Пресъхнала луканка и суджук

  • 21 878
  • 12
Имам 2 луканки и 4 суджука, които са пресъхнали и са като камък. Бихте ли ми дали някакви идеи как да ги сготвя, за да поомекнат и да стават за консумация. За идеите благодаря предварително на всички. Лек ден!
Виж целия пост
# 1
Първо ги накисни в студена вода за 24 часа. Става много хубаво със стар фасул + морков може и картоф. Старият фасул се накисва за 24 часа в студена вода след което тази вода се изхвърля и фасула се измива. Заливаш с вода, кипваш и вариш на бърз огън 10 минути, добавяш ситно нарязан лук, пасирани домати в соса им, морковите, картофи цали белени ако искаш, може зеле, прясно или кисело, суджуците и луканката и оставяш да къкри на бавен огън. След около 2-3 часа е, ммммм, да си оближеш пръстите. Към края добавяш смелен чесън, ситно нарязани джоджен и магданоз и готово. Ако имаш уред за бавно готвене може да го приготвиш в него. Към края може да запечеш на фурна.
Виж целия пост
# 2
Ако ти се разправя, може да си направиш банска капама. Вярно, че я правят по Коледа обикновено, но аз точно така оползотворих изсъхнали домашни суджуци, пък и самото ястие е много вкусно. Това беше миналата година, но и сега ми се въртят няколко доста изсъхнали в хладилника и пак ми минава мисълта за капама. Grinning
Виж целия пост
# 3
С изсъхнала луканка майка ми прави невероятно вкусна гъста супа (почти каша). Трябва обаче да я питам за рецептата, защото аз лично никога не съм я правила. Помня обаче, че луканката се накисва за кратко във вода - колкото да се нареже на парченца.
Виж целия пост
# 4
Или след като накиснеш във вода да слагаш в гювечета,когато правиш...Или да позапържиш леко и да объркаш с яйца...Това със соса,дето става като каша е много вкусно наистина,особено като се ръсне малко чубричка...
Виж целия пост
# 5
Или след като накиснеш във вода да слагаш в гювечета,когато правиш...Или да позапържиш леко и да объркаш с яйца...Това със соса,дето става като каша е много вкусно наистина,особено като се ръсне малко чубричка...

Мастърче, напиши рецептата на тоя сос с луканка, моля!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Запържваш в олио суджука или луканката( в нейният случай трябва да са накиснати щом са толкоз твърди),добавяш няколко лъжици брашно - разбъркваш,наливаш студена вода и бъркаш да стане гладък и гъст сос.Пололяваш на вкус,слагаш няколко щипки млян черен пипер и 1/2 ч.л. сушена чубрица..Като клокне е готово
Виж целия пост
# 7
Запържваш в олио суджука или луканката( в нейният случай трябва да с анакиснати щом са толкоз твърди),добавяш няколко лъжици брашно - разбъркваш,наливаш студена вода и бъркаш да стане гладък и гъст сос.Пололяваш на вкус,слагаш няколко щипки млян черен пипер и 1/2 ч.л. сушена чубрица..Като клокне е готово

Благодаря ти, може нея да пробвам вместо капамата, по-лесно е! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 8

Направих кашата на TheNMaster , наистина се получава вкусно нещо. Само че добавих смачкан чесън, малко сметана, а ако имах гъбки, щях да сложа и от тях. 
TheNMaster , благодаря за идеята!  bouquet

 
Виж целия пост
# 9
АААААААА,,,БРАВО Лабрекс! Много вкусно наистина  Peace
Много добре изглежда!!! Hug
Виж целия пост
# 10
пресъхнали ги слагам във фризера в найлонов плик, като постоят два дни,  извадя и се размразят са по-меки.

Иначе за готвене - още една каша с пресен лук и суджук, много вкусно нещо  Peace

Запържва се лука /2-3 връзки пресен/, прибавя се червен пипер, сол, 3с.л. ОЦЕТ и вода /за ок. 700мл вода/ Оставя се да поври 5-6 мин. , прибавя се суджука нарязан, пак ври 6-7 мин.  ОТделно в 100 мл вода се разбъркват 2-3 с.л. брашно и се сгъстява соса. Много приятен от оцета и пресни ялук  Peace

Яйца със суджук и пак с пресен  лук  Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Мастърче, що не я каза тая рецепта по-рано, докато имаше сИЖуци? Grinning Ама хванах последния влак, де. Ние, верни на принципа си - правим нещо дето ни е харесало до втръсване, тая вечер пак хапнахме кашичка със суджук, тоя път и с гъбки. Абе много вкусна става тая манджа, че и в комплект с топла питка съвсем. Heart Eyes   bouquet



пеп-4о, и твоето предложение звучи вкусно, ще го опитаме и него.  bouquet
Виж целия пост
# 12
аз я правя . като запържа лука,сложа червен пипер налея водата и после прибавям луканката . завира .малко гьозум и подбърквам малко брашняна кашичка.така луканката омеква
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия