Останала кайма - какво?

  • 2 333
  • 15
Остана ми кайма от вчера и сега не мога да измисля какво да я правя. Само да спомена, че вчера правихме мусака и супа-топчета, така че автоматично се изключват, за руло е малко, кюфтета по чирпански не искат, сърми не ядат, а друго не ми хрумва. Хайде, помагайте;-)
Виж целия пост
# 1
А колко грама са ти останали?
Виж целия пост
# 2
Може би е към 300гр. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Принцеси с кайма.
Виж целия пост
# 4
Сещам се за пица от кайма на Пеп4о (ако не се лъжа  Blush )
Но не откривам рецептата Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Купчинките на Лабрекс Simple Smile
Виж целия пост
# 6
сосче за спагетки
Виж целия пост
# 7
Ето пицата на пеп-чо,но е с повече кайма - http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 8
Аз правя шницели или запеканка с кайма.Омесвам я с подправки,лук; гъбки, варено яйце,кисели краставички,грах и царевица,всичко нарязано на дребно.Разстилам я в тавичка и запичам,като е готова покривам с дебел слой картофено пюре и запичам още малко,става страхотно. Peace
Виж целия пост
# 9
Лазаня или спагети.
Виж целия пост
# 10
Ето пицата на пеп-чо,но е с повече кайма - http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html
Hug
Може да ги направи във форма за мъфини. Grinning
Виж целия пост
# 11
сетих се и за едно от любимите ястия за нашето семейство-пълнени чушки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329460.0
Виж целия пост
# 12
Сигурно вече си сготвила,но да напиша една любима на моите хора вкъщи рецепта.
400гр картофи,300гр кайма,150гр грах от консерва,1 морков,1 глава лук,мащерка,риган,черен пипер,кимион ,сол,1 варено яйце,кашкавал.
Вариш картофите.В друг съд задушаваш ситно нарязаният лук в малко мазнина.Прибавяш каймата,ситно нарязаният морков,граха и подправките.Като остане само на мазнина,сваляш от котлона и разстилаш сместта на дъното на йенска тенджера.Обелваш картофите и правиш картофено пюре,по-гъстичко да е,с мляко/вода/,масло,сол,черен пипер.Слагаш отгоре картофеното пюре върху първата смес и печеш в умерена фурна до леко порозовяване на пюрето.Малко преди да извадиш,поръсваш с настърган кашкавал.Това се нарича суфле.Става страхотно.И на мен преди ми беше едно от любимите ястия.
Виж целия пост
# 13
Moже и с ориз да я направиш, като дробсърма.
Другото, за което се сещам, е да я объркаш с подправки и да направиш принцеси за закуска.
Виж целия пост
# 14
От без никаква идея какво да я правя тази кайма, след вашите предложения изпаднах в другата крайност - в пълна чуденка, кое предложение по-напред да пробвам. Угодия няма. Mr. Green Накрая реших да заложа на най-сигурният вариант, обърках каймата с малко настърган кашкавал и спретнах набързо едни принцеси, те поне със сигурностще се изядат. Но задължително ще пробвам много от предложените ми варианти. Благодаря ви!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия