Машина за хляб -22 част

  • 38 329
  • 741
# 30
Вие направо ме отчаяхте с това брашно на София мел, аз само такова взимам ... добре че съм заредила от предна партита, та за месец-два ще имам, после ще помисля дали пак от него ще взема Thinking
Виж целия пост
# 31
Полин,да вземем да им пишем на тези от Соф мел-а.Точно пък за празниците да се чудим какво брашно да ползваме.
...

Имам намерение smile3515. Само да ми остане малко свободно време. Предстои ми да правя питка за прощъпулник на малкия /най-после Crazy/, и да взема да се изложа баш сега Naughty.
Виж целия пост
# 32
Благодаря ти за отговора. На нас също така ни се сториха и решихме, че макар машината да е на промоция, заради количеството едва ли ще ползваме тази функция. Моето семейство е ящно. През ден им пека по един бял хляб от 1500г. /всъщност той е по - малко, ако се претегли/, а за сравнение - за себе си пека по един пълнозърнест от 750 г. на седмица. Багетките от 100г. до никъде няма да им опрат.

Да, наистина приемам формата за багети към машината като глезотия.
Спокойно може да се мине и без нея. Но пък от друга страна стават много ефектни и по-различни.Децата много им се радват.Ще пробвам да направя някой път двойна доза.

hristina21
,рецептата за багети е от книжката-Селски багети.Вместо ръжено брашно сложих пълнозърнесто на Техра и не ползвам суха мая вече.

Бяло брашно ползвам на София мел,от белия пакет.Нямам оплаквания.
Виж целия пост
# 33
И аз да покажа хляба от снощи.За първи път го направих с жива мая 1/4 кубче.Стана много хубав.Режи се страхотно,даже на една от снимките се вижда колко е гладък след отрязване.Рецептата е за традиционен бял хляб,само че вместо сухо мляко сложих прясно.
http://pepe.snimka.bg/cooking/hlyab.450210.16240407
Виж целия пост
# 34
И на мен веднъж хляба ми стана с голяма дупка под кората и като го извадих за да го допека във фурната спадна, но при разреза си личеше дупката. Аз реших че понеже съм начинаеща хлебопекарка ми е превтасало тестото, но явно е било от прашното, бях взела от 2 килограмовите пакети на Софи мел. Иначе още лятото (като си купих машината) си взех един чувал -25 кг. пълнозърнесто брашно от една мелница и вече сме се затъжили за бял хляб.
Виж целия пост
# 35
Изтървах ви края. Кога ви остава време за хляб като пишете толкова  Mr. Green Сигурно съм изтървала страхотни идейки и рецепти ама нямам време да ви изчета  ooooh!

Минавам само да ви питам при приготвяне на Панетоне, дали мога да сложа в машината, след сигнала за добавките, шоколадови дражета (нещо като М&Мs ама ако може без захарната им глазура)? В кексове съм пускала така разни неща, но машината като омеси за последно може да останат от външната страна на Панетонето дражета и да загорят и полепнат. Знам ли  newsm78
Виж целия пост
# 36
В кексове съм пускала така разни неща, но машината като омеси за последно може да останат от външната страна на Панетонето дражета и да загорят и полепнат. Знам ли  newsm78
Слънчоглед не ми е полепвал, сусам и мак - случвало се е рядко. Ако правя панетоне за опит, бих сложила, за да провера как става; ако е за празник - не бих рискувала.  Или да го провериш преди печене?  Thinking
Виж целия пост
# 37
Така.... аз си изчетох книжката с упътванията и там си пише: Маята се слага на последно място и да не е в контакт с мокрите съставки, че това води до не бухване или не достатъчно бухване!
Мисля си да не се вкарвам в филми... защото вчера от бързане направих точно това, което пише че не трябва и се получи хляб и бухнал и вкусен..  Но все пак ме човърка защо така е казано!?
Виж целия пост
# 38
Aз се включвам с оплакване- изложих се тотално с козунака от книжката, но пък направих божествен експресен хляб. Установих, че има значение температурата на водата- с топла става по-пухкав, а аз досега слагах студена- директно от чешмата. Peace
Сетих се да питам нещо, което сигурно сте обсъждали многократно, но не намерих. Та как вадите хляба, за да избегнете максимално гадната дупка в основата на хляба, която се образува от бъркалката?
Виж целия пост
# 39
Така.... аз си изчетох книжката с упътванията и там си пише: Маята се слага на последно място и да не е в контакт с мокрите съставки, че това води до не бухване или не достатъчно бухване!
Мисля си да не се вкарвам в филми... защото вчера от бързане направих точно това, което пише че не трябва и се получи хляб и бухнал и вкусен..  Но все пак ме човърка защо така е казано!?

Мисля, че това важи преди всичко за отложен старт!
Виж целия пост
# 40
Момичета моля ви кажете ми как да кача снимка да ми видите изобретението,че се опитвам от 1 час и нестава
Виж целия пост
# 41
nelinceto, маята не трябва да е в допир със захарта, защото тя я стимулира и със солта, защото тя пък я забавя. Вече правя хляба само с прясна мая и предварително я разтварям във водата. Както ти е писала ana_, ако  включиш машината веднага след зареждането да меси това в какъв ред си сложила продуктите не би трябвало да има такова значение, каквото е при отложения старт. Снощи заредих за пълнозърнест хляб със жива мая и отложен старт. Първо сложих водата с разтворената в нея мая. Върху нея брашното, което покри цялата повърхност и върху него внимателно солта и захарта. Хляба се е получил добре.
Виж целия пост
# 42
Момичета моля ви кажете ми как да кача снимка да ми видите изобретението,че се опитвам от 1 час и нестава
ето тук пише как
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
Виж целия пост
# 43
...как вадите хляба, за да избегнете максимално гадната дупка в основата на хляба, която се образува от бъркалката?

Дупка ще има винаги. Единственият вариант е да вадиш бъркалките преди последното втасване. Аз не съм го правила никога.
Виж целия пост
# 44
Момичета моля ви кажете ми как да кача снимка да ми видите изобретението,че се опитвам от 1 час и нестава

Аз качвам снимки ето от тук.След като натиснеш разлистване,избираш снимката която искаш да качиш.След това натискаш качи и изчакваш малко.Повява се друг прозорец с кодовете на снимката.Копираш кодът там където пише ВВ код и го слагаш в поста си.Снимката би трябвало да ти излезе.

http://picbg.net/login.php

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия