Машина за хляб -22 част

  • 38 402
  • 741
# 105
Много, благодаря на всички, които се включиха с мнение!   bouquet Ще си поръчам втората и ще се присъединя към отбора  Grinning
Виж целия пост
# 106
Та като казах, че съм превърнал хлебопекарната в тестомесачка ето какво омеси тя днес в чест на Св. Сава, пък аз после пооформих. Погачата е адаптирана рецепта на основата на Болярската пита:

      
[Кликнете върху снимките да ги видите в по-голям размер !]
Виж целия пост
# 107
Ето го хляба, който опря в капака Twisted Evil, приемам всякакви критики, защо се случи така с него, иначе пък се опече и беше вкусен.
Виж целия пост
# 108
Направо ви изтървах дирите.

Вчера правих тестото за пица Верди. Това беше първият ми провал, ама наистина голям провал. Не приличаше на тесто на тънка подметка. Нито втаса, нито се изпече. Та приключих с това Верди. По принцип правя едно от тестата за пица на Ердинч и винаги ми се получава.

Изчезвам да чета, че съм изтървала цялата тема Crazy
Виж целия пост
# 109
Момичета помагайте.Кажете кога да оплета козуната че в такъв филм съм,че незнам кой път да хвана.До момента всичко върви наред само,че незнам кога да го оплета.Сложила съм го на втора програма(Мулинекс с двете бъркалки).Мина първото втасване и третото месене,което бе6е 2 минути,сега почна второто втасване което е половин час ,четвърто месене няма, а следва трето втасване от половин час и после пе4ене. кога да го сплета.правя го по рецепта на макс мама.моля се да ми отговори някой Praynig
Виж целия пост
# 110
Момичета помагайте.Кажете кога да оплета козуната че в такъв филм съм,че незнам кой път да хвана.До момента всичко върви наред само,че незнам кога да го оплета.Сложила съм го на втора програма(Мулинекс с двете бъркалки).Мина първото втасване и третото месене,което бе6е 2 минути,сега почна второто втасване което е половин час ,четвърто месене няма, а следва трето втасване от половин час и после пе4ене. кога да го сплета.правя го по рецепта на макс мама.моля се да ми отговори някой Praynig

Козунаците се оплитат преди последното втасване. Ама като как точно ще стане при ползавето на готова програма не ми е ясно.
Виж целия пост
# 111
аз моя го плета след второто втасване в машината,вадя го,плета и го втасвам във фурната на 50 градуса на обдухването,но го пека и във фурната след това. Другият вариант,като го правих в машината-преди последното втасване...ама като гледам часа на поста,май вече нямаш нужда от отговор  Tired
Виж целия пост
# 112
дядо хаджия, страхотна погача!

*Star*, моят хляб преди също опираше в капака. Говорих с познат, който работеше няколко години в цех за хляб и хлебни изделия - според него водата не трябва да е с температура по-висока от 15 градуса, защото при месенето машината загрява сместа.

Днес правих хляб с маслини,   шунка и подправки. Забърках за 1000 г и добре, че съм избрала тази доза, защото почти стигна до ръба на тавичката. Ако бях избрала 1500г. какво щях да го правя не знам. Искам да ви попитам слагали ли сте в хляба кашкавал. Първо мислех да сложа, но после ме достраша, че може да залепне и не сложих. Може би ако е на растителна основа няма да залепна - той обикновено не се точи толкова. За всеки случай днес го пропуснах, но моля ви споделете опит, за да знам за следващия път.

gretacvetina, честита машина! И моята е модел 5000. При първото пускане нямаше дим, само леко замириса специфично.

 
Виж целия пост
# 113
Момичета, страхотни козуначени рула сте сътворили  Hug
дядо хаджия  погачата е чудесна!
Вела  преди 3 дни правих хляб на балончета по рецептата от блога на Танита, само че го пеках в машината. Сложих кашкавал 10 мин преди края на последното месене както е по рецептата. Нямаше никакъв проблем. По време на печенето се беше разтопил и придаваше много приятен вкус на хляба.
Да споделя, че в събота (вчера) правих пак хляб на балони по рецептата на Танита, но този път го пуснах на основната програма за 1 кг и средна коричка,  направих следните промени - количеството прясно мляко замених с айран (леко гъстичък), за мазнина сложих зехтин, пропуснах кашкавала, мая 1 п. на Йоткер. Получи се страхотен хляб, наду се много, а вътре беше като душичка, много мекичък. Прави ми впечатление, че с айран хлябът става много хубав, наддига се и е пухкав.  Ето и снимчици http://www.album.bg/vili_b/images/19748096/  

Виж целия пост
# 114
Абе докарах я донякъде благодаря на всички само искам да ми кажете козунаците завиват ли се като се изпекат или не трябва да се задушават
Виж целия пост
# 115
МалинкаКалинка, благодаря за отговора.

Аngela, след като изстине можеш да го завиеш, но преди това не е желателно, защото ще се овлажни.
Виж целия пост
# 116
  Одавна не съм писала в темичката,изтървах ви следите....
 Тъй ,като нямам възможност да търся назад,а  си спомням,че имаше такава рецепта или поне сте обсъждали за хляб за тостер.
 Ако може някой да ме подсети къде да търся ,ще съм му много благодарна   bouquet

  Мерси!
Виж целия пост
# 117
Здравейте момичета,от вчера имам машина за хляб и искам да я изпробвам, но имам нужда от помощ  Thinking Сухата мая трябва ли да я разтварям във вода преди да я сложа или направо така си я изсипвам?
Виж целия пост
# 118
  Одавна не съм писала в темичката,изтървах ви следите....
 Тъй ,като нямам възможност да търся назад,а  си спомням,че имаше такава рецепта или поне сте обсъждали за хляб за тостер.
 Ако може някой да ме подсети къде да търся ,ще съм му много благодарна   bouquet

  Мерси!

Ето тук  последният пост е мой,  пуснала съм рецепта точно за такъв хляб.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195
Виж целия пост
# 119
Здравейте момичета,от вчера имам машина за хляб и искам да я изпробвам, но имам нужда от помощ  Thinking Сухата мая трябва ли да я разтварям във вода преди да я сложа или направо така си я изсипвам?

И двата варианта да направиш ще стане, така че както ти е по удобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия