Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 105 050
  • 740
# 570
Наистина ли? Това е комплимент за мен  Flutter
Истината е, че беше ужасно вкусно  ooooh! и го изядох топъл и то сам самичка  Party  Mr. Green

Ми викни ни и нас де. Хора сме все пак, когато се налага ще помагаме.
Виж целия пост
# 571
Кюнефе то е повече от фантастично!!!!! Може ли рецептата Praynig
Виж целия пост
# 572
Кюнефе то е повече от фантастично!!!!! Може ли рецептата Praynig

И аз съм на опашката. Simple Smile

Миналата седмица ми беше доста натоварена, затова си пускам отчета едва сега.   Embarassed

Риба и ризото с тиква и гъби



Пуешко роле с доматен сос



Тартифлет


Виж целия пост
# 573
  nadeto_sp,първото,а особено последното ястие изглеждат повече от вкусно!!! Party
Виж целия пост
# 574
Цитат
П.П. Я да питам аз, някой правил ли е донъти, днес си купих формички за донъти и ми се иска да ги пробвам  Mr. Green, а незнам каква рецепта да ползвам, сега ще помоля чичо Гугъл да помогне, но ако някой има изпитана рецепта, да казва плиийс
tracy-t Заповядай- донати 1 , донати 2
Виж целия пост
# 575
Здравейте, съжалявам, че закъснях с публикуването на рецептата, но не можех да се свържа към бг-мамма.  Tired

Не претендирам за автентичност на рецептата просто комбинирах познати и непознати техники  Laughing Нужен ни е пресен кадаиф - скоро видях, че продават в Билла но е навит на охлювчета и за това незнам дали е подходящ.
Пресният кадаиф е купен от Велико Търново - това е единственият недостатък на кюнефето - основната съставка е трудно откриваема.

За кюнефето ползвах 4/5 от пакета който е 250 гр. ~ 200 гр кадаиф
1/3 пакет чисто масло (целият пакет е 125 гр.)
Моцарела - 2 пакетчета по 125 гр ~ 250 гр.

За сиропа:
2 ч.ч вода
1.5 ч.ч захар

Разтопих маслото и го разбърках с кадаифа докато се смесят добре.
Разделих сместа на 2 части. Постлах тефлонова тавичка с 1/2 от сместа.
Разстлах нарязаните на халки сирене моцарела и покрих с другата част от кадаифа. Пекох на 200 градуса около 20 мин докато се зачерви кадаифа. След като го изкарах от фурната го залях с предварително свареният захарен сироп, който беше свален от котлона точно когато кадаифа почна да се пече т.е е бил 20 минути на стайна температура. Изчаках около 5 мин. Нарязах го и живота на това кюнефе беше 20 мин  Shocked Mr. Green
препоръчвам да се яде топло. Няма да е излишно да се сервира с ядки пожелание, аз бях приготвила кашу(сурово... и счукано....) но забравих  Tired

Вместо моцарела може да се ползва и друго безсолно сирене или кашкавал предполагам. Всъщност незнам дали като изстине моцарелата няма да стане като гума...  Rolling Eyes

Това е   bouquet
Виж целия пост
# 576
Нади,страхотни ястия моля те да напишеш рецептата за Тартифлет-невероятно вкусна снимка
Виж целия пост
# 577
За днес сме се спрели:


ТОЙ на любимият си боб, този път градински:




ТЯ на абсолютно постният си ориз със зеленчуци:

Виж целия пост
# 578
Пици на филии от мен - настъргани шунка,кашкавал,кисела краставичка и лютеница разбъркано и намазано върху филийки.Аз ги правя обикновено като намазвам и слагам всичко отделно,но днес настъргах,резултатът е повече от добър Peace

Виж целия пост
# 579
Надето, страхотни вкуснотии! Ще може ли рецептата на Тартифлета   bouquet Другите гозби се предполага, че ъстава се вижда от снимката...
Виж целия пост
# 580
nadeto_sp , страхотни ястия и снимки!
И аз чакам рецептата...
от мен вчерашното суши



Виж целия пост
# 581
Привет  bouquet
Надето и аз се нареждам за тартифлета,изглежда превъзходно. Crazy
А на Лабрекс пиленцето със зеленцеее,ох,моля някой да ме покани на гости да ям готвено зеленце...
Аз снимки от снощи нямам,дояждахме остатъци и само един таратор скартофки на фурна направих,но не бяха удостоени със снимки.
mama1+2 много сладко изглежда тортата сърце.и сигурно е била много вкусно шоколадова Grinning
catwalk благодаря за рецептата на чесновата супичка  bouquet
Приятен ден на всички ви желая. sohappy
Виж целия пост
# 582
Набързо влязох защото съм на работа и повече огладнях
Виж целия пост
# 583

супа топчета
 Wink
зеле с пиле
Виж целия пост
# 584
Наде, класно, както винаги Peace!

Дес, чудесни сандвичи, благодаря, че ги сподели   bouquet , още утре ще ги приготвя за закуска.

От мен снимка само на десерта, пълнените чушки с кайма и ориз още врат на котлона.

Френски ябълков пай:



Рецептата е от Кукинг-а и ще помоля Лабрекс или Селма за уточнение как точно се превежда пирог - там е Французский яблочны пирог, преведох си го като пай, но нека бъдем точни все пак...
Иначе се получи невероятен десерт с фин, нежен аромат, сочен и разтапящ се  Crazy ...айде стига го хвалих, но си струва да се опита. И май трябва да се направи във форма с по-малък диаметър, моята е 26 см, но явно ще се купува 22 Thinking...







Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия