Какво приготвяте с паста ORZO

  • 10 113
  • 10
или още я наричат rizzoni или risoni.
Ето така изглежда, паста с формата на ориз

http://www.gourmetsleuth.com/images/orzo.jpg

Един много любим мой продукт, но все ми се струва, че не го ползувам достачътно.
Използувам го като гарнитура, с гъби, като канапе на пилешко месо, приготвено със сметана и синьо сирене, на место ориз за винен кебап или за месо, пиготвено със сос Ънкъл Бенс.

Ровила съм из нета за рецепти, но нещо не ми хващат окото.

Питам за ваши изпитани рецепти.
Виж целия пост
# 1
Варя,отцеждам водата и слагам много сирене и масло,добавям около 1 кафена чашка мляко.Слагам пак на котлона да клокне и е готова.При желание може да се поръси със захар.
Второто приложение е в баница.Сварявам 1 каф.чашка от пастата и добавям към плънката за баница,става много вкусна,дори вчера я правих така.
Виж целия пост
# 2
Последният път го приготвих ето така, много ни хареса, но най-често правя с лимон и пармезан, правила съм и с ядки и пиле също, общо взето това са вариациите, които съм приготвяла  Peace
Виж целия пост
# 3
В Гърция е познато орзото под името Критараки.Използва се предимно за гарнитури,но и за ястия приготвени с  месо телешко,ярешко/често използвано в Гърция,пилешко ;или пък ризото със зеленчуци.Приготвям си го с рецепти от гръцката кухна.
Виж целия пост
# 4
Ето тук има две рецепти , с пилешко и на салатка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg13161804#msg13161804  пробвала съм и двете рецепти, става много вкусно.  Peace
Виж целия пост
# 5
И аз се разрових междувременно и си харесах рецептите от гръцката кухня,  които и dunia53 е споменала, ето тези ми харесаха

http://greekfood.about.com/od/maindishes/r/yiouvetsikreas.htm
http://greekfood.about.com/od/lambkidrecipes/r/arni_youvetsi.htm

Това с каймата, към което е дала линк esy ми хареса и скоро ще направя.

Stefani6, кажи за баницата, много ми стана интересно, в обикновена баница с яйца и сирене ли го слагаш, и това задължително ще го пробвам.

Благодаря на всички и дано с тази тема сме намерили и нови почитатели на тази прекрасна паста, за да може повече хора да се запознаят с нея.
Виж целия пост
# 6
Да,баницата е най-обикновена,но при сместа слагаш от сварената паста.Това го знам от баба ми,но тя пастата си я правеше сама.
Виж целия пост
# 7
Ще се пробва баницата, непременно!

Аз проследих линка на bliznacite2004 и от там по картинката стигнах до този блог, някой френско гооврящ да помогне с рецептата

http://djouza.over-blog.com/10-categorie-10679839.html


Въобще много неща ми допаднаха от там, ще се боря с он лайн преводачите.
Виж целия пост
# 8
Правила съм го по тая рецепта за гарнитура, но аз спокойно мога да се нахраня и само с него. Добавяла съм и гъби запържени, вкусно се получава. Рецептата е руска, ако има нужда от превод, ще преведа.
Виж целия пост
# 9
Слагам го в супи, крем супа от зеленчуци или само в бульон с черен пипер и лимон.
Ще разгледам и горните рецепти.
Виж целия пост
# 10
Ще се пробва баницата, непременно!

Аз проследих линка на bliznacite2004 и от там по картинката стигнах до този блог, някой френско гооврящ да помогне с рецептата

http://djouza.over-blog.com/10-categorie-10679839.html


Въобще много неща ми допаднаха от там, ще се боря с он лайн преводачите.


1 средна глава лук -
3 скилидки чесън -
1 домат, обелен -
1 стрък целина -
1 малък картоф, нарязан на кубчета -
1 тиквичка, нарязана на кубчета -
1 чаена чаша нахут накисната една нощ -
1 супена лъжица доматено пюре -
400 гр агнешко нарязано на  парчета -
250 грама кайма - сол и черен пипер -
1 супена лъжица канела
 1 / 2 чаена лъжичка червен пипер -
 1 връзка нарязан кориандър -
малко сух джоджен -
нарязана на ситно мента
 - масло -
1/2 чаена чаша орзо
1,5 литра вода


В тенджера,се  изпържва месото с малко масло. След като месото е златисто кафяво, добавя се лука, нарязани на малки парчета, целина, чесън, картофите, тиквички и домати, обелени и лъжица доматена паста. Добавете канела, червен пипер, сол, черен пипер и нахута и най-накрая  на ситно кориандър. Готви се  на тих огън. Добавяме 1,5 литра вода. За предпочитане е да се готви в гърне.Когато месо и нахута се готвят се приготвят  кюфтетата,като каймата се обърква с подправките.Прибавят се към месото и се продължава да се готви на тих огън.   Само преди сервиране, поръсва се с нарязан на ситно изсушен кориандър  и мента.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия