Момичета,пак имам въпросче -искам да пробвам бонбоните Рафаело,но не намерих подсладено кондензирано мляко.Това проблем ли е и сега колко да го подсладя?
Пак аз, подсладеното кондензирано мляко има специфичен карамелов вкус. Не съм правила така, но можеш да опиташ да карамелизираш захар до златно но да не загори и после да сложиш млякото да го бъкаш и вариш докато не разтвори, напълно захарта.
Колко захар? ...ммммного мисля, пробвай с 3-4 препълнени с.л за карамела, ако после не ти е достатъчно сладко можеш да добавиш още захар на вкус. и после продължаваш по рецептата. Дано да съм помогнала.
И да се застраховам, това е само идея- не рецепта за подсладено кондензирано мляко
Мишел, мисля, че ти говориш за Dulce de leche - карамелезирано подсладено кондензирано мляко, което се прави след варене на кутиите във вода. Но бонбоните Рафаело се правят с кондензирано подсладено мляко без предварителна топлинна обработка. Нямат карамелен вкус, а и консистенцията на млякото е съвсем различна - подсладеното е гъсто като мед, а неподсладеното е течно и нямам как да направиш топчета от него освен ако не го смесиш с поне половин кило захар и масло, което обезмисля рецептата.