Тутманик как се прави -моля за съвет

  • 12 040
  • 15
Здравейте чета ви най редовно и доста от рецептите които сте пускали съм ги пробвала и са били наистина много вкусни за това се обръщам за съвет именно към вас.
Все се каня да направя и аз тутманик питала съм доста хора всеки ми казва продуктите на око но  нещо все не се решавам така да почна  затова ви моля  да кажете вие как го правите.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Тутманик


2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко (1 малка активия)
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . След около 15 - 20 минути към шупналата мая се прибавя 1 цяло яйце и 1 белтък ,киселото мляко ,остатъка от прясното мляко,солта ,разбъркват се добре всички продукти и започваме да прибавяме по малко от предварително пресятото брашно.Замесваме много меко тесто ,да лепне по ръцете , и накрая добавяме по малко от мазнината и доизмесваме (някъде около две трети от нея). Готовото тесто се оставя да втасва на топло,докато удвои обема си . След това се разделя на три топки ,които се разточват ,намазват обилно с мазнина,поръсва се със сирене и се завива на руло ,усуква се и се поставя в предварително намаслена тава .Същото „упражнение“ се повтаря и с останалите две топки . Покриваме с кърпа и поставяме на топло да втаса . След това намазване с жълтък + мазнина и печем до готовност .След като се извади от фурната се намазва обилно с масло ,покрива се с кърпа и се оставя да си обиколи нивата   
Само да уточня ,че това тесто е за тава с малък диаметър 
Виж целия пост
# 2
това е рецептата на касиер от  този форум много е хубава рецептата и съм я пробвала
Виж целия пост
# 3
Много ти благодаря за бързият отговор ще я пробвам още днес  .
Виж целия пост
# 4
Точно съм оставила и моя да втасва  Party .Ако има нещо -питай  Hug
Виж целия пост
# 5
момичета разточената кора колко трябва да е дебела
Виж целия пост
# 6
момичета разточената кора колко трябва да е дебела

мажа ръцете с мазнина и разточвам почти до прозрачно
Виж целия пост
# 7
Имам рецепти за 4 вида тутманици - с кисело мляко, вит, с газирана вода и с готово тесто. Искаш ли рецепта за някой?  Hug
Виж целия пост
# 8
Да разбирасе ако не ти представлява някаква трудност прати ми ги благодаря предварително
Виж целия пост
# 9
Тутманик с кисело мляко

2 и 1/2 ч.ч. брашно
4 яйца
200гр кисело мляко
200гр сирене
150 масло
1 ч.л. сода

Разбиват се яйцата, рпибавя се млякото с разтворената в него сода, натрошеното сирене и разтопеното масло. Разбърква се сместа и по малко се прибавя от пресятото брашно. Сипва се в добре намаслена тава и се пече в прдварително загрята на умерена Т° фурна.

Вит тутманик

500гр кисело мляко
сол
1 ч.л. сода
3 яйца
300гр сирене
брашно за умерено твърдо тесто
масло за намзаване

Омесва се гладко тесто и оставяме да почива 30мин. Разточваме го на голяма кора. Маназваме я обилно с разтопеното масло и поръсваме с плънката от натрошенето сирене, разбркано с разбитите яйца. Навиваме кората на руло, след това леко усукваме, навиваме в намаслената тава на охлюв и печем на умерена фурна.

Тутманик с газирана вода

250мл газирана вода (или лимонада)
3 с.л. олио
сол
3 яйца
300гр сирене
мая за хляб колкото орех
80гр масло
брашно за умерено меко тесто

Омесва се меко тесто от всички продукти, без сиренето. Разточваме го на кора и върху нея поръсваме натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, нарязваме на парчета и нареждаме в намаслена тава с нареза нагоре. Върху всяко парче слагаме бучка масълце. Оставяме тутманика на топло, покрит с кърпа, да втаса, след което печем на умерена фурна до порозовяване.

С готовото тесто утре  Hug

Виж целия пост
# 10
Благодаря Блонди сега  направих  тутманика и стана разкошен малкия не спира да яде .Благодаря ви момичета за рецептите  разкошни сте.
Виж целия пост
# 11
 nonchetooO , по коя рецепта на Блонди направи тутманика?То те сигурно всичките ще са хубави Heart Eyes.

Блонди, много вкусно звучат и трите тутманика, чудя се с кой да започна Hug.

nonchetooO , ето ти две предложения и от мен :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13536430#msg13536430
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg14009541#msg14009541
Виж целия пост
# 12
Ето и двата с готово тесто  Hug

500гр тесто
2 кафени чашки мазнина
1 ч.ч. натрошено сирене
1 яйце за намазване

Разделя се тестото на 6 топки и се разточват на питки с диаметър 20см. Намазват се с част от затоплената мазнина и се слепват по 3. Получените две питки се разточват на кори с диаметър на тавичката, в която ще печете. Разстиламе едната на дъното и поръсваме с натрошеното сирене. Слагаме отгоре другата кора, намазваме я с останалата мазнина и разбитото яйце. Оставяме тутманика покрит с кърпа на топло. Печем на умерена, предварително загрята фурна.

500гр тесто
400гр сирене
200гр мазнина
6 яйца
2 с.л. кисело мляко

Разделя се тестото на 4 равни части. От всяка се разточва кора с диаметъра на тавата. Прави се плънка от натрошеното сирене и разбитите яйцаа. В намаслена тавичка слагаме първата кора, поръсваме с мазнина и плънка. Повтаря се същото до последната кора, която отгоре поръсваме само с мазнина. Нарязва се тутманика на квадрати, намазва се с разбитото кисело мляко и се пече в загрята, силна фурна.
Виж целия пост
# 13
навремето правех някакъв мързелив тутманик. Нищо не се пипа с ръка. Само объркваш разните му там продукти в купата, изсипваш и печеш...
Но беше отдавна и не я помня рецептичката  ooooh! Blush
Виж целия пост
# 14
Снощи правих  този с киселото млеко   сега  малкия пак ме кара да му правя  но все още се чудя на кой да се спра всички са доста апетитни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия