Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 178
  • 741
# 480
Извинявам се, че доста често в думите ми липсват букви, но клавиатурата е любимата играчка на детето и копчетата си работчт когато си поискат Simple Smile
Виж целия пост
# 481
Здравейте и от мен! След дълго четене ,гледане и умуване реших да правя сама торти за първия рожден ден на синът ми. Избрала съм две торти с фигурки-едната е с пате(има подробни  снимки как се изработва,) другата е с риба-(имам само снимки ще се пробвам да нагодя рецептата на патето)...въпросите са ми:
1. С фондан ли да ги намажа и отгоре блатовете-т.е. под фигурките?
2. Ккаъв крем да сложа под фондана според вас?
3. Продава ли се готов фондан ?
Сигурно ще ми хрумнат и други въпроси, но засега не се сещам
Виж целия пост
# 482
gundie, ако отделиш малко време да прочетеш за тези неща в Тортената библиотека, ще си отговориш и сама на въпросите. Ако имаш пак въпроси - задай ги отново тук.
Виж целия пост
# 483
Здравейте и от мен! След дълго четене ,гледане и умуване реших да правя сама торти за първия рожден ден на синът ми. Избрала съм две торти с фигурки-едната е с пате(има подробни  снимки как се изработва,) другата е с риба-(имам само снимки ще се пробвам да нагодя рецептата на патето)...
Хе-хе и аз по същата причина съм тук, понеже искам да правя тортата за 1-ят РД а синето ми, което както виждам е на възрастта а твоето Wink Ама искам да потренирам първо с няколко торти Crazy
Извинявам се за спама Embarassed
Момичетата препоръчват да се намаже с маслен крем под покритието, но нека все пак те ти отговорят по-подробно де. Аз ползвах такъв.
Виж целия пост
# 484
gundie, ако отделиш малко време да прочетеш за тези неща в Тортената библиотека, ще си отговориш и сама на въпросите. Ако имаш пак въпроси - задай ги отново тук.

ами прочетох и не си отговорих-пише леко маслен крем или сладко от кайсии за крема-аз питам според вас кой крем е най-подходящ...освн това там не видях дали се продава готов фондан....може да е моя грешката и въобще питах за мнения и не мисля,че това което питам съвпада с отговорите от библиотеката ...все пак библиотеката мнения не ми дава...съжалявам,че не съм на вашето ниво и не мога да пусна снимки с толкова украсени торти, но докато не се науча няма и да мога(а  аз ще се науча така или иначе),реших че темата озаглавена така е направена за да мога да си задавам въпросите си, иначе можеше и да пусна нова тема, но защо? (освен това имах една тема, но никой не ми писа...явно форума е само за много ошлайфани вече сладкари и начинаещите не им е тук мястото) Rolling Eyes Cry
tanche512 , ами да на една възръст горе доло са....сега , ако успеем и торти да им направим ще е супер
Виж целия пост
# 485
gundie     1. с фондан да намажеш кое? Този въпрос не го разбирам.

                  2. под фондана можеш да намажеш с ганаш, маслен крем или кайсиево сладко.
       
                  3. продава се в магазините на Кадемлия и Илчовски - инфо има в Тортената библиотека - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8951540#msg8951540

                   
Виж целия пост
# 486
gundie, защо така реагираш? Аз много рядко се включвам и сега съжалявам, че го направих. Изобщо не съм "ошлайфана сладкарка". Нищо не знам за сладкарството.
Извинявай, ако съм прозвучала по този начин, но въпросите ти ме наведоха на мисълта, че не си прочела всичко.
Да продава се готова моделираща маса - бавно и бързо съхнеща - има на различни фирми, обикновено в разфасовки над 4,5кг. Затова си я делим - има трайност 6 месеца. Фигурките могат да се залепят и само с вода. Фонданът е нещо подобно, но съдържа желатин /но да не се изказвам, че не се смятам компетентна/ и не се маже.
Аз замазвам с маслен крем - масло и пудра захар /на око/. Може да пробваш и на една много добра кулинарка : от блога Тайната на нашата вечеря:
125гр масло
1 ванилия
2ч.ч (240мл) пресята пудра захар
2с. л прясно мляко

Маслото се разбива. Прибавя се ванилията и постепенно захарта. Разбива се с миксер на средна степен. Когато захарта е добре разтворена, към сместа се прибавя прясното мляко и отново разбива докато стане пухкава и гладка смес. Покрива се с навлажнена кърпа, ако не се ползва веднага. Тортите се намазват равномерно и оставят за известно време в хладилник. След което се покриват с фондан и украсяват.

Реших да ти бъда полезна, като те насоча къде е информацията.
Виж целия пост
# 487
МАЛИНСКИ, много елегантна торта!   bouquet

miraarna, чантата е като итинска!

Антоан, опреелено липсваше на темата .Добре дошла , винагипоказваш торти на висота!
Пепи, невероятна си както винаги!

Ванче ,тортите за малката беба са уникални.Мн.добре се е получило с отливката .ОБАЧЕ, откакто прочетох, че правиш френска селска торта съм се ослюнчила. Outta Joint искам и аз да се пробвам с нея, НО нямам / и от тук не мога да купя заквасена сметана/ та въпросът ми е вместо заквасена сметана мога ли да сложа изцедено домашно мляко newsm78 или резултатът ще е  Joy
Виж целия пост
# 488
Здравейте , момичета - мнооооооооого красота бе , то бива ,бива ама чак пък толкоз ... Честито на всички именници днес , на най-младата майка желая най- усмихнатото и здраво бебе и мноого красиви тортички . Първият ми сполучлив опит с витите блатове , за което благодаря сърдечно на Бубето  Hug
Виж целия пост
# 489
Благодаря много, реших че сте ги тъпкали тия теми много и хич не ви се коментира с мен...отчаях се че просто не ви се говори, понеже не съм "изпечен " все още сладкар(аз всъщност съм, но не съм правила фигурки и не съм ползвала фондан до сега)
Ами питах дали с фондан може да се намаже и самия блат ,върху който после ще сложа фигурките и украсите? Блат като блат за торта, мажа с фондан, слагам фигурки пак от фондан.....това грешка ли е и много ли тежко ще стане?юМерси за инфото за фондана, това наистина не го видях- а уж чета от една седмица насам  bouquet  bouquet Hug Hug
Виж целия пост
# 490
gundie виж тук http://steisi.multiply.com/photos/album/6/6#photo=88 съм замазала с ганаш, тук http://steisi.multiply.com/photos/album/6/6#photo=91 съм покрила, тук http://steisi.multiply.com/photos/album/6/6#photo=98 съм залепила фигурките с малко водичка.

Ванче и двете торти са много сладки. Peace

МАЛИНСКИ разкошна е!  bouquet По какъв повод я прави?

tanche512 като за първи път е екстра. Цветовете са много свежи. Hug

miraarna страхотна чанта!!! Heart Eyes

MI6A дай разрез, моля те. Praynig
Виж целия пост
# 491
gundie наистина от написаното от теб до тук не изглежда като да си чела особено много за декорацията на торти. Така че не се сърди - във всяка една от 95-те теми има дъвкани и предъвквани елементарни неща (изчети една от тях от начало до край и много работи ще ти се избистрят). Отвори Тортената библиотека и виж филмчетата за покриване на торта без значение на какъв език са гарантирам ти че ще разбереш за какво става въпрос.
Фондана, който ползваме (а също и готовата моделираща маса или другите захарни теста) се разточва (с пудра захар или нишесте или мазнина според вида на тестото), а не се залива тортата с тях - те не са глазура.
Виж целия пост
# 492
Въпросче - някой ще си купува ли скоро ММ да си разделим?

Виж целия пост
# 493
Момичета, благодаря ви за отзивите за тортите ми.

Някой беше питал дали на ферарито червеното е от английското- не, не е. Боядисвано е отгоре. Оцветена е масата на 1-вата и 3-тата торти.

gundie, между блатовете се слага крем за торта, а не фондан... всеки един начинаещ поне веднъж в живота си е правил торта. Та правиш си любимата торта, а отвън я замазваш добре с маслен крем. След стягане в хладилника покриваш с фондан - респективно марципан или готова моделираща маса

ИСКРА, формите на Маккуин са супер. Само защо червеното ти се е поразмазало  newsm78

Албенка, както винаги неуморна и на ниво  Hug

Ванчеееее, видях ги аз тез главо във фейса, ама не можа лиедни телца да им спретнеш  newsm78

patriyani, тоз червеният го познавам отнякъде. Много сладък е станал.

miravarna, чантата е супер.

МАЛИНСКИ, много стилна торта. Декорацията е точно по мой вкус  Simple Smile

antoan2006, добре си се завърнала. Дано бързо отминат проблемите.

tanche512, добро начало- браво.

MI6A, метни едно парче торта насам.

Виж целия пост
# 494
Малински тортата е много елегантна и естествено ми харесва ,но и ти ще отнесеш критика  Laughing . Защо не сложи някакви мини цветя за пълнеж , тези конусчета стърчат като игли  Rolling Eyes ,или можеше да ги оформиш като пъпки на цветя , като леко ги срежеш при върха .
 Аз теб за цветя те критикувам защото ти се отдават  Mr. Green Wink .
Ванче така е , понякога на снимка се виждат повече нещата . На мен дори и да ми допадне моя торта ,после като я разгледам 2-3 пъти на снимка и започвам да не я харесвам вече  Joy .
 Мираварна хубава чанта , с какви блатове е отдолу ?

Пепи аз питах ,но не за Ферарито , то си личи че е боядисвано . Но определено ми харесва червеното на другите 2 торти , такова ли е в действителност или е от снимката ? ( стои като виненочервено )
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия