Някакви идеи за супа от гъска?

  • 2 296
  • 8
Вчера се сдобих с една гъска - домашна. Искам да направя една супа за децата, но никъде не виждам рецепти за такава. Срещам рецепти за печена гъска, пълнена гъска, задушена гъска, но за супа не мога да открия. А и моята гъска е без дреболии. Дали може и без тях да се направи нещичко? Моля за идеи, ако някой е правил такава.
Виж целия пост
# 1
Не били трябвало да е като пилешка супа  newsm78
Виж целия пост
# 2
Ако я приготвиш като супе с пиле, мисля, че ще се получи. Ако месото е накъсано на парчета.
Виж целия пост
# 3
Аз я правя като пилешката.
Иначе запечена с кисело зеле става много хубаво.
Виж целия пост
# 4
И аз мислех да я правя като пилешката, но доколкото знам, гъшето месо иска повече варене. Или се лъжа? Не знам дали първо да не я сваря в тенджера под налягане и после да я прехвърля в друга, където ще сложа и зеленчуците. Прави ли се нещо специфично, за да се отдели мазнината или просто се обира, като изплува отгоре? Съжалявам за тъпите въпроси, но за пръв път ще правя нещо такова и направо не знам откъде да почна.
Виж целия пост
# 5
Свари я първо, да, после си я готвиш както решиш. Аз поне не правя нищо по специално.
Виж целия пост
# 6
И аз мислех да я правя като пилешката, но доколкото знам, гъшето месо иска повече варене. Или се лъжа? Не знам дали първо да не я сваря в тенджера под налягане и после да я прехвърля в друга, където ще сложа и зеленчуците. Прави ли се нещо специфично, за да се отдели мазнината или просто се обира, като изплува отгоре? Съжалявам за тъпите въпроси, но за пръв път ще правя нещо такова и направо не знам откъде да почна.

Първо си свари гъската отделно. След това от месцето нарязваш на парченца и правиш супата както се прави пилешката. Сложи т.нар бяло месо т.е от гърдите без кожа, за да не е толкова мазно.
Виж целия пост
# 7
Да, махнах кожата отвсякъде, откъдето можах. Сега я чакам да заври в тенджерата под налягане и после ще я доварявам със зеленчуците.
Дано само се свари, както трябва, че дребните хич не обичат да ядат по-жилаво или твърдо месо.
А кожата смятам да я сложа в отделна тенджера, да изчакам маста да се стопи и после ще я използвам за други неща.
Виж целия пост
# 8
Това за кожата е мн добра идея  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия