Млечни пастички

  • 14 308
  • 111
# 15
А снимка няма ли, нещо така и ние да се изкефим малко  Mr. Green?
И на мен ми трябват за мотивация  Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Оф, много съм трудна аз на снимки, но за вас утре ще се напъна и ще ги щракна/ ако останат Blush/
Виж целия пост
# 17
Аз нещо не разбрах май  Embarassed ... никъде в рецептата не видях да пише, че е с КАРАМЕЛИЗИРАНО кондензирано мляко, пише само кондензирано мляко.Сега последно да варя ли млякото или не се чудя  newsm78
Виж целия пост
# 18
Е, как така не видя Rolling Eyes Вари го, разбира се, то в това е тайната!

Сега прочетох внимателно пак рецептата - наистина не става много ясно, аз понеже си знам какво е dulce de leche, съм се заблудила, че е обяснено. Ще си редактирам и първоначалния пост.

Ето и малко подробности за дулсето, за да няма повече обърквации: http://menumag.bg/articles/view/154
Виж целия пост
# 19
Мерси за уточнението!  Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Когато прочетох рецептата не знаех какво е Dulce de leche но потърсих в нета и вижте каква рецепта намерих

Гъст млечен карамел - I вид (Dulce de leche)
200 мл сметана
300 мл прясно мляко (трайно)
250 г захар
1/4 ч.л. сода
По желание:
1-2 с.л. ликьор Бейлис
ванилия

Всички продукти без содата се смесват и се слагат да заврят. Огъня се намалява и се вари около 20 минути. Слага се содата и се вари още 10 минути, като се бърка. Накрая може да се сложи Бейлис или ванилия за аромат. Още вряло се налива в бурканчета с винт и се затваря. Трайност - повече от година. Излизат 2 бурканчета по 250 мл.

Какво ще кажете за тази рецепта момичета номого ми се иска да пробвам това варено кондензирано мляко но като си помисля че трябва да го варя толкова време  Mr. Green този вариант ми се струва по приемлив или варианта с МВ но дали вкуса е същия вие как мислите
Виж целия пост
# 21
Мисля, че това е някакво фалшиво дулсе, защото истинското се прави с много мляко и се вари много дълго време, с много бъркане. Според мен вариантът в косервата кондензирано мляко е най-прост Peace Но пък това, което си дала, ми се струва, че ще е много вкусно, особено с бейлис, ммм Crazy Тая трайност година...кой ще го чака една година Mr. Green
Виж целия пост
# 22
godinova  bouquet
интересна рецепта!непременно ще я опитам!
и мен ме притеснява варенето на кутията,но ще опитам!дано не гръмне
Виж целия пост
# 23
Аз не се сдържах и го направих.....но не с купено кондензирано мляко, а с прясно мляко, както го е направила авторката в рецептата от линка. Искам да ви кажа, че и то става за същото време като кондензираното - около 3,5 - 4 часа.
Ето го дулсето:

Преди печене:

Готов:


Голяма вкусотия!
Благодаря на  belinda за споделената рецепта!  bouquet
Виж целия пост
# 24
Ако някой пробва варианта с сметаната и млякото да сподели резултата а какво ще кажете за варианта в МВ дали ще стане като варено в кутия тя моята работа хем сърби хем боли искам да го пробвам това карамелено мляко ама не ми се вари с часове на котлона
Виж целия пост
# 25
Ако някой пробва варианта с сметаната и млякото да сподели резултата а какво ще кажете за варианта в МВ дали ще стане като варено в кутия тя моята работа хем сърби хем боли искам да го пробвам това карамелено мляко ама не ми се вари с часове на котлона
В МВ става точно като dulce de leche.
Виж целия пост
# 26
Благодаря Pety ще се пробва
Виж целия пост
# 27
Ей на това му се казва калорична бомба  Mr. Green .

Pety аз карамелизирайки кондензирано мляко в МВ получих бонбони "карамела Му"  ( припомних си детството )  Laughing . Не пробвах отново ...
Виж целия пост
# 28
Рая много време си го готвила в МВ ,затова е станало на бонбони.
Виж целия пост
# 29
След снимките нямам търпение да ги забъркам тези пастички  Laughing
Само да питам - не са ли мноооого сладки  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия