Машина за хляб-26 част

  • 53 242
  • 744
# 645
Борето, на каква степен на изпичане на коричката го пече този козунак и какво количество - 1 кг?



На светлата коричка ,най-малкият грамаж- 750 гр.
Виж целия пост
# 646
Извинявам се, не знаех как да намаля снимките! Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 647

Дядо, благодаря ти.  bouquet
Виж целия пост
# 648
Борето, на каква степен на изпичане на коричката го пече този козунак и какво количество - 1 кг?



На светлата коричка ,най-малкият грамаж- 750 гр.
Благодаря. И аз ужким така постъпвам, ама отгоре остава бял и се налага да го допичам (10-15 мин), вследствие на което пък се попрепича отдолу и отстрани.
Виж целия пост
# 649
  petu6ka63,boreto красота неземна.
 Имам въпрос за сухата мая,понеже узрях за отложения старт.
 Коя марка да ползвам?Грамажите ги проучих.
 Стават ли нещата без да се хваща?Тя всъщност може ли въобще да се хваща?

Виж целия пост
# 650
rossana_pl, за отложения старт е задължително маята да е суха. Слага се върху брашното, така че да няма досег с течността. Аз съм много доволна от турската мая Yuva, както суха, така и жива.
Виж целия пост
# 651
 petu6ka63,boreto красота неземна.
 Имам въпрос за сухата мая,понеже узрях за отложения старт.
 Коя марка да ползвам?Грамажите ги проучих.
 Стават ли нещата без да се хваща?Тя всъщност може ли въобще да се хваща?




Аз лично отложен старт не съм ползвал , но моето впечатление от различните марки сухи маи е :

1.  SAF instant -френската мая -много добра
2. Д-р Йоткер - също добра ,но понякога е имало и провали ,зависи от партидата.
3. Villi - турска мая ,пакетирана в БГ от Радиком-също добра -нямал съм оплаквания.


Други сухи маи не съм ползвал. Казват ,че и  турската  Yuva била добра,но нямам опит с нея .
Щом ще позваш отложен старт -няма смисъл да си захващаш маята предварително -нали ще отлагаме процеса на замесване и втасване. Поставяш необходимота количество най-отгоре върху брашното- да няма допир с течните съставки .  ( течни съставки - брашно - мая )
Виж целия пост
# 652
  Mersi за отговорите.
  Аз и живата мая я слагам отгоре.
  В началото ползвах Йоткер и се получиха грозно неприятни шупли
Виж целия пост
# 653
Аз от сухата съм ползвал само френската. Може би щото тука около нас магазините само с нея зареждат.

Обаче пък най-съм доволен от живата турската. Тая направо думи нямам за нея. Като фортуна е.
Виж целия пост
# 654
 petu6ka63,boreto красота неземна.
 Имам въпрос за сухата мая,понеже узрях за отложения старт.
 Коя марка да ползвам?Грамажите ги проучих.
 Стават ли нещата без да се хваща?Тя всъщност може ли въобще да се хваща?

Аз лично отложен старт не съм ползвал , но моето впечатление от различните марки сухи маи е :

1.  SAF instant -френската мая -много добра
2. Д-р Йоткер - също добра ,но понякога е имало и провали ,зависи от партидата.
3. Villi - турска мая ,пакетирана в БГ от Радиком-също добра -нямал съм оплаквания.


Други сухи маи не съм ползвал. Казват ,че и  турската  Yuva била добра,но нямам опит с нея .
Щом ще позваш отложен старт -няма смисъл да си захващаш маята предварително -нали ще отлагаме процеса на замесване и втасване. Поставяш необходимота количество най-отгоре върху брашното- да няма допир с течните съставки .  ( течни съставки - брашно - мая )

*нямам опит със френската, но предполаам че френската мая ще е много по добра, ако има някой опит да сравни френската и турската(особенно юва)

  при отложен старт:
*за да си нямам неприятности, азе винаги съм със изпитана и одобрена от мене рецепта Simple Smile
*рецептата ми е винаги без млека и подобни бързоразвалящи
*ако ще да правя бял хляб, почти винаги в рецептата ми има известно количество пълнозърнесто брашно
*винаги ми са изключени звуковите сигнали
*винаги края на програмата е най малко половин, най много час преди консумацията

едно обикновенно хлебче и от мен




 Hug


Виж целия пост
# 655
Здравейте,честити празници на всички независимо кой от тях празнувате.  bouquet
Страхотни кифлички!Аз лично ползвам на Йоткер и съм нямала провал.
Ето нещо от вчера,хляб от тестото на макс мама с едно втасване.Нямах време да оформям питка и го оформих на хляб и пекох в иената.Страхотно вкусен стана.


Виж целия пост
# 656
Оказа се, че нямам мая на Йоткер , а само нея съм ползвала.
Спешно трябва да правя пита - имам турска жива мая YUVA - 42 гр - кога да я сложа, разбива ли се в мляко и брашно, съгласно инструкцията и за какво количество брашно стига ooooh!
  bouquet  Благодаря предварително и дано някой се включи много бързо  Praynig

Честито на празнуващите Деня на влюбените и/или Деня на виното  Heart Eyes
Виж целия пост
# 657
Оказа се, че нямам мая на Йоткер , а само нея съм ползвала.
Спешно трябва да правя пита - имам турска жива мая YUVA - 42 гр - кога да я сложа, разбива ли се в мляко и брашно, съгласно инструкцията и за какво количество брашно стига ooooh!
  bouquet  Благодаря предварително и дано някой се включи много бързо  Praynig

Честито на празнуващите Деня на влюбените и/или Деня на виното  Heart Eyes

И живата мая се добавя като сухата, но натрошена. Количеството суха  мая (в грамове), което е предвидено по рецепта се умножава по три и така се получава количеството жива мая.
Виж целия пост
# 658
дядо хаджия, да си жив и здрав   bouquet

Спаси новоизлюпената баба  Laughing
Виж целия пост
# 659
Благодаря на petu6ka63 за помощта!!! Ето го и резултата:



Много вкусен тутманик, вече го няма  Crazy

Честито на всички празнуващи!



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия