Машина за хляб - 25 част

  • 49 583
  • 738
# 45
Госпойце Димитрова, благодаря че ми търсиш машини Hug
Нещо такова търся, да. В английския Ибей гледам разни също, но като марки са ми не-много-известни... въпреки че това не е гаранция.
Редактирах си горния пост с един модел на Северин, на първа страница дори е сложени снимка на Клатроника Simple Smile
Мисля че са познати за БГ пазара като модели, вероятно има и мами/дами в темата с такива машини....
Успех и с твоето търсене  Sunglasses
Моята машина също е от англ.амазон, неизвестна за нас марка, някаква си тяхна-за английския пазар,но съм доволна,хваля я на всеки,който ме пита. За теб обаче не става  Grinning
Виж целия пост
# 46
Това омеси моята машинка днес. Тутманика на Касиер но този път със свинска мас (по рецепта е с масло):

   
Виж целия пост
# 47
TheNMaster,благодаря, ще пробвам по този начин, имам от турската жива и съм много доволна от нея.
дядо Хаджия , преди слагах повече от половината бяло брашно и ставаше, ама мъжът ми не трябва да яде бяло, та гледам да го намаля. С типовото брашно ми се вдигна, но ръженото не мога да го преборя. Проблемът е,че не обичам типов хляб, от тия чернилки по-бих преглътнала ръжен, а точно той не става. Бял гледам да не правя,да не го дразня  Sad
Виж целия пост
# 48
TheNMaster,благодаря, ще пробвам по този начин, имам от турската жива и съм много доволна от нея.
дядо Хаджия , преди слагах повече от половината бяло брашно и ставаше, ама мъжът ми не трябва да яде бяло, та гледам да го намаля. С типовото брашно ми се вдигна, но ръженото не мога да го преборя. Проблемът е,че не обичам типов хляб, от тия чернилки по-бих преглътнала ръжен, а точно той не става. Бял гледам да не правя,да не го дразня  Sad

Типовото брашно все пак е пшеничено и в него си има остатъци от глутен, който всъщност е необходим да се изгради нишките на тестото, между които маята пък изпуска въглероден двуокис и прави да речем микродупчиците в тестото. Ръженото, царевичното, овесеното и оризовото брашно май нямат глутен.

Ако диетата не е с цел предпасване от последствията от глутена смятам, че може да използвате бяло брашно от типа на пълнозърнестите и типовото без никакъв проблем. Тези брашна не предизвикват много по малко последващи явления като бялото брашно, с изключение тези от глутена.
Виж целия пост
# 49
Дядо Хаджия, ето я рецептата

КЕКС НА ДУНЯ
6 ЯЙЦА
2 ЧАЕНИ ЧАШИ ЗАХАР
1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО
1 ЧАЕНА ЧАША КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА
1 БАКПУЛВЕР
2 ВАНИЛИИ
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ И ОРЕХИ ИЛИ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
РАЗБИВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЯЙЦАТА И ЗАХАРТА С МИКСЕР И ИЗСИПВАМ В КАЗАНЧЕТО НА МАШИНАТА.СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЛАГАМ КИСЕЛОТО МЛЯКО,ОЛИОТО И НАЙ НАКРАЯ БРАШНОТО ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА.ПРИ СИГНАЛА ЗА ДОБАВЯНЕ ПРИБАВЯМ ОРЕХИ ИЛИ НЯКАКВИ ПЛОДОВЕ.
Виж целия пост
# 50
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461739.msg13863416#msg13863416
Pebs  видях, че си написала за Аляска сервизите, дай моля те и за Пловдив, паднаха ми и двете бъркалки и досега обърнах темата да прочета къде мога да я поправят.  Praynig какво им стана, незнам.

Пловдив:ул."Марин Дринов" 25  032/620298
               ул."Зайчар" 4                032/941757

 Peace
Виж целия пост
# 51
Ами ако нищо не става, изключи машината за повече от 7 минути, после пусни на 14 програма и допечи козунакът с нея.
   Правих кекса на Дуня с шестте яйца. Видя ми се доста като количество и изпекох само половината в машината, а другата половина ми зае една тавичка  Shocked Общо към 2-3 кг кекс ми излезе  Laughing /интересно ми е как тази доза би могла на 1 път да се изпече в машината за хляб/

Моята хлебопекарна е до 1.500 и предразполага голямо количество тесто,и съответно такова за кексове.Затова и рецептата ми я съобразих с това.Контейнерът ми е хоризонтален с 2 бъркалки и дълбок.Ако искате помалко количество просто намаляте съотношението на дадените продукти в рецептата.Рецептата е пробвана и изпитана и постоянно си правя този мой кекс.
Виж целия пост
# 52
Бу, мога да ти предложа няколко модела на машини от английския и немския амазон, които ще ти харесат и като цени,и като модели,но ме спира изискването ти да е с две бъркалки...Там цените вече отиват към 80-90-нагоре евро/лири и предполагам,че това вече не се води "изгодна покупка"
Благодаря, но наистина държа да е с две. Не мога да дам смислено обяснение защо (освен че предпочитам по-дълъг хляб), но искам две да са.  Crazy
...................
Бу, виж какво намерих-Клатроник харесваш ли?
http://www.amazon.de/Clatronic-BBA-2865-Brotbackautomat-1300g/dp … 422577&sr=8-6

Като я сложа в кошницата крайната и цена идва 68евро и ...няколко цента

С моя дребен немски разбрах,че има 2 бъркалки и максимума хляб е 1300гр, откъм програми е орязана-само 9, но пък какво от туй-най-често ползваните ги има
...И хляба ти е чуден  Sunglasses


П.П А тази-Северин, освен че е с две бъркалки , има обем до 1600гр хляб
http://www.amazon.de/Severin-BM-3986-Brotbackautomat-wei%C3%9F-t … 423019&sr=8-9

Моята хлебопекарна е точно такава Клатроник.Изключително доволна съм от нея.Заслужава си средствата.Програмите са 10 но достатъчни.Какво повече да се желае от това,имам програма за основен хляб,бърза програма и най вече за печене на кексове,програма за тесто,за мармалади и програма хляб сандвич.програма за пълнозърнести и ред други хлябове.Само където няма за багети.
Виж целия пост
# 53
Десито, за хлебчетата на око вече слагам продуктите, но горе-долу мерките за ръжено-пшеничното са: 200 гр. ръжено и 300 гр.бяло брашно, водичка около 350-400мл, 1/4 прясна мая, 1 ч.л.сол. Hug
Бу, мога да ти препоръчам Фагор, много съм доволна. /пу-пу  Laughing/ Ето тук и тук може да я видиш. Узунови, като че ли са се уляли с цените малко, аз я взех за 160лв. някъде, сега виждам, че е 219 лв.. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 54
Запис с въпрос (простете, ако вече е обсъждан)
За предпочитане ли е прясната мая пред сухата? Ако се ползва прясна мая, разтваря ли се предварително във вода?
Виж целия пост
# 55

Типовото брашно все пак е пшеничено и в него си има остатъци от глутен, който всъщност е необходим да се изгради нишките на тестото, между които маята пък изпуска въглероден двуокис и прави да речем микродупчиците в тестото. Ръженото, царевичното, овесеното и оризовото брашно май нямат глутен.

Ако диетата не е с цел предпасване от последствията от глутена смятам, че може да използвате бяло брашно от типа на пълнозърнестите и типовото без никакъв проблем.
това също е идея  yes-да комбинирам двете,щом в типовото има глутен,понеже не обича пълнозърнесто /а с него хлябът ми става перфектен  Simple Smile/-проблемът е във високата захар, а не глутена и трябва да мине така
Виж целия пост
# 56
Дуня, изпича ли се добре вътре?
  Моята машина също 1.5 кг, но не посмях такова количество да сложа.
  Сега видях,че твоята е Клатроник, моята е Мулинекс- на програмата за кекс бая ми го препече, нещо като негърско дупе стана отдолу и отстрани  Laughing
Виж целия пост
# 57
Когато печете козунак, кога мажите отгоре с яйце и поръсвате със захар?
Виж целия пост
# 58
Запис с въпрос (простете, ако вече е обсъждан)
За предпочитане ли е прясната мая пред сухата? Ако се ползва прясна мая, разтваря ли се предварително във вода?
НА ВСЕКИ КАКТО МУ ХАРЕСВА  Hug
Ако ползваш прясна мая просто я натрошаваш на трохи върху брашното най-отгоре,слагаш захарта и включваш да си меси машинката.Не е нужно да я подмесваш,както когато ще месиш на ръка.
Виж целия пост
# 59
Когато печете козунак, кога мажите отгоре с яйце и поръсвате със захар?
След второто втасване,т.е. когато е оформен и сложен във формата за печене-втасал е, и преди да го сложа да се пече мажа с разбито яйце+олио(пр.мляко) и поръсвам захар
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия