Хумус

  • 14 186
  • 29
# 15
Моя хумус го правя с консерва сварен нахут - махам шлюпките и го измивам
в блендера с малко сусамово олио, сол и евентуално малко чесън и готово
  chef
Виж целия пост
# 16
Момичета,аз лично не обичам хумус,но гледам,че домашните покраи мен наблягат на този,които е подправен с лимон,леко лют червен пипер и магданоз.Опитайте,може да ви хареса.Тук има такова разнообразие на подправен по различен начин хумус,че можете да експериментирате според вкуса си. Simple Smile
Виж целия пост
# 17
А к'во е това нахут? Embarassed
Виж целия пост
# 18
На немски е Kircherbsen а на български можеш да го срещнеш при печените ядки като страгали, има и друго име - лахут
Така че ако трябва и снимка да ти пейстна, че да ти светне Mr. Green
Виж целия пост
# 19
На немски е Kircherbsen а на български можеш да го срещнеш при печените ядки като страгали, има и друго име - лахут
Така че ако трябва и снимка да ти пейстна, че да ти светне Mr. Green

Аааа тва го знам какво е Party... само че българското име му не знаех. Embarassed ooooh!
Мерси Фидка, знам че на теб може да се разчита. Hug
От туй нещо се прави фалафел. Много го обичам.   chef
Виж целия пост
# 20
Тук продават много видове готов хумус, както и по отделно съставките му - нахут в консерва, тахан ... на мен ми е най-вкусен този, който е готов с добавка от пе4ен патладжан. Отваряме си консервата, добавяме малко 4есън и лимонов сок и става мммммммммммммммммммммммммм муцка  chef
Виж целия пост
# 21
Оха...благодарско за рецептичките...още днес ще изненадам Мирко Свирко Wink Hug
Виж целия пост
# 22
Нахут разбрахме какво е, ами хумус пък какво е? То и аз не знам за какво става дума. Нахута доколкото разбрах тук му викат ревитя, ама на мен не ми харесва варено, само на пържени кюфтенца(ако е това, де).
Виж целия пост
# 23
Мами от изтока, а как го ядат хумуса там? Знам, че го слагат в арабски питки, и това ли е всичко? Да ви се похваля, ден открих страхотни магазини в един очукан край на Кеймбридж където можеш да откриеш и от "пиле мляко" що се отнася до всякакви национални кухни! Китайска, арабска, персийска, японска, гръцка....Познайте колко неща си накупих! Joy Едното от тях- лозови листа!

А някой да знае нещо за семолината?
Виж целия пост
# 24
Да слага се в пити,добавя се фалафел,пържени картофи,кисели домати,маслини,люта чушка,прясно нарязани на много ситно домати и краставици и им гледайте сеира на гладниците. #CrazyТук хумуса се консумира,както кетчупа и майонезата по Европа и Америка.Освен това хумус не се яде с вилица,а се загребва направо с парче от питата,дори това как го правиш,дали от ляво надясно или обратно има някакво значение.Обаче аз не зная какво Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 25
Семолината на български е грис. Днес за първи път го правих на мойта гладничка и го изяде за отрицателно време.
Виж целия пост
# 26
Аз съм 4увала 4е имат някакво типи4но ястие - нещо като слоеве запържена кайма  хумус, разстелени в тави4ка... не запомних, но има кого да попитам. Зву4еше като да е много мазно, но моята съседка /българка, женена за тур4ин, който има приятели араби/, казва 4е е много вкусно
Виж целия пост
# 27
Нарича се ''пастел''.Представлява баница с месо,която се приготвя от тестени кори,запържена кайма,пържен или печен патладжан,чесън,магданоз.Реди се в тава на пластове или се навива на руло.Наистина е много вкусно.Не е задължително да е много мазно,слагаш толкова мазнина,колкото предпочиташ  chef
Виж целия пост
# 28
Нарича се ''пастел''.Представлява баница с месо,която се приготвя от тестени кори,запържена кайма,пържен или печен патладжан,чесън,магданоз.Реди се в тава на пластове или се навива на руло.Наистина е много вкусно.Не е задължително да е много мазно,слагаш толкова мазнина,колкото предпочиташ  chef
Ммм, това на мен ми звучи много добре. Ама хумуса къде се слага? Rolling Eyes
Тук има една рецепта за пастел. Плънката е по-различна, но може рецептата да се ползва поне за тестото  chef
Виж целия пост
# 29
Благодаря на всички за отговорите. А тази баница с патладжана непременно ще я опитам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия