Коледа идва! - 2

  • 82 979
  • 745
# 60
Ние 2 пъти сме купували щолен. Взимахме го от Била, но гледам, че един се предлага много масово, та предполагам, че е този, с тъмно син или лилав етикет. Мъжът ми го взе от любопитство и много го хареса, затова купихме пак. Аз лично изобщо не съм впечатлена. Яла съм къде по-вкусни работи. Може домашния да е много вкусен, но тази година ще се въздържа да пробвам.
Виж целия пост
# 61
Ние вкъщи сме големи почитатели на щолен. Аз най-много харесвам на "Kuchen Meister". В Била скоро купихме за към 6-7 лв., предполагам цената зависи от производителя и грамажа. Видях, че имаше и за диабетици (беше доста скъп).
Виж целия пост
# 62
Да се запиша, още нищо не съм подготвяла, но планирам щолена.
Виж целия пост
# 63
Купували ли сте готов Щолен? Днес видях в Кауфланд. Мисля, че беше към 7-8 лв. Хубав ли е?
Купувала съм, харесва ми. Домашния повече ми хареса, но не мисля, че има голяма разлика.

За линцеровите сладки исках да ви кажа, че миналата година ги правих 2-3 дни преди Коледа и ми харесаха много. Не съм правила от по-рано, за да сравня кога са по-хубави.

Към края на седмицата ще правя ванилови рохлички, пак по рецепта на Наталина. Препоръчвам ги на всички, които не са пробвали. Опита ми от миналата година показа, че повечето хора тях най-много харесват.
Виж целия пост
# 64
Към края на седмицата ще правя ванилови рохлички, пак по рецепта на Наталина. Препоръчвам ги на всички, които не са пробвали. Опита ми от миналата година показа, че повечето хора тях най-много харесват.

Арлина, как ги съхраняваш после до Коледа или Нова година?
Виж целия пост
# 65
Както меденките - в метална кутия. Миналата година съм ги правила началото на декември и тази мисля пак така. Иначе съм ги правила и по-други поводи и мога да кажа, че са много вкусни и без да престоят 2-3 седмици, просто е по-удобно да се направят от рано.
Виж целия пост
# 66
За готовия щолен - в Метро има няколко вида на Bahlsen, страхотни са, особено този с марципан. Изобщо всички коледни сладкиши на Bahlsen са ми страшно любими. Имат едни селекции лебкухен асорти, които са ми страшно любими. В тази връзка, ако някой има изпитана рецепта за лебкухен, ще съм много благодарна, ако я сподели.

Преди около месец пак от Метро купих щолен и на Kuchen Meister, пак с марципан, и също беше хубав. Но все пак предпочитам домашния.
Виж целия пост
# 67
Олеле какво тема сте спретнали, направо огладнях  Laughing Ще трябва да се пробва това, онова  Peace
Виж целия пост
# 68
изпитана рецепта за лебкухен

(само да добавя, че това е един вид lebkuchen, който ми е по-лесен за правене. Другият съдържа брашно и мед, и си е обикновена меденка, но с много силни подправки - този вид вече не го правя, защото ми е по-лесно да ги напазарувам готови)   Mr. Green



"Elisen-Lebkuchen"

4 яйца
1ч захар
3\4ч млени бадеми
1\2ч млени лешници
1 ванилия
1\2чл индийско орехче
1 сл ром
1\2ч лимонови и портокалови кори настъргани на едро ренде
настъргана кора на един лимон

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се останалите продукти, като тестото може да се сгъсти с малко брашно или да се омекоти с лъжица мед.

С лъжица се сипва купчинка тесто върху намаслена пекарска хартия и се пекат 30мин на много слаба фурна, 130С. Изваждат се от фурната да изстинат и се глазират с шоколадова или лимонено-захарна глазура. Шоколадовата се прави с 1ч пудра захар, 2 сл какао и малко вода, да стане кашичка, която да може да се намаже върху сладките без да се разтича. За лимонената глазура вместо какао се слага лимонов сок. Може и само захар, малко вода и бадемова есенция.


Виж целия пост
# 69
Благодаря много, Кремче Ванилия! Ще ги направя още тези дни.  Simple Smile
Виж целия пост
# 70
Кремче Ванилия, и аз благодаря, още утре ще я пробвам! Имам въпрос - количеството на ядките в смлян вид ли е или в несмлян? Т.е. бадемите например трябва да са половин чаша след като се смелят, така ли?
Виж целия пост
# 71
трябва да са половин чаша след като се смелят, така ли?

да, смлени да са толкова  Peace
Виж целия пост
# 72
Привет на всички   bouquet
Аз да се отчета с готовия АКК http://s50.radikal.ru/i127/0911/d2/0df8257d99f0.jpg
За първи път го правя, но ми се струва много тежък един такъв, като тухла четворка е - така ли трябва да бъде?
Аз го държа на терасата, тя не е остъклена - това проблем ли е, защото прочетох, че го завивата?  newsm78
Виж целия пост
# 73
Аз искам да попитам тези които са правили АКК с какви размери са им кутиите моята е 19 см в диаметър и 7 см дълбока струва ми се доста малка за да стане такъв АКК както са показали др момичета. И от посочената рецепта на Джема става 1 АКК нали .
Виж целия пост
# 74
pepitta_84 аз пекох в тенджера висока 14 см. и широка 21-22 см.
Мисля, че се изпече добре - сега е висок около 10-11 см. (не съм го мерила).
От рецептата на Джема става 1 АКК, освен ако не го разделиш в по-малки съдове и не изпечеш повече от един.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия