Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 290 971
  • 871
# 165
Катарин, би ли споделила каква е тази хранителна мая, която използваш в рецептите си  bouquet

Ето такава.
http://www.kukuriak.com/nutritional-yeast/

Моята е в друга опаковка, но съдържанието е едно и също.

Пп:намерих моята...
http://www.zelenbio.com/product/2075/hranitelna-maya.html
Виж целия пост
# 166
Какво точно е тиквен фрайс-обработват ли се тиквичките предваритело newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 167
Десито, никаква обработка не се изисква. Само измиваш 2 средно големи тиквички, нарязваш ги на "клечки", слагаш една чаена лъжичка зехтин, щипка-две сол, малко пипер и слагаш в дехидратора. През първия час температурата трябва да е 60оС, а през следващите 20 - 45оС.
Виж целия пост
# 168
Много сте полезни, благодаря!
Виж целия пост
# 169
Чипс от тиквички и червено цвекло (от уикенда)



Кейл чипс (от днес) и телешко джърки (от вчера)

Виж целия пост
# 170
Ох, Фея, всичко изглежда превъзходно  chef
Аз пробвах от твоите тиквени фрайс и за себе си извадих 2 извода - следващият път трябва да се нареждат по-дебело и по-възможност да слагам по-малко подправки...Определено ще ги правя пак Hug
Виж целия пост
# 171
извинявайте за въпроса, но джъркито как се яде. като пастърма се реже на слайсчета ли... много тънко ми изглежда, за да е така..? иначе вече имам и аз дехидратор и много бих искала да пробвам рецептите и за месо.
Виж целия пост
# 172
извинявайте за въпроса, но джъркито как се яде. като пастърма се реже на слайсчета ли... много тънко ми изглежда, за да е така..? иначе вече имам и аз дехидратор и много бих искала да пробвам рецептите и за месо.
Направо си отхапваш от джъркито, Майла. То е предварително нарязано на тънки ленти. Тези на снимката са широки ок. 2,5 см, дълги ок. 15 см и дебели ок. 0,2 см.

Телешкото или дивечово джърки е типично северно американско сушено месо. Изключително е практично за дълги преходи, защото е леко, засищащо и великолепен източник на чист протеин.
Виж целия пост
# 173
Момичета, сложихедни кайсии да се сушат, обаче дали не мога и моркови да сложа върху тях, в отделна тарелка newsm78 Имам доста, а не ми се чака да приключа с плодовете...И да попитам - вие кайсиите накакви градуси ги сушите?
Виж целия пост
# 174
Можеш спокойно да сушиш кайсии и моркови, Кайлис.

Аз дехидратирам плодове и зеленчуци на 145 F (63 С) през първия час, след което намалявам до 115 F (46 С), за да запазя непроменени полезните вещества, типични за суровия продукт. Само месо суша на 145 F (63 С) през цялото време.
Виж целия пост
# 175
Фея, благодаря ти  Hug
Виж целия пост
# 176
FYI Техномаркет от днес имат Нео в наличност.
Виж целия пост
# 177
Какъв е смисъла плодовете и зеленчузите да се сушат при повече от 45-47 С, като всички полезни витамини и ензимите се губят? Нали само сушене при до 47С ги запазваше?
Виж целия пост
# 178
Здравейте на всички!Следя темата отдавна и най-накрая си поръчах и аз този дехидратор на Нео.Мога ли да помоля,тези които го имат да споделят дали са доволни и дали става за направа на крекери,че ми се иска най-вече с тях да експериментирам.Също така си мисля дали в него могат да се изсушат накиснати преди това ядки?Нямам търпение да ми го доставят  Grinning
Виж целия пост
# 179
Какъв е смисъла плодовете и зеленчузите да се сушат при повече от 45-47 С, като всички полезни витамини и ензимите се губят? Нали само сушене при до 47С ги запазваше?
Ако имаш предвид това, че през първия час суша при 63 С, това не трябва да те притеснява. За тези 60 мин температурата в продукта не успява да надвиши 46 С. Следователно плодът или зеленчукът остават сурови.

Десинка, би трябвало да можеш да ползваш всеки дехидратор за сушене на накиснати ядки. Можеш да сушиш и покълнали семена (пшеница, камут, спелт и пр), след което да ги смелиш на прясно брашно непосредствено преди употреба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия