Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 35 391
  • 208
# 180
  kzbsn,отговарям по ред:
 
 
Цитат
- с какво се разбиват продуктите за тестото - с миксер, с лъжица, с тел?
  С вилица

   
Цитат
- ще наредя тортата в тава с диаметър 28см. (без откопчаващи страни, нямам и поднос) - колко блата горе-долу биха ми се получили? Аз си мисля, че ще са около 4-5 кори....

   трудно е да се каже....може би,бих опитала с 6....

Цитат
- в такъв случай: трябва ли да увелича количеството крем (искам сочна торта, но и да НЕ се губи вкусът на корите!),
ако да - колко общо заквасена сметана и захар ще ми трябват?
    към посоченото количество сметана можеш да добавиш още една кофичка 400 г
    захарта.....в рецептата е доста...Последно време слагам горе-долу в пропорция 1/3 ч.ч. захар  на 400 г сметана
    Обобщено 1 кг 600 г заквасена сметана и 1 и 1/3(1/2) ч.ч. захар

   
Цитат
- орехите, които се добавят в кремчето - нарязани ли трябва да бъдат или ситно смлени?
     аз слагам нарязани

   
Цитат
такъв цвят ли трябва да придобият корите след изпичане
   да
   
Виж целия пост
# 181
Селма,
благодаря ти от сърце, че се отзова на запитванията ми!  Hug
(на крачка съм от това да се реша да направя тази торта за рождения ден на брат ми, който се пада утре).  Crazy
Живот и здраве ще се похваля (дано не се оплача), когато мисията е изпълнена!  Peace
Виж целия пост
# 182
  Дойде ред да благодаря и аз за чудната торта!
Правих я за първи път миналия месец и от тогава поне още 2 пъти...
 Бърза,вкусна,лесна -прекрасна,макар при мен тестото да стана като пластелин и се наложи да я разточвам с точилка(първия път),беше станала ЖЕ-СТО-КА!
   Съветът ми,към тези,които се колебаят е да не му мислят-няма нищо сложно и резултата е отличен!
   Благодаря Селма   bouquet
 
Виж целия пост
# 183
здравей, Селма, аз искам да попитам - мсмяташ ли, че може  да се ползва Маскарпоне, наприме 1 кутия маскарпоне  и сметана?
Виж целия пост
# 184
здравей, Селма, аз искам да попитам - мсмяташ ли, че може  да се ползва Маскарпоне, наприме 1 кутия маскарпоне  и сметана?
    Не съм опитвала,но предполагам,че може  Simple Smile

    Аз практикувам друго заместване.Част от заквасената сметана я заменям със течен шоколад,като намалявам количеството захар в крема. Сега ще потърся снимки на такъв шоколадов вариант.

  iva.а,какви снимки пък!ще ме накараш тези дни да запретна ръкави!  Grinning Hug
  Много се радвам,че си се впечатлила толкова!  Hug

   За "пластелиновото" тесто....Явно зависи от брашното...Всеки път ми отива различно количество.....Но и да стигне до точене, рецептата не се разваля.  Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 185


 

    Няма много естетика в снимките,но ги поствам,колкото да се сдобиете с представа за шоколадовия вариант. Peace
Виж целия пост
# 186
iva.а, много апетитно изглежда тортата.  Peace
Скоро и аз ще я направя, само ми трябва свободно време!   chef
Селма, исках да те попитам:
кой вариант за крема ти допада повече - шоколадовия или само със заквасена сметана?  Hug
Виж целия пост
# 187

kzbsn,
аз съм на периоди....Последно ми допадаше шоколадовия вариант.Но ,ако правя тази торта сега, може би ще я направя само със сметана.  Simple Smile Шоколадът ми е тежък за жегите.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 188
Здравейте Селма,

Искам да споделя опита си с вашата торта.

Миналата съботя я направих за първи път.За рожден ден на близка- направих я стъпка по стъпка, спазих абсолютно точно инструкциите и резултата- 14 човека си облизаха пръстите, а аз получих страхотни комплименти  Embarassed В момента я правя за втори. Получава се просто страхотна.

Благодаря и ще следя и за други ваши рецепти.  bouquet

Поздрави

Кремена
Виж целия пост
# 189
kremena,поздравления за сполучливия ви опит!    bouquet
Радвам се,че ви допадна  рецептата!  Hug
Виж целия пост
# 190
здр бр на яйцата може ли да се намали или трябва да са си 3?
Виж целия пост
# 191
здр бр на яйцата може ли да се намали или трябва да са си 3?
   Нямаш необходим брой ли?
   Намали и останалите продукти тогава  Simple Smile
Виж целия пост
# 192
здр бр на яйцата може ли да се намали или трябва да са си 3?
   Нямаш необходим брой ли?
   Намали и останалите продукти тогава  Simple Smile


благодаря ти ще пробвам
Виж целия пост
# 193
Eто го и моят:


Всичко е супер,като изключим трудното разпъване на блатовете в тавата.Точих,дърпах,късах...Скалъпих ги някак.Идваше ми да ги изям още ненапоени с крема.Така ухаеха и все още ухаят Grinning Утре ще я опитваме,специално по повод Wink Нямам търпение да снимам разреза,много ми харесват тъничките подредени платки:)
Виж целия пост
# 194
    Отдавна се каня да си купя ето такъв валек за тесто:



   Точно за тестата ,като в този Медовик.

   Дес, честито ти справяне с Медовика . Съжалявам,че така се затрудни ..... Аз явно вече имам набита ръка  и хич не ми прави впечатление тази част от направата на тортата.....

    Знам,че други кулинарки излизат от положението с добавяне на повече брашно в тестото и разточване (но така корите стават по-твърди и по-малко порести) .Други пък го оставят по-течно и изсипват сместа с черпак....
    И така ,и така нещата се получават,макар и леко променени....

    Стискам палци да ви хареса тортата!  Praynig
    Сподели после,каквито и да ти са впечатленията. Ще чакам!
     Hug Hug Hug

     Весело изкарване на специалния повод!  Wink  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия