Здравословно хранене за децата - 3

  • 102 003
  • 1 446
# 1 365
Напоследък правя тези бисквитки. Захарта обаче е много, аз слагам общо 90-100гр кафява захар, импровизирам със сушените плодове и накрая изливам сместа върху хартия за печене, като след изпичането изрязвам на квадрати.
Помоща на детето може да се изрази само в бъркане на сместа. Сега съм се разтърсила на дребни бисквитки за изрязване с формичка.
Виж целия пост
# 1 366
Напоследък правя тези бисквитки. Захарта обаче е много, аз слагам общо 90-100гр кафява захар, импровизирам със сушените плодове и накрая изливам сместа върху хартия за печене, като след изпичането изрязвам на квадрати.
Помоща на детето може да се изрази само в бъркане на сместа. Сега съм се разтърсила на дребни бисквитки за изрязване с формичка.

Много апетитни изглеждат. Ще ги пробвам. Сподели ако намериш такива за изрязване с фигурки моля  Praynig Hug
Виж целия пост
# 1 367
300 g    смлени лешници
90 g кафява захар
2     белтъка
2 ч.л.    мед

/80 g    мармалад,
  черен шоколад/


4 сл се отделят настрана от лешниците. Горните четири съставки се смесват в твърдо тесто. Ако е много меко се оставя в хладилника 1 час да се втвърди.
Разточва се на 0,5см слой и се изрязват фигурки. Плотът, на който се разточва се посипва с отделените в началото 4 сл лешници, за да не лепне тестото много. Може и брашно да се сложи отдолу.
Фурната се загрява предварително на 200градуса. Пекат се 5-6-7минути. Внимава се да не престояват дълго в печката, защото стават твърди.
Ако се пекат повече към 8-9 мин стават по-хрупкави всъщност. Белтъците ги разбивам със захар с миксер за 5мин.
Като изстинат, могат да се намажат с мармалад, да се слепят и а се потопят в шоколада.
Виж целия пост
# 1 368
 Soleil*,2 TL    мед ще рече 2 лъжици ли?

Виж целия пост
# 1 369
Две чаени лъжици мед. Аз и с повече съм експериментирала. Стават по-лепкави. Рецептата става и с орехи.
Виж целия пост
# 1 370
За формички най-лесно правя меденки: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/medenki
или http://shareniika.blogspot.com/2010/09/blog-post_16.html
А и децата много ги обичат!  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 371
Благодаря момичета за предложенията  Hug

снощи направих тези http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/tahini-cookies/

много се харесаха. Не знам колко от полезностите на тахан остават при печенето, за ензимите на меда знам...но поне нямат гадости в тях.
Виж целия пост
# 1 372
За формички най-лесно правя меденки: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/medenki
или http://shareniika.blogspot.com/2010/09/blog-post_16.html
А и децата много ги обичат!  Simple Smile

Доста са различни двете. Коя ти става по добре?
Виж целия пост
# 1 373
100гр финни овесени ядки
100гр пълнозърнесто брашно
100гр масло - прави се на трохи с горните 2 съставки
4 с.л. сладко/мармалад (аз ползвам едно, което е само от сини сливи)
1 яйце

Прави се тесто. Ако е лепкаво се слага още брашно при разточването. Изрязваш формите и печеш около 15мин в загрята на 180 фурна.
Виж целия пост
# 1 374
С риск да ме пратите в готварския форум, ще питам  Simple Smile - кога е най-добре да се слагат подправките при готвене, за да им се запазят максимално полезните свойства - в края на готвеното или в началото ?  Blush

И коментирали ли сте продуктите на Harmonica organic foods?
Виж целия пост
# 1 375
аз ги слагам когато е вече готово ястието, при сервиране
Виж целия пост
# 1 376
Ако са сухи подправки, ги слагам така че да имат 10-тина минути на слаб огън, ако са пресни - след огъня Simple Smile

Хармоника нямат голямо разнообразие от био-продукти. Какво по-точно те интересува?
Виж целия пост
# 1 377
Ако са сухи подправки, ги слагам така че да имат 10-тина минути на слаб огън, ако са пресни - след огъня Simple Smile


И аз така  Peace
Виж целия пост
# 1 378
Нивеа, на мен втората ми допада повече.

Аз също слагам подправките към края - слагам ги, изключвам котлона и оставям на спрян котлон с капак - за 10-15 минути.

На Хармоника съм взимала само кисело мляко. Добро е.
Виж целия пост
# 1 379
А суровите десерти колко време може да се съхраняват в хладилник? Примерно тортата която правих в събота, днес вече леко накиселява...та и се чудя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия