглеждах за нещо да направя с него, харесва ми как зеленее върху турските баклавички и рула  Grinning, но искам да ви предупредя, пазете се от този мус  Mr. Green, ужасно е гаден ! Пистачио не усетих, но смъртоносно силен аромат на горчив бадем. Не го обичам никак, ама този е почти като арсеник силен !
Виж целия пост
# 5
Eli тука има такъв пудинг без варене , същия тежък вкус е . Аз му добавих разбита сметана и се получи по-добре  Wink
Виж целия пост
# 6
Направи си баклава, но вместо орехи сложи шамфъстък.
Виж целия пост
# 7
Аз страшно много харесах в Италия сладолед Пистачио (така ли се чете на италиански? аз така казвах и ме разбираха).
http://www.browneyedbaker.com/wp-content/uploads/2009/07/pistach … ce-cream-bowl.jpg

Особено на едно място в Рим, беше разкош, нещо средно между халва с шам фъстък и сладолед - убийствено як аромат и вкус!  Crazy Crazy

Ето няколко снимки на кейк с пистачио, някои с рецепти. Ако има превод, може и аз да го ползвам, че много ми допада. Проблема в БГ е, че аз не можах да намеря суров шам фъстък и несолен!

http://www.thefoodsection.com/foodsection/2005/03/pistachio_cake.html
http://www.livinggorgeously.com/2007/06/lemon_frosted_p.html
http://www.sgdessert.com/2009/06/pistachio-cake.html
Виж целия пост
# 8
Обожавам всичко, в което има шам фастък или пистачио. В Турция ядох страхотен сладолед.
Виж целия пост
# 9
Само да кажа,че видях в Кауфланд шам фъстък суров.Специално търсих,че така се запалих да направя баклава с него вместо с орехи.Така,че проверете там,при ядките-само трябва внимателно да се четат етикетите. Hug
Виж целия пост
# 10
И на Женския пазар в София продават. Баклавата става БОЖЕСТВЕНА, мисля за тази Нова Година именно така да я направя.
Виж целия пост
# 11
О, много мерси за инфото за Кауфланд!  Peace Женския пазар в София ми е далече  Simple Smile
Мен нещо баклавата с шам фъстък не можа да ме грабне, но мога да си измисля някакви платки с шам фъстък смлян, да речем и отделно крем, пак с шам фъстък и ще си докарам чудна торта/паста Пистачио!  Crazy

Тъй като не съм ползвала шам фъстък за сладкиши, бихте ли ме посъветвали какви аромати му вървят, за подчертаване на вкуса - ванилия, ром, друго?  Струва ми се, че с лимон го съчетават  Thinking
Виж целия пост
# 12
Аз да споделя,че суров и безсолен шам фъстък има на пазара на Красно село. На една сергия с разни сушени плодове и сурови ядки има всякакви. А в Кауфланд бях вчера и не видях да има. Точно на сладкарския щанд гледах-имаше бадеми, лешници, фъстъци, но не и шам фъстък. Доста време стоях там, защото си купувах и други неща и не съм видяла. Може просто в момента да не е имало. Говоря за Кауфланд в овча купел.
Виж целия пост
# 13
Ето тук, как се приготвя пистачио паста в домашни условия

http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=85&r … n=high&page=2

до колкото разбирам, после тази паста се ползва като полуфабрикат за добавяне към салдолед (при процеса на правенето на сладоледа), кремове, десерти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия