Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 291 285
  • 871
# 780
Аз не застъпвам.
Виж целия пост
# 781
Аз застъпвам всичко, защото така събира много повече плод. След 18-24 часа резените се свиват и вече се сушат равномерно и не остава вляжно място.

Да ви питам за смокините - белите ли ги или ги слагата с кожата? Мисля да ги разрежа на две.
Виж целия пост
# 782
Тиквичките ги режа тънко и ги застъпвам, но нектарините, които суша в момента са нарязани по-дебело и не са застъпани .
Виж целия пост
# 783
Да ви питам за смокините - белите ли ги или ги слагата с кожата? Мисля да ги разрежа на две.
Аз не ги беля и режа като ябълка, на резенчета. Зависи какъв сорт са, колко са едри
Виж целия пост
# 784
Момичета, имам нужда от помощ. Миналата година суших домати...Обаче категорично не помня махнах ли им ципата и семенната част Twisted Evil Помня само, че бяхо много вкусни. Вие как процедирате?
Виж целия пост
# 785
Нищо не махам. Ползвам месести домати.
Виж целия пост
# 786
Нищо не махам. Ползвам месести домати.

Колко време ги суши и на какви градуси? Сложих да суша розови, домашни, 24 часа въртя на 60* и накрая ги оставих влажни, без друго така ги харесвам и повече няма да суша други, освен Рома-та мисля.
Виж целия пост
# 787
Само Рома съм сушила; 24-36 часа на 42 градуса.
Виж целия пост
# 788
Това е моя първи опит в сушене на домати /в очакване да узреят рома/
Понеже стана малко количество направих доматено песто Laughing
Скрит текст:


Виж целия пост
# 789
Благодаря момичета, аз махнах само ципата. Суша Рома на 42 градуса.
Виж целия пост
# 790
Първата реколта сушени домати Рома.
От 4 кг. домати - 1 бурканче сушени с пресен босилек, чесънче и зехтин Laughing
Виж целия пост
# 791
Здравейте група, и аз много се запалих по сушените плодове и зеленчуци  Wink купих си миналата седмица дехидрататор от Метро-беше на промоция 54 лв. Първото ми сушене беше с моркови, много бързо се изсушиха. Спазвах градусите, да не е повече от 47. Ползвах домашни морковчета и рязах направо с белачката на лентички. Много готини станаха, даже на детето му харесаха, дето не искаше и да види морков  Grinning Сега съм я заредила със сини сливи, праскови и няколко кивита. Искам да ви питам кои праскови са по добри за сушене, нектарините или мъхестите и белят ли се? Аз сложих нектарини и не ги обелих Thinking
Виж целия пост
# 792
Аз предпочитам да суша нектарини, точно защото не ги беля.
Виж целия пост
# 793
Пробвай и банани, тънко нарязани с белачката по диагонал. Страхотни стават.
Виж целия пост
# 794
Суша редовно и нектарини и праскови. Не ги беля, а детето ги обожава.

Като залеете сушените домати със зехтин, колко е трайността им? Питам, защото обикновено  студено пресованите нерафинирани растителни мазнини имат по-малка трайност. В момента правя пета сушилня доматен чипс, но реших, заради трайността да ги затварям в буркани без добавки. После може да си правя от време на време овкусени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия