Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 270 396
  • 1 547
# 1 530
Най-често става от прегаряне. Ако имаш вече няколко неуспешни опита в МВ, пробвай другия път да го разтопиш на водна баня. Peace
Мерси!  Hug
Виж целия пост
# 1 531
Тази вечер направих сладкиша,много е вкусен меко-сочен Peace
Благодаря за рецептата влиза в тефтера за любими  Wink
Виж целия пост
# 1 532
Най- накрая и аз се наканих да го направя:)



Много вкусен и за малко да не стигне до снимка Crazy
Сладка хапка,   Heart Eyes bouquet
Виж целия пост
# 1 533
Момичета и моят сладкиш стана много, много вкусен! Имам питане?
Само моят ли сладкиш или и вашите когато престоят глазурата става твърда като шоколад?
В течно състояние на глазурата лично на мен по ми харесва!
Как да го направя така ,че ако може глазурата да остане в течна състояние?
Виж целия пост
# 1 534
мисля да го пробвам този сладкиш, каква му става дебелината при тези продукти, гледам, че все в кръгли форми го печете.

Може ли да го направя в кексова кръгла форма с дупка или в кексова продълговата форма, при тях ще стане мисля по-голяма дебелина?

Имам и по-дебела кръгла тавичка с диаметър 30 см метална в нея си правя мусаката, дали може там да се прави сладкиша?
Виж целия пост
# 1 535
Момичета и моят сладкиш стана много, много вкусен! Имам питане?
Само моят ли сладкиш или и вашите когато престоят глазурата става твърда като шоколад?
В течно състояние на глазурата лично на мен по ми харесва!
Как да го направя така ,че ако може глазурата да остане в течна състояние?

Може би с повече масло, шоколад и масло = 1:1 Wink Аз лично го харесвам с твърд шоколад отгоре Simple Smile
Виж целия пост
# 1 536
Мисля, че всяка глазура с масло после става твърда. Аз лично предпочитам олио, но по-малко. Другият вариант е течна сметана или ганаш за креместа глазура. За  да не се напука твърдата глазура като се реже се топи ножа в гореща вода и се бърше със салфетка. Става дебел около 3 пръста в тава 26см. За 30 см мисля, че ще стане още по-тънък, а за форма с дупка сигурно ще стане, но с по-продължително печене предвид по-голямата дебелина.
Виж целия пост
# 1 537
Един от любимите на цялото семейство Peace
Виж целия пост
# 1 538
Най-сетне новата тема  Grinning
Заповядайте с обсъжданията там!
Виж целия пост
# 1 539
Аз правих две вариации на сладкиша с майонеза, много се харесаха.





Виж целия пост
# 1 540
Миналата седмица правих сладкиша и останахме възхитени! С дъщеря ми не сме големи фенове на шоколада ,а блатове с какао хептен.
 Но това е най -сполучливият такъв съм пробвала.
Снощи сънувах този сладкиш -това е един от най -живите и ярки сънища ,който съм имала от години. /Аз рядко сънувам и не помня сънища./. Днес ще го правя отново ,но мисля с домашна майонеза и млечен шоколад за глазура.
 Единственото нещо ,което промених е глазурата - 200гр готварски шоколад + 200мл течна сметана /не растителна/ -тоест шоколадов ганаш. Даже дъщеря ми го хареса повече докато беше топла -течна глазурата -демек носи още малко сметана -50-100мл.
  Благодаря за невероятната рецепта.
 За рожденият ден на синът ми /който е през ноември /мисля да на правя торта по тази рецепта/.
Виж целия пост
# 1 541
Наблюдавали ли сте алергични реакции при деца ( обриви) след консумацията на този сладкиш ?
Виж целия пост
# 1 542
Наблюдавали ли сте алергични реакции при деца ( обриви) след консумацията на този сладкиш ?

Нямаше алергични реакции Peace На колко е детето?
Виж целия пост
# 1 543
На 6, консумирало е отделно всички съставки,също и шоколад,но нещо в комбинацията го провокира.
Та ми стана интересно при вас как е било,гледам,че е широко обсъждан и приготвян сладкиша.

Виж целия пост
# 1 544
Наблюдавали ли сте алергични реакции при деца ( обриви) след консумацията на този сладкиш ?
А трябва ли?Всяко дете е различно.Това,че едно е алергично, не значи,че всички трябва да са алергични.И има нова тема, нямаше нужда да се вдига тема, в която не е писано повече година?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588509.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия