АГНЕШКО яде ли се на Коледа и Нова година...

  • 3 444
  • 13
има ли традиция в това какво месо е за Коледа и Нова година или не...Според мен свинско,пуешко или кокошка са предпочитаните,но моя близка си взеха агне...
Виж целия пост
# 1
има ли традиция в това какво месо е за Коледа и Нова година или не...Според мен свинско,пуешко или кокошка са предпочитаните,но моя близка си взеха агне...

Сега, когато има всичко, можеш да си купиш всичко. Но агнешко едно време на Нова година просто не е имало. Агнетата се раждат от януари до март  Wink
Виж целия пост
# 2
 Яли сме печено агне на Нова година в голяма компания.
 На коледа ядем повече  птици,свинското е за Нова година,но и агънце не бих отказала.

 Агнетата се раждат от януари до март  Wink
Нана като баш селянка ти казвам,че и в късна есен се агнят овцете . Laughing
Виж целия пост
# 3
Каквото обичате то това се яде!
Виж целия пост
# 4
Яли сме печено агне на Нова година в голяма компания.
 На коледа ядем повече  птици,свинското е за Нова година,но и агънце не бих отказала.

 Агнетата се раждат от януари до март  Wink
Нана като баш селянка ти казвам,че и в късна есен се агнят овцете . Laughing

Аааа аз не претендирам за обширни познания по темата, ама така знаех  Grinning
Виж целия пост
# 5
Нана, така и беше преди, но сега има по всяко време.
Виж целия пост
# 6
а някой знае ли изпитана рецепта за агнешко месо на фурна с картофи и гъби?
Виж целия пост
# 7
има ли традиция в това какво месо е за Коледа и Нова година или не...Според мен свинско,пуешко или кокошка са предпочитаните,но моя близка си взеха агне...
На който каквото му харесва.Не мисля че има значение какво ще е месото.Лично ние ще сме на свинско с винско  Laughing

а някой знае ли изпитана рецепта за агнешко месо на фурна с картофи и гъби?
Разфасоваш на порции и го слагаш в йенска тенджерка заедно с картофките да се пече.Подправки според вкуса.
Виж целия пост
# 8
а някой знае ли изпитана рецепта за агнешко месо на фурна с картофи и гъби?

Режеш на порции. Овалваш във предварително приготвен "сос" от сол, червен пипер и олио. Редиш в тава, доливаш вода, покриваш с фолио и печеш. Като е готово месото го вадиш и в сосчето където се е пекло месото слагаш картофите с гъби  Simple Smile Агнешкото не става бързо, така че ако го сложиш заедно с картофите, рискуваш да го ядеш с пюре  Wink

За нова година съм чувала, че не трябва да се яде птиче месо, че късметът отлитал  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Ми, агнешко им се прияло на хората- купили си. Защо ти е странно?
Виж целия пост
# 10
Ако сте фенове на агнешкото - защо не. Традицията е прасешко. Ако в дома има девойка за женене, на масата задължително се слага нещо пернато, което може да хвърчи. Ама традициите отдаааавна не са това, което бяха. Wink
Виж целия пост
# 11
благодаря ви момичета за идеите и съветите  Hug , тъй като е бут, смятам да не го разфасовам а направо така да го изпека цял, Shada, ще се възползвам от твоя съвет за картофите и времето за изпичане  bouquet
Виж целия пост
# 12
Още помня едно гостуване у леля ми за коледа, благодарение на печения агнишки врат!По -вкусно агнешко не съм яла!
Виж целия пост
# 13
благодаря ви момичета за идеите и съветите  Hug , тъй като е бут, смятам да не го разфасовам а направо така да го изпека цял, Shada, ще се възползвам от твоя съвет за картофите и времето за изпичане  bouquet

Шпиковай го и го покрий с фолио. И на бавен огън печи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия