Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 270 335
  • 1 547
# 1 500
Олеее, много сте мили!   bouquet
Сега трябва да водя децата на разходка, но довечера обещавам да пусна нова тема!
Виж целия пост
# 1 501
В крайна сметка днес го направих така, по класическата си рецепта  Grinning Само малко го нашарих, като за аматьор стана добре украсата  Rolling Eyes




Виж целия пост
# 1 502
В крайна сметка днес го направих така, по класическата си рецепта  Grinning Само малко го нашарих, като за аматьор стана добре украсата  Rolling Eyes





Герганчето -моля те обясни ми по-подробно как точно направи украсата -много е красива!!!Отдавна искам и аз да се науча  Praynig
Виж целия пост
# 1 503
То тая украса през какво ли не мина, първо трябваше бялата сметана да е по средата, когато я разбих се оказа с кофти вкус и се отказах. После ходих до магазина за бял шоколад - нямало. Намазах с кафявия и реших да правя розички по края - не стана, сметана се разтапяше понеже сладкиша беше топъл...Та в крайна сметка както беше намазан с топъл току що разтопен шоколад и масло в съотношение 2:1 (т.е. ползвам 200грама шоколад и 100грама масло). Направих кръгове от сметаната (според мен ще стане по добре с разтопен бял шоколад), аз ги правих със шприц, но в една друга тема прочетох че става и ако сипеш сместа в найлонов плик и пробиеш малка дупчица ...И така правиш малко кръгче в средата , след 1-2 см, втори кръг и така до края, след това с дървено шишче правиш черти от средата към края, а после обратно и така редуваш....
Не знам дали успях да обясня, но това е начина  Rolling Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 1 504
Герганчето Благодаря за разяснението , че и на мен не ми е ясно. С дървеното шишче един вид я разрязвам на парчета. Така ли ?
Виж целия пост
# 1 505
Герганчето Благодаря за разяснението , че и на мен не ми е ясно. С дървеното шишче един вид я разрязвам на парчета. Така ли ?

ТУК има оформянето на снимки, може би ще помогнат. Красиво е и като се редуват посоките, единия път от центъра към външната част, следващия - обратно. Peace
Ето, открих и СНИМКА в нета.
Виж целия пост
# 1 506
labrex   bouquet Благодаря. Голям фен съм ти.
Виж целия пост
# 1 507
Герганчето - благодаря   bouquet
labrex -ти си невероятна,винаги успяваш да помогнеш на всички!!!А откакто опитах бирените кроасани с кашкавал ,те споменавам навсякъде и сън не ме хваща докато не хапна от тях -няма такава вкусотия,това е най-вкусното тесто което съм опитвала,а колко са мекички и вкусни ммммммм,поздрави и много здраве от сърце Peace
Виж целия пост
# 1 508
А откакто опитах бирените кроасани с кашкавал ,те споменавам навсякъде и сън не ме хваща докато не хапна от тях -няма такава вкусотия,това е най-вкусното тесто което съм опитвала,а колко са мекички и вкусни ммммммм,поздрави и много здраве от сърце Peace

Права си, аз бях направо пристрастена в началото към тях, кой какво прави - аз бирени кроасани. Grinning Вкусни са си! После, нали все пробвам някакви теста, нещо ги позабравих, ама ще взема да си ги припомня! Peace  bouquet
Виж целия пост
# 1 509
labrex благодаря за снимките, аз уж търсих че така обяснено звучи не много ясно, ама не открих   bouquet  Сега ме зарибихте и мен по това тесто, ще се меси утре Simple Smile))
Виж целия пост
# 1 510
Герганчето-няма да съжеляваш,безумно вкусни са!!!И за да не спамя ще пусна снимка на сладкишчето:
Виж целия пост
# 1 511
За украсата с белия шоколад - как го нанасяте върху тортата? В пликче с малка дупка ли? Ако е с шприц, няма ли много шоколад да остане по стените на шприца?
Виж целия пост
# 1 512
За украсата с белия шоколад - как го нанасяте върху тортата? В пликче с малка дупка ли? Ако е с шприц, няма ли много шоколад да остане по стените на шприца?

Може да си свиеш фунийка от пергамент, може и с найлоново пликче, внимавай колко ще отрежеш от връхчето, изобщо с нещо като малък пош, което да ти е удобно за работа. Става и със спринцовка без иглата. На мен лично с пергаментения пош ми е най-лесно. Peace
Виж целия пост
# 1 513
За украсата с белия шоколад - как го нанасяте върху тортата? В пликче с малка дупка ли? Ако е с шприц, няма ли много шоколад да остане по стените на шприца?

Може да си свиеш фунийка от пергамент, може и с найлоново пликче, внимавай колко ще отрежеш от връхчето, изобщо с нещо като малък пош, което да ти е удобно за работа. Става и със спринцовка без иглата. На мен лично с пергаментения пош ми е най-лесно. Peace
Благодаря ти, Лабрексче! Аз си мисля да разтопя шоколада в завързан плик на водна баня, да отрежа малко връхчето  и да действам.
А някой да е слагал плодове в сладкиша?
Виж целия пост
# 1 514
А някой да е слагал плодове в сладкиша?

Verabel, сушени сливи или стафиди, накиснати в портокалов сок и ром или коняк. Изсипваш половината от сместа наръсваш със сушените -накиснати плодове и после другата половина и печеш. Може също и 1/3 тесто - отгоре сушени плодове - пак 1/3 тесто, пак плодове и накрая завършваш с тестото. Като се изпече и изстине, го покриваш с шоколадовата глазура, като в нея можеш да прибавиш портокалова есенция или портокалови кори настъргани много фино. Ако искаш можеш  да прибавиш и вишни или череши, също е много вкусно. Аз така правя моят сладкиш Браунис със сирене крема и се получава невероятно свеж и приятен вкус, затова мога да си представя, че и този сладкиш така ще е много вкусен.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия