Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 35 368
  • 208
# 30
Селма, кажи моля те, точно колко да е меко тестото? Аз сложих вече повече от три чаши брашно, но още е толкова меко, че изобщо не мога да го направя на топка като теб. Така ми лепне, че не мога да си отлепя ръцете. Аз смело бих добавяла брашно, но нали каза, че тези блатове са по-специфични.......... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 31
  Петя,сложи тестото в хладилник на най горното рафтче поне за половин час.После пак се опитай да работиш с него.Ако не се получава,добавяй още брашно,но по малко......
  Тестото трябва да е леко лепнещо.Колкото е по-меко,толкова по-лесно ще се разпределя в тавата.Колкото е по-меко,толкова по-порести ще са корите. Peace
 
Виж целия пост
# 32
  Петя,сложи тестото в хладилник на най горното рафтче поне за половин час.После пак се опитай да работиш с него.Ако не се получава,добавяй още брашно,но по малко......
  Тестото трябва да е леко лепнещо.Колкото е по-меко,толкова по-лесно ще се разпределя в тавата.Колкото е по-меко,толкова по-порести ще са корите. Peace
 
направих го вече  Laughing Ами след 3,5 брашно си беше супер меко, но повече не посмях да сложа и в хладилника. Наистина стават порести блатовете, но не ми се надуват като бисквити Закуска, което ме навежда на мисълта, че е малко брашното и то при условие, че не ги правя чак прозрачни. Както и да е, остават ми два блата и следващия път ще знам.
Виж целия пост
# 33
   Може и да съм преувеличила малко със бисквитите Закуска....Горе-долу стават като тях....
   Ще можеш ли да снимаш разреза на тортата после?За да видя,дали корите са,както моите. Simple Smile
Виж целия пост
# 34
  Може и да съм преувеличила малко със бисквитите Закуска....Горе-долу стават като тях....
   Ще можеш ли да снимаш разреза на тортата после?За да видя,дали корите са,както моите. Simple Smile
разбира се  Hug Утре ще си покажа творението. Повече от 6 блата не ми се побраха в тортената форма, не че и крем остана де. Но дъщеря ми и без това обича да си похапва така медени блатове и ще си похапне.
Редактирам се, сега разчупих единия останал блат да яде детето и се точно като бисквити Закуска дебели. Много добре си го определила.  Peace Явно си трябва престой в хладилника, вместо да се добавя много брашно.
Виж целия пост
# 35
ето тортичката ми:



и разрез:






Много бързо "глътнаха" крема. От снощи до сега, даже ми е малко суха. Явно трябва да си се разреже след час наистина.
Виж целия пост
# 36
    МНого хубави снимки,Петя! Simple Smile
    А вкуса хареса ли ти?
Виж целия пост
# 37
    МНого хубави снимки,Петя! Simple Smile
    А вкуса хареса ли ти?
е щом е шоколадова  Grinning
Въобще твоите рецепти са супер. И този и другия със сините сливи е много харесван у нас. Благодаря ти, че не си криеш рецептите, а ги споделяш с нас!   bouquet
Виж целия пост
# 38
   Можеш следващия път да направиш повече крем за да ти е по-сочен Медовика,щом ще го консумирате не след 1 час ,а по-натам... Simple Smile
   Както и какакото (вече съм го отбелязвала) не е задължително.Можеш да опиташ и без него,просто така за експеримент. Wink
Виж целия пост
# 39
в момента правя медовика  Heart Eyes
и установих че нямам ванилия .... може ли да сложа ванилена захар на д-р йоткер в сметаната или да търча до магазина  Praynig
Виж целия пост
# 40
в момента правя медовика  Heart Eyes
и установих че нямам ванилия .... може ли да сложа ванилена захар на д-р йоткер в сметаната или да търча до магазина  Praynig
разбира се, че може  Peace
Виж целия пост
# 41
две пакетчета добре ли е ?
Виж целия пост
# 42
две пакетчета добре ли е ?
сложи едно, пробвай на вкус и прецени за второто. Да подчертава вкуса, ако слагаш какао или шоколад, де.
Виж целия пост
# 43
две пакетчета добре ли е ?
сложи едно, пробвай на вкус и прецени за второто. Да подчертава вкуса, ако слагаш какао или шоколад, де.

ще опитам - ясно  Peace
мерси   bouquet
Виж целия пост
# 44
може ли да сложа ванилена захар на д-р йоткер   Praynig
   Аз само от нея слагам. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия