Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

При какъв диоптър не се препоръчва нормално раждане?

  • 13 195
  • 21
Здравейте,мами !

Искам да попитам при колко висок диоптър не се препоръчва нормално раждане?

Виж целия пост
# 1
Диоптърът няма значение,важно е състоянието на очните дъна  Peace
Виж целия пост
# 2
Диоптърът няма значение,важно е състоянието на очните дъна  Peace

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО! Правят се два прегледа при очен лекар - в началото на бременността и един в края. Гледа се състоянието на очните дъна и ако няма изменение, не се препоръчва секцио.
Виж целия пост
# 3
Не е съвсем така...и диоптърът,ако е над 5 има значение. Naughty,но дори и при голям диоптър е възможно нормално раждане,ако офталмолога прецени,след подробен мед. преглед.Най-добре е да се направиш необходимите изследвания при специалист офталмолог.Аз родих по нормален път,въпреки притесненията на единия от докторите в родилното отделение,като представих мед.удостоверение ,че нямам противопоказания за нормално ражане. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Здравей!Аз съм с близо 3 диоптъра и раждах нормално,но както са ти пислаи по-горе зависи и от състоянието на очните дъна.
АЗ навремето като бях бременна също много се тревожих,а моя гинеколог ми вика:"Вие пък сега за всяко нещо се притеснявате,едно време как е било-не са ходили по лекари и пак са раждали деца?"Да,но сега сме по-информирани от преди-къде за зло,къде за добро.
Най-добре да се консултираш с офталмолог.
Виж целия пост
# 5
Офталмолога е този който ще прецени това.Значение има състоянието на ретината,очните дъна и диоптера.Има случай и на вагинално раждане с висок диоптер, и други с диоптер -2 на раждане със секцио.
Виж целия пост
# 6
Моят диоптер  е -2 и си родих нормално. Наистина има значение състоянието на очните дъна, ако няма изменение, няма причина за секцио.
Виж целия пост
# 7
Консултация със специалист ще ти даде най-точния отговор
Виж целия пост
# 8
Имам -5.50 и -6.50 диоптъра на двете очи. И двата пъти родих нормално и всичко ми е наред. Важното е очните дъна да са добре. Има си техника да раждаш без напъване - просто следваш указанията на гинеколога.
Виж целия пост
# 9
Аз също съм с висок диоптЪр (над -7), и въпреки, че проблем с налягането на очните дъна да нямах, офтамолога бе категорично ЗА секцио Peace

Справка за правописа:

http://vanyog.com/grammar-bg/online/index.php
Виж целия пост
# 10
Има риск от отлепване на ретината....затова главно се практикува секцио.

Ако все пак се налага да се напъва - правете го със затворени очи задължително
Виж целия пост
# 11
Има риск от отлепване на ретината....затова главно се практикува секцио.


Всъщност не е точно така - имам средно късогледство -5 диоптъра и лазерно обработвана доста голяма зона на изтъняване на ретината.  Офталмологът беше категоричен, че след като е обработвана и закрепена ретината няма проблем нормалното раждане - так и родих Simple Smile. Има доста научни статии по въпроса и това не е показание за секцио
Виж целия пост
# 12
Диоптъра не е показател за вида раждане.Най-добре е офталмолога да прецени.
Виж целия пост
# 13
Имам приятелка с 6 диоптъра, която без проблем роди нормално, за няма и два часа, след като в 9-ти месец си направи преглед при офтамолог, който й каза, че няма проблем. Преди това лекарите заради високия диоптър й обясняваха, че нямало начин да роди нормално и даже й бяха назначили дата за секцио, но тя все пак отиде при офтамолог.

Мисълта ми е, че гинеколозите е много вероятно да обясняват на родилките, че щом имат диоптри, значи трябва секцио, без това да е задължително така и без въобще да има какъвто и да било риск. Всъщност само офтамолог може да каже.
Ако родилката иска секцио и използва проблемите с очите като повод, предполагам няма да има проблем да навие докторите, даже може да не се налага да ги навива.
Виж целия пост
# 14
Правят се два прегледа при офталмолог - в началото и в края на бременността. Ако офталмолога прецени, може да те изпрати и на високо-специализирано изследване с лазер, за да се визи как е периферията на ретината и дали някъде не е започнало изтъняване или отлепване.
Диоптъра сам по себе си не е предпоставка за секцио, освен ако не говорим за наистина висок - например -10 или -15.

Ескарина, не е баш така, защото аз съм точно с такива показания за секцио, До момента имам 3 заключения на офталмолози с препоръчания от тях начин на родоразрешение и въпреки това от болницата ще ме пращат и при техен лекар, не се навиват на секцио просто ей така.  Laughing Или както се шегуваме вкъщи - за да ми направят секцио ми искат 4 епикризи, а за да пуснат престъпник от затвора - една.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия