Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Измама - анкета по телефона, после - презентация на парочистачка !!!

  • 72 922
  • 163
Здравейте майки,това е първата ми тема във този форум.Пиша, защото се чувствам длъжен да предупредя за настояща измама.
Звънкат ви по телефона, уж правят анкета, това същност не е от значение за самата измама, но като съм почнал, питат дали се интересувате от екологично чисти продукти, използвате ли препарати за почистване, питат ви на колко сте години и в об6ти линии с това се приключва.
На другия ден звънят отново и ви питат, дали желаете да ви направят презентация на нов, революционен екологично чист почистващ уред, които работи само с вода, като това не ви задължава да го купите, а само да ви демонстрират в домашни условия, за какво иде реч, при това задължително всеки получава малък подарък за дома ( в моя случай - голяма вилица за месо ).

Какво се случва после... Идва един готин усмихнат младеж, които започва да обяснява, в последствие вади една парочистачка, с размер на прахосмукачка и започва да чисти.В интерес на истината уреда се справи доста добре при нас.Има много приставки, екстри и т.н.Обяснява че работи на системата на сухата пара ( пара която е 5% вода всичко друго е въздух), при налягане 8 бара и температура 160 градуса.Показва и разни микрофибърни кърпи, които същност били термофибърни (такова животно нема), някакъв препарат и така.В об6ти линии с това се приключва и идва момента, в които ви казва цената, която е 3800 лева !!! за мини пакета - всички приставки, без там наяква ютия и освежител за въздух. Човек се замисля и си казва че това е сериозна инвестиция от типа на прахосмукачка Rainbow, защото уреда наистина чисти добре.
Реших да пиша, защото го потърсих в интернет и открих че уреда е с цена 489 долара !, а с експресна доставка за България - 3 до 5 календарни дни цената стъпва на 532 долара!!!

Не се прецаквайте, предполагам че вече има хора дето са се вързали.           http://www.amazon.com/Vapor-Clean-TR5-Professional-Cleaner/dp/B0 … 51431&sr=8-16   http://www.myvaporclean.com/vapor.htm
Живи и здрави и се пазете.  baby_neutral
Виж целия пост
# 1
и на нас сазъняли, първият път беше само анкета, и казаха че всеки трети анкетиран получава подарък, след известно врмеме пак се обадиха и търсиха специално баща ми, защото той е анкетираният, и казаха че е спечелил някаква награда, но не ми казаха какво е . От тогава ни вест ни кост
Виж целия пост
# 2
      Shocked Shocked Shocked
      Много мошенници се навъдиха вече.
      Арен Момък-благодаря за предупреждението.  bouquet
       Ако всички постъпваме като теб, може би ще намалим подобни измами за
      в бъдеще.  newsm78
Виж целия пост
# 3
 hahaha За 3800 ще си купя кола...
Виж целия пост
# 4
Колко изобретателна нация сме!
Виж целия пост
# 5
hahaha За 3800 ще си купя кола...
       hahaha И  "Рейнбоу".
Виж целия пост
# 6
Още първия път отклонявам поканите и въпросите. И затварям телефона. Това е телефон- въпрос на едно движение да прекъснеш връзката. Peace
Виж целия пост
# 7
Тоз го отсвиравм още от първото обаждане Crossing Arms
Виж целия пост
# 8
 Shocked Тия не си по плюват.
Виж целия пост
# 9
Ех, да ми се обадят и на мене едни такива... Тъкмо ще ми излъска апартамента предпролетно  hahaha
Виж целия пост
# 10
Аз пък имам случка, която ми се струва доста вероятна злоупотреба с лични данни. Та значиии: аз работя във Велико Търново, беше преди 2 години, изложиха на площада пред сградата на общината един булид от Формула 1 /абе колата, че това булид не ми звучи разбираемо  Wink / и имаше томбола. За да участваш в томболата попълваш бланка с трите си имена, години, професия, семейно положение и телефон за връзка. Може да спечелиш билет за формула 1 в Будапеща. попълвам аз всичко, професия пиша Счетоводител, щото моята дето се води: Представител бизнес услуги е ма-а-а-лко дългичка, пък и това е томбола, не молба декларация  Mr. Green Такааа, дотук добре.
Минава около месец, обаждане по телефона, някаква си фирма, спонсора на Формула 1 и конкретния тим /мисля Ферари беше  Embarassed/ тя била и организатор на това изложение на булида и ми казва, че съм сред 50-те избрани от томболата, дето ще имат възможност да спечелят билета за Формулата. И аз радостна вече, те казват: "Ами ще дойде предствител на нашата фирма при вас да уточним ако спечелите дали ще е възможно да отсъствате от страната, как ще се уреди пътуването и други такива." Аз вече ентусиазирана питам дали ще може мъж ми да отиде, че аз бременна и те: "Да, всичко ще се уточни като дойде колежка". И давам служебен адрес, идва колежката и се оказва, че фирмата предлага застраховки, предлага влогове и разни други инвестиции да правиш. Мацката ми изнася огромна лекция с какво се занимават, пита ме дали съм склонна да направим и една анкета и аз нали си чакам билета, естествено се съгласям и почваме, като стигаме до доходи, се позамислям, но пак си казвам от толкоз до толкоз в тая графа съм. Като стигаме до професия тя казва: "Направо ще попълня счетоводител", аз й обяснявам за дължината на името на длъжността ми и тя леко се сконфузва. После ми се изясни, че от всички попълнили билетчета за томболата подбират хората по възраст и професия, а и семейно положение и се тръсват с въпросната презентация и анкета. На въпроса ми за билетчето, мацката промърмори, че ще ми се обадят ако ме изберат, да чакам  Laughing.
Някъде към края на анкетата ми стана ясно, че всъщност искат да си продават услугите, пък билет за формулата и да има, това е само претекст хората доброволно да си дадат данните, но някакси е доста грубо да ти събират информация за едно, пък после да я ползват за друго.
На тебе поне са ти почистили апартамента, че и подаръче, пък аз - прелъстена и изоставена  hahaha
Виж целия пост
# 11
   Пиша с желанието да предпазя добри и наивни хора,защото както разбирате мошениците се множат като хлебарките. Току що преживях същата измама. По телефона излъгали  детето,че баща му е попълнил анкета на благородна тема-екологична и разбира се получава награда. Ще я донесат в къщи. Щом ми разказа усетих,че работата понамирисва почти като от умряла риба. Току така подаръци никой не раздава. Обадих се на съпруга ми и го наругах,че върши глупости. Той разбира се,не знаеше за какво изобщо говоря. Току що прогоних една нагла тетка,със заплахата,че ще алармирам полицията.
   Прочетох аналогичния случай и разбирам, че нищо не ги спира. Единственият  начин е да внимаваме с "подаръците". Защото следващите може и да не са безобидни мошеници,а добре обиграни престъпници. Такива в нашата държава има в изобилие.
   Радвам се,че имаме възможност да споделяме и се предпазваме. Желая всичко добро на участниците във форума.
Виж целия пост
# 12
   Пак съм аз. Пропуснах да ви кажа, че телефонните номера от които се обаждат "еколозите",а най-вероятно и други престъпни елементи са седемцифрени,започват с 408 или 448. Ако се обадиш на такъв номер, отговора е :"Избрали сте несъществуващ номер".
Явно след регистрацията на мобилните телефони, пак са му намерили "цаката".
   Желая хубав ден и да бъдем по-умни, от тези които се мислят за много хитри.
Виж целия пост
# 13
Аз пък имам Рейнбоу от 8 години и ви съобщавам, че не си струва парите въпреки всичко. Пък какво остава за някакъв нов таралясник от неизвестен произход...
Виж целия пост
# 14
  Потрудих се още малко по темата. Предлага се лесна и удобна работа от вкъщи-правиш анкети. Колкото повече анкети, толкова повече парички. Баламурняците ти разказват по телефона-ти записваш и неизвестен "благороден" работодател ти праща чек, като предварително си си предоставил данните и ти. Ако привлечеш още анкетьори,получаваш процент и от техните заработени парички. Сещате се за какво иде реч-нещо като йерархия на работещите тази лесна и приятна работа. Една госпожа споделя, че получавала вече по 600 лева.
  Едва ли се замисля на кого служи-май на "рогатия". Едва ли се замисля и как изкарват тези пари останалите хора,трудещи се честно и почтено. Ще кажат нищо лошо-правиме си анкети и ни плащат. Добри пари могат да се изкарват от анкети- да не говорим за шефовете на анкетьорите.
   Пак приятен ден от мен и прочетете на децата приказката за "Вълкът и седемте козлета". Популацията на вълци вече е доста голяма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия