Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

  • 20 639
  • 216
# 45
Танита преди време беше пуснала линк за yogurt maker, който събира стъклени буркани до 4 литра, аз си взех такъв и съм супер доволна. Нямам възможност да правя всеки ден, затова 4 литра за 2-3 дни ми е пределно достатъчно. А, пропуснах да кажа, че с yogurt maker-a идва и термометър за мляко и не ми се налага да пробвам топлината с ръка. Не от всяко прясно мляко става кисело и това няма нищо общо с бактериите, а с качеството на прясното мляко. Опитала съм много различни марки мляко, най=накрая намерих една местна ферма производител, купувам от там и млякото ми става перфектно.
За съжаление обаче ми отне много проби докато намеря точно тази ферма...

Закваска ползвам суха с 3 вида живи бактерии, понякога добавям и кефир ако имам.
Виж целия пост
# 46
Не от всяко прясно мляко става кисело и това няма нищо общо с бактериите, а с качеството на прясното мляко.
... За съжаление обаче ми отне много проби докато намеря точно тази ферма...

На мен пък ми се получава и с най-масовите супермаркетови марки - Hood, Garelick Farms, дори и с Shaw's Milk. Стига да не му е изтекъл срока, си се получава супер кисело мляко, няма нужда да е от специална ферма прясното. Вариациите ми се получават от разлики в закваската и температурата.
Виж целия пост
# 47
Моята класация за момента я води киселото мляко на Trader Joe's:

http://thisweekfordinner.com/wp-content/uploads/2009/04/euro-yogurt.jpg
http://burpandslurp.files.wordpress.com/2009/06/dsc03496.jpg

Приятно накиселява и не е свръхгъсто. От това, което съм опитвала, то е най-близко до българското кисело мляко, и е с българската бактерия. Доколкото съм заглеждала етикетите, не всички млека са с нея.

И на мен това на Trader Joe's ми е най-близко на вкус до българското. Не е нишестяно като много други и наистина ползва българската бактерия.
Виж целия пост
# 48
На мен пък ми се получава и с най-масовите супермаркетови марки - Hood, Garelick Farms, дори и с Shaw's Milk. Стига да не му е изтекъл срока, си се получава супер кисело мляко, няма нужда да е от специална ферма прясното. Вариациите ми се получават от разлики в закваската и температурата.

Дидитка, аз не се изразих правилно. Имах предвид, че не става кисело мляко както трябва да бъде. това, което аз правя като обърна буркана не пада от него, толкова е гъсто. А от другите млека става кисело мляко, но няма нищо общо, с това което правя от хубавото прявно мляко.
Виж целия пост
# 49
Моята класация за момента я води киселото мляко на Trader Joe's:...
Приятно накиселява и не е свръхгъсто. От това, което съм опитвала, то е най-близко до българското кисело мляко, и е с българската бактерия. Доколкото съм заглеждала етикетите, не всички млека са с нея.

И на мен това на Trader Joe's ми е най-близко на вкус до българското. Не е нишестяно като много други и наистина ползва българската бактерия.

Добре де, а айрянената консистенция как я причислявате към "най-близко до българското"? Консистенция драматично променя вкуса според мен.
Аз пак купих от T'sJ, друга партида, специално се интересувах в магазина, провериха партидния номер - същата боза е. Далеч е от "свръхгъсто", то е течно.  newsm78
А иначе с "българската бактерия" има много марки - La Yogurt примерно. Освен това е прилично на вкус и консистенция, но при нас изчезна от магазините.  Confused
Аз искам като на Тандури "като обърна буркана не пада от него". Купешко, ако може.  Joy В търсене съм още.
Виж целия пост
# 50
 Кюбит решението е тензух. Моето стана по-гъсто и от крема- сирене. Mr. Green
Виж целия пост
# 51
Титина, не, не...  Stop Минимална намеса ми е необходима - колкото да отворя кофичката примерно и да взема лъжица, всичко друго е неприемливо.  Mr. Green
Ние консумираме много кисело мляко, ако го цедя, времето и продукта ще се оскъпи толкова, че мога спокойно да си купувам от гръцкото за $7-9 за паунд.  Whistling
Не съм се отказала да намеря приемлив вариант, не вярвам при целия избор да няма едно прилично на цена, съставки, вкус и консистенция кисело мляко.  Grinning Просто не съм го намерила. Твоите и на Хиър издирвам в момента, за да ги опитаме, но по незнайни причини не ги зареждат в магазините около нас.
Виж целия пост
# 52
Кюбит, можеш да пробваш това:



Намерих го заедно с айряна в арменския магазин, виждала съм го и в други "етно" магазини. На вкус е като българското, не пада като обърнеш кофичката, лъжицата не потъва. Само е мааалко по-гумено, т.е. леко като желе, но не е трагедия според мен... ако не ти пречи  Simple Smile Мен малко ме дразни, затова продължавам да търся. Засега  това най-много се доближава до българското. Гледам има разногласия за Trader Joe's, там още не съм ходила, чудя се да ходя ли щом казваш че е рядко...  newsm78
Виж целия пост
# 53

Щом е леко като желе, най-вероятно е блъскано с желатин  Rolling Eyes, в доста от киселите млека слагат и такава екстра  Sick .
Виж целия пост
# 54

Щом е леко като желе, най-вероятно е блъскано с желатин  Rolling Eyes, в доста от киселите млека слагат и такава екстра  Sick .

Както някой каза, то и в България киселите млека са блъскани с какво ли не, я палмово масло, я не знам какво. Чудя се има ли въобще купешко мляко в което пък никаква екстра да няма  newsm78 Да можех да си намеря една баба с крава, и да си взимам от нея домашно  Grinning
Виж целия пост
# 55
Това арабското никак не е лошо да кажа и аз. Иначе от тази същата марка арабите имат едно което е като цедено кисело мляко, LABNA се казва и е перфектно за млечна салата. И ценатаа му не е висока както гръцкото цедено, а пък е също толкова вкусно.
Иначе аз сега съм в процес на издирване на Йогурт Мейкър, изглежда ми супер удобно.
Виж целия пост
# 56
Въпросното Дана, наистина го докарва на вкус, като българското, но положително има желатин, не си струва парите според мен. За твърдост се слага или желатин, или нишесте, нито едното ме устройва мен.
Виж целия пост
# 57
Даже вече писах на White Mountain Foods но ми казаха, че в МА нямат дистрибутор, а лично не пращат.

Недей да страдаш за това мляко, отвратително е, прекалено кисело...с две думи не става за ядене Sick Миналата зима купих за баща ми, който е свикнал на какви ли не млека в Б-я, дори и той не можа да го изяде и го хвърлихме.

Най-хубавото(фат фрии варианта), което съм яла тук е това:
http://www.mountainhighyoghurt.com/html/original_style.htm

за съжаление не се продава във вси4ки щати.
Виж целия пост
# 58
Защо не пробвате да си го правите  newsm78, или със закваска от друго кисело мляко което съдържа бг. бактерията-булгарикус лактус, или с кефир. Повече от 10 год си го правих аз, че даже и мъжо научих как да го прави. На баба по метода, но после не го увивам в кърпи и одеала, а стоплям печката, леко да е топла и го пъхвам там за през ноща. На сутринта е готово, хоп в хладилника, и като се прибера от работа, ей го на готово за ядене. А ако прибавите half&half към прясното мляко, става на гъстота като биволското, и да го тръскаш не пада от буркана. Като го сложите в хладилника, не го затваряйте, оставете съдът в който е непокрит с нищо, ще стой хубаво поне 4 седмици  Peace
Виж целия пост
# 59
Не знам дали вече е споменато, но за мен най-автентичното кисело мляко тук е Erivan - купуваме го от Whole Foods.
Киселяк е като eдновремешното соц. мляко дето траеше само по два-три дни и няма сгъстители!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия