Най-вкусните палачинки

  • 148 783
  • 81
# 75
Не съм правила палачинки с олио в тестото, но веднъж правих по някаква френска рецепта, която изрових от нета, превеждах си с гугъл преводач. Та в нея имаше масло и малко захар, сместа отлежаваше поне половин ден в хладилник и така. Та доста вкусни и ароматни станаха, предполагам и с олио ще е хубаво.

Да и аз съм чувала, че франсетата правят палачинките с масло. Най-малкото е по-полезно от олиото, защото олиото си сменя състава при високи температури, докато маслото не. Също и аз съм правила така, сместа да я забъркам от предната вечер, за да мога да направя много бързо палачинките и по случайност останових, че сместа е по-добра.
Виж целия пост
# 76
Да, аз не зная защо трябва да се остави да отлежи, но спазих рецептата и се получиха много хубави палачинки. Уж палачинки като палачинки, но все пак различни и много по- хубави.
Виж целия пост
# 77
И аз благодаря за рецептата, много сполучлива Peace Станаха леки и приятни, вероятно ще намаля още малко олиото следващия път. Също така ми изглеждат по-привлекателни на външен вид... едни такива светлички и пухкави Laughing
Виж целия пост
# 78
Моята най-сполучлива рецепта е:
1л прясно мляко
4 яйца
1ч л хл. сода
брашно колкото поеме за да се получи смес като боза
Задължително престоява 1 час в хладилника
След това печем и мажем всяка с масло
Стават тънки и многоо многоо вкусни
Да Ви е сладко!
Виж целия пост
# 79
Нормално е като престоят, сместа става по-хомогенна и лепкава, нишестето някак се променя.
Мога да дам идея за гладко тесто - разбийте го с пасатор/блендер, ефектът е все едно е стояло през нощта.
Американските палачинки са: на чаша течност - чаша брашно.
Обикновените: чаша и малко течност - чаша брашно.
Яйцата са по 1 на чаша, но аз слагам на 500г мляко, защото обичам по-тънки палачинки, а яйцата спояват.

Някога съм виждала рецепта за уж перфектни палачинки, но не мога да я намеря. Беше нещо такова - на 1 яйце 180 мл мляко и 60 г брашно. Значи при 2 яйца 360 мл мляко (чаша и половина) и 120 г брашно (1 чаша от 200 мл). Същата работа като рецептата
Виж целия пост
# 80
Аз винаги си правя сместа за палачинките вечерта, за да ми е по  - удобно, даже незнаех, че е по добре Simple Smile
Виж целия пост
# 81
Днес в работата колежка ни почерпи с безглутенови палачинки. Накратко, каза че е експериментирала с кокосово, бадемово и малко оризово брашно. Не беше сложила захар в тях, плънката беше мед и орехи на едните, и страхотно боровинково сладко на другите. За мен си бяха голяма вкусотия Yum Помолих я да ми напише точната рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия