Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

  • 37 186
  • 726
23-та тема с мирис на планина, долина, пустиня и море !

Добре дошли на всички, в чийто живот има част от магребската магия !

Тук на цветните миндери
ви посрещаме с усмивка !
Дами или кавалери,
дайте си при нас почивка !


Малък каталог на това, което можем да ви предложим !

                 
                     
                                        

Нашите предишни каталози:

1 2   3 4 5 6 7 8 9  10

 11 12  13 14   15 16 17 18

19
 20 21 22




Виж целия пост
# 1
Тамън се засилих да видя къде се загубиха магребките, те пък открили нова тема.

Ойларипииииииииииии !

Абе верто значи кога сме нали в планината зяеме така, ми като как се вика в пустинята например.  Laughing

Хадил страхотен анонс си направила на новата тема. Умееш някак си да показваш уютното и романтичното.
Виж целия пост
# 2
Радвам се, че ти хареса, макар да не съм подредила много снимките, но наистина е от сърце.   bouquet
Виж целия пост
# 3
И аз съм тук - щете ме не щете - идвам ! Честита ви тема - да я изпишете с все интересни и хубави неща !
Виж целия пост
# 4
браво хадил мн е хубава новата тема.аз се 4удех каде си Thinkingлека нощ на вси4ки. Hug
Виж целия пост
# 5
ХАДИЛЧЕ Hug
Сложила си всичко от което се интересувам във началото на темичката. И манджурляци и страхотен интериор- топличко и уютничко, и най- вече неща за кълдъръм кокони като мене newsm03
Ха'ди ДобрЮутрУУУУУ Hug
И да сложа по една закусчица и да си представим, че сме във гостната която ни е постнала Хадилчето Grinning


Виж целия пост
# 6
запис! ама що така ,бе ,миме(хадил4е)? ама нейсе, подранихме с подаръка! благодаря за новата тема!  bouquet Hug
делти4, покрай твоите вкуснотии, сега ми се въртят едни идеи какво да си тропна  в добавка на килцата!те4ните са си много здравословни, знам, ама пусто о4и теглят към онова конфитюр4е и каквото следва под него! Crazy
ясине, я кавай, по иракско имате ли безбес, ей ,ония глави в снимката в на4алото(дето по бг май му викат резене)! ние сме му луди фенове, за жалост  у бг  му се 4удят като на извънземно как да го ползват! #Crazy newsm78
Виж целия пост
# 7
в бг му казват финокио като в Италия и наистина му се чудят. иначе в Ирак не е традиционен зеленчук, но последните години покрай сума ти народ живял в Магреба и в Ирак се научиха.
Виж целия пост
# 8
в бг му казват финокио ...

Викаме му и резене. В някои краища му викат и див копър макар, че по скоро е роднина на целината. Инак всичко му ползват в България. И листната маса като подправка и семената и естествено корена.
Виж целия пост
# 9
знам, че е резене, но точно на кореновата част винаги й казват финокио... или поне така пише по магазините.
Виж целия пост
# 10
дядко, докато не отидох в тунис, аз ли4но освен семената, другите 4асти не съм  ги и виждала ,тъй като баба  ми сееше копър само! грудките в този огромен вид, колкото детска глава и пове4е, пък никога не съм виждала в бг преди това време! и тук се позлват вси4ките 4асяти!  зелениите,стъблата, се правят с кускус и то от ръ4но правения, който тука  му викат бле, жито !но е по-тъмно и брашното му  е по- тъмно!
дядо ,как му се позлва корена  при вас? готви ли се както тука на фурна, на салата, ей така за здрави зъби, хрупали се? newsm78
Виж целия пост
# 11
дядко, докато не отидох в тунис, аз ли4но освен семената, другите 4асти не съм  ги и виждала ,тъй като баба  ми сееше копър само! грудките в този огромен вид, колкото детска глава и пове4е, пък никога не съм виждала в бг преди това време! и тук се позлват вси4ките 4асяти!  зелениите,стъблата, се правят с кускус и то от ръ4но правения, който тука  му викат бле, жито !но е по-тъмно и брашното му  е по- тъмно!
дядо ,как му се позлва корена  при вас? готви ли се както тука на фурна, на салата, ей така за здрави зъби, хрупали се? newsm78

Лично в моето семейство резенето не се ползва широко. Ял съм го на салата, но на гости при наши приятели. В България основно го ползват обаче за лечебни цели.
Виж целия пост
# 12
Хадил мерси за хубавата темичка
 подарък за теб     
 
 
в бг му казват финокио като в Италия и наистина му се чудят.

  Ние го наричаме "Фунуй"- и честно казано до сега само на салата са ми го предлагали  newsm78
Определено здравите зуби са предимство за да си го хапваш  Mr. Green
Пробвала съм да ползвам малките клончета за копър( свеж), защото до сега там не съм намирала по сука копър.
 Дядко, аз пък до сега в бг не съм го виждала да се продава  Thinking
Виж целия пост
# 13
ДОбро утро!

Хадилче, мерси за новата темичка! Нека я изпълним с положителни емоции и усмивки!

За резенето да кажа и аз. На немски е fenchel и тука много го пият на чай (успокояващо действал). Simple Smile Много ми харесва аромата на пресния зеленчук. От чая още не съм опитвала.


Лек ден на всички. Аз пак отивам да залягам над учебниците...малко остана Simple Smile
Виж целия пост
# 14
...
 Дядко, аз пък до сега в бг не съм го виждала да се продава  Thinking

По голямите хипермаркети сега може и да го има, преди и аз не съм виждал да го продават. В някои южни краища на България обаче си вирее без проблеми. А иначе за салата се минава на много ситно ренде.

Бабите го ползват против газове и запек и като стабилен помощник на стомашно чревната система (наистина яко чисти плаки и натрупвания).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия