За 'Джули и Джулия'!

  • 78 133
  • 376
# 120

pina , много вкусно звучат тези сосчета, те само към баварски крем ли се добавят, или и към други десерти?

Тенденцията вече е на всеки десерт се добавя сос или поне сметана\сладолед, плодчета -  пай, кекс, тарти и т.п. не се сервират самички  Peace  

Виж целия пост
# 121

pina , много вкусно звучат тези сосчета, те само към баварски крем ли се добавят, или и към други десерти?

Тенденцията вече е на всеки десерт се добавя сос или поне сметана\сладолед, плодчета -  пай, кекс, тарти и т.п. не се сервират самички  Peace 



Ах, това много ми хареса, друго си е когато десерта е полят с някоя вкуснотия Heart Eyes.
Виж целия пост
# 122
филмът е невероятен - готова съм да експериментирам с рецепти - давайте нещо за предизвикателство Hug

имам идея: защо пък да не готвим всички заедно едно и също и да го снимаме и сравним впечатленията - събота я изпуснахме, но може за другата седмица (че утре е никулден и менюто е ясно)


Тенденцията вече е на всеки десерт се добавя сос или поне сметана\сладолед, плодчета -  пай, кекс, тарти и т.п. не се сервират самички  Peace  


това без да знам, че е тенденция го правя  Peace
Виж целия пост
# 123

имам идея: защо пък да не готвим всички заедно едно и също и да го снимаме и сравним впечатленията - събота я изпуснахме, но може за другата седмица (че утре е никулден и менюто е ясно)

Идеята ми харесва, ще се включа с удоволствие!
Виж целия пост
# 124
schneee, страхотна идея... няма да се включа (още се уча да готвя), но с удоволствие и интерес ще ви следя!
Виж целия пост
# 125
Schnee, добра идея  Grinning. Ако успея, ще се включа с удоволствие. Идеята е дадена рецепта да се изпълни стриктно, или ще могат да са позволени ... хм... волности? (е, не от предястие да направим десерт, но така леки криввания?)
Виж целия пост
# 126
Ооо, страхотна тема   bouquet Гледах филма миналата седмица и веднага си свалих книгата, без да знам за дискусиите тук. Честно не очаквах такъв край, но пък хора разни, мнения също. Мерил Стрийп, както винаги брилянтна и съм сигурна, че филма е популярен толкова единствено на нейното присъствие. А за самата Джулия Чайлд поздравления - седем години къртовска работа  Shocked Възхищавам се на такива жени.
Виж целия пост
# 127
 Laughing

На мен вчера ми подариха книгата



След като я прочета ще споделя дали е хубава колкото филма  Mr. Green
Не съм я срещала в БГ. От Турция е книгата  Tired
Виж целия пост
# 128
Книгата я има и в България. Видях я онзи ден в новооткрития магазин на "Пъблик". На английски е.
Аз търсих книгата на Джули Пауъл (дори и на английски), но не я открих.

Виж целия пост
# 129
Преведена на български я няма нали?

Моята е превод на турски.
Виж целия пост
# 130
Гледах филма снощи, много ми хареса. И книгата имам вече, даже започнах да я чета, мисля да си я разпечатам, че ще е по-лесно като тръгна да готвя от нея. Даже вече съм си харесала една рецепта за пиле, мисля да пробвам и холандския сос по тази рецепта. Като направя нещо ще пусна и рецептата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 131
Хайде, чакам снимки на реализирани рецепти, както и самите рецепти на български език тук!  Crazy  Мене ме мързи да се мъча да превеждам, така че ще чакам на готово - за сега...
Виж целия пост
# 132
Хайде и аз ....снощи гледах филма.....и добре че бях адски уморена, защото щяха да се случат чудеса в кухнята  Grinning
Един от най-добрите филми за готварство. Ясно се виждат някои техники за нас - самоуките готвачи. Както и рецепти...В другите филми са само детайли... Много ми хареса препратката от съвремието в миналото...добра режисьорска работа така да се каже.
Съпругът ми гледаше някакъв друг филм, но само хвърляше погледи върху екрана ми - задушените до златисто гъби, телешкото.... Joy
Ясно е - тази седмица ще се готви телешкото - то е ясно. Трябва, обаче, да се сбодия с касерола - подходящ момент за това.
За пореден път много ме впечатлиха пазарите.....просто това тук го няма за съжаление.
Упс...щях да забравя да изкоментирам и върховата реплика за маслото....Просто уникално....
Виж целия пост
# 133
пробвах сосът Холандез, но май прекалих с лимона и стана прекалено кисел за моя вкус и го преработих . Направих още един сос с топено сирене и после двата ги смесих и се получи добре
Виж целия пост
# 134
Аз правих пилето по превода на pina. Стана страхотно. Мъжът ми си облиза пръстите, каза че не е ял пиле с такъв вкус. Стана доста като количество и ще има да се дояжда...   Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия