Warning: getimagesize(https://www.bg-mamma.com/img/logo.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/bg-mamma/beta/Sources/Subs.php on line 4820

Warning: fopen(https://www.bg-mamma.com/img/logo.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/bg-mamma/beta/vis/lib/Fastimage.php on line 31

Warning: ftell() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/bg-mamma/beta/vis/lib/Fastimage.php on line 202

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/bg-mamma/beta/vis/lib/Fastimage.php on line 204
Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение, намаляване на картинка - Правила, условия и указания - BG-Mamma

Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение, намаляване на картинка

  • 257 124
  • 230
Изображенията трябва да са съобразени с максимално допустимия размер.
Публикуването на порнографски снимки и текстове в постинг, подпис, като аватар и др. е забранено.
Добавяне на картинка в профила (аватар)

Когато поставите картинка към профила си (аватар), тя се появява при постингите, в лявото поле, под прякора.

За профила може да изберете картинка от галерията на сайта или да сложите външна картинка (от друг сайт, но все пак съобразена с размерите на полето, така че да не се нарушава структурата на форумите).

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина - до 160 пиксела
височина - до 200 пиксела
Аватари, надвишаващи тези размери, автоматично се отхвърлят и системата ще Ви подкани да изберете картинка от галерията на форума.

За да прикачите картинка към профила от галериите към сайта, е нужно да кликнете върху името си горе вдясно и да изберете Профил. От страницата, която се зареди изберете Профил от лявата колона.

Изберете галерия от секцията Аватар и прегледайте картинките като кликвате върху имената им. Когато изберете картинка, натиснете бутона Промени профила


За да прикачите друга картинка към профила си, е нужно изображението (картинка, снимка) да е качено някъде в интернет.
Вземете адреса на избраната картинка (десен бутон върху нея -> Properties и копирате адреса с Copy) - трябва да е нещо от рода на http://www.domain.com/kartinka.gif (или .jpg, или .png накрая).

За да прикачите картинката като аватар, маркирайте кръгчето (radio button) пред Адрес на външно изображение за аватар и поставете (десен бутон - Paste) адреса на избраната картинка в полето отдясно.
Натиснете бутона Промени профила, за да запаметите променитеДобавяне на картинка в подписа

Когато сложите изображение в подписа си - то се появява под текста на всяко мнение.

Максимално допустим размер на подписите:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 200 пиксела

В тези размери трябва да се събира цялото съдържание на подписа.
Може да се поставят едно изображение с размери 600х200 пиксела, или 2 или повече по-малки изображения, както и комбинация от изображение/изображения и текст, НО общият размер на текст и/или изображения в подписа не трябва да надвишават максимално допустимите граници.


За да я поставите картинката в подписа, влезнете в Профил, в полето Подпис поставете адреса на избраната картинка между
Код:

Т.е. трябва да е нещо подобно на:
Код:
[img]http://www.domain.com/kartinka.gif[/img]

Натиснете бутона Промени профила за да потвърдите промяната на профила.Как да поставите картинка в мнение?

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 600 пиксела

За да се появи картинка към дадено мнение или към подписа е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес.
Основният език (код), който се използва в интернет е html.
Във форумите този код е забранен и тук се използва т.нар. BBCode.
Повече за него и как да го използвате може да прочетете ТУК >>

Кодът се означава с отварящ и затварящ таг.
Пример за отварящи тагове са
Код:
[b] или [url]
например.
Затварящите тагове им съответно са
Код:
 [/b] и [/url]

Когато искате да публикувате картинка във Ваше мнение или в подписа, необходимо е адресът на картинката да е поставен между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между
Код:
[img] и [/img]
Картинката, която искате да покажете, трябва да се намира в Интернет (не може просто да я имате на компютъра си, трябва да я качите на някой уеб сървър).
За да покажете изображение в съобщението си, трябва да затворите URL-то към картинката с тага
Код:
. 
Пример:

Код:
[img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img]

Ако желаете картинката да е и линк - т.е. като се кликне върху нея да отваря дадена страница - можете да затворите тага за картинка с таг за връзка:
Код:
[url][/url]
.
Пример:
Код:
[url=http://www.bg-mamma.com/][img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img][/url]


Адресът на картинката трябва да е пълен, реален адрес - трябва да започва с http://и да завършва с .gif , .jpg или .png

Ако картинката е указана правилно, но не се зарежда - това може да се дължи на проблеми с връзката, на проблеми със сървъра, на който е картинката, на забрана от страна на другия сървър да се ползват картинките на чужди сайтове и т.н.

Други причини да не се появява картинка - неправилно написан адрес, адрес на снимка от сървъри, които не се виждат от чужбина (тези изображения се виждат от потребителите, които са в България, но не се виждат от посетителите, които са в чужбина) и др.Как да поставите картинка при възможните отговори на анкета?

Максимално допустим размер на изображение, поставено в отговор на анкета:
ширина - до 100 пиксела
височина - до 100 пиксела

За да се появи картинка при въпрос от добавена анкета към дадена тема е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес в полето за отговор при съставянето на анкетата.
Правилата за изписване на кода са същите, както при поставяне на картинка в мнение.За да качите снимките си в Интернет, може да ползвате някой от многобройните сайтове, предлагащи тази услуга:

http://prikachi.com/
http://www.snimka.bg
http://www.photobucket.com
https://www.flickr.com/
http://picasa.google.com/
и др.Как да вземете адреса на конкретна снимка?

След като сте качили снимките си някъде в Интернет, отворете конкретната снимка, чийто адрес искате да копирате и публикувате в обявата си.
Кликнете върху снимката с десния бутон на мишката.

- Ако ползвате Internet Explorer, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Properties. Ще се отвори прозорче, в което има поле Address (URL).
Маркирайте с мишката целия адрес, от http:// до .jpg (може да завършва на .gif или .png или да има допълнителни символи след това, но е важно да копирате целия адрес, като той задължително започва с http://) или отново цъкнете с десния бутон и изберете Select All. След това кликнете отново с десния бутон на мишката върху маркирания адрес и изберете Copy.

- Ако ползвате Mozilla, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Location.

- Ако ползвате Chrome, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image URL.

- Ако ползвате Opera, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Address.

След това поставете курсура на мишката там, където искате да публикувате линка към снимката, кликнете с десния бутон на мишката и изберете Paste.

Вместо опциите Copy и Paste от контекстното меню, след натискане на десния бутон на мишката, може да използвате клавишните комбинации CTRL+C за Copy и CTRL+V за Paste.Как да добавите заглавна снимка в собствена тема

При публикуване на нова тема имате възможност да добавите снимка или видео, които да се визуализират над заглавието на темата.
За да добавите картинка, кликнете върху полето Качи снимка в темата, изберете снимката от Вашия компютър и натиснете бутона Open.
След като снимката се качи на нашия сървър, ще се визуализира в полето, като имате възможност да я влачите и намествате изображението, да увеличавате и намалявате мащаба му с бутончетата + и - в долния му десен ъгъл. Размерът на заглавните изображения над заглавието на темата е 900 пиксела ширина, 300 пиксела височина.
Виж целия пост
# 1
За намаляване на размера на дадено изображение може да използвате произволна програма за обработка на графични изображения или да използвате някой от сайтовете, предоставящи възможност да оразмерите картинката/снимката си.

http://www.resize2mail.com/advanced.php
Тук е необходимо чрез бутона Browse да укажете изображението (което се намира на Вашия компютър), което искате да намалите, орежете или завъртите.

След това е необходимо да въведете стойност в пиксели за ширина ИЛИ за височина на изображението.
Внимание!!! За да бъде пропорционално намалено изображението, въвеждайте само една от стойностите - или ширина, или височина.

Ако е нужно изображението да се завърти, маркирайте check-box-a I also want to rotate the image и изберете опция как искате да бъде завъртяно - на ляво, на дясно или на 180 градуса.

Когато сте готови, натиснете бутона Okay. Щесе зареди нова страница, в дъното (най-долу) на която ще видите Вашето намалено/завъртяно изображение. Кликнете с десния бутон върху него (но не върху сивата част) и изберете Save Picture As... (запис на изображението като...), за да съхраните намаленото изображение на Вашия компютър.

За да използвате картинката (снимката) във форумите или в друг сайт е необходимо да я качите в някой онлайн албум и да вземете нейния адрес (в по-горния постинг има няколко примени адреси на сайтове, предлагащи такава услуга, както и указания как да вземете адреса на картинката).http://www.shrinkpictures.com/
В този сайт стъпките за намаляване на изображение са почти същите.
Чрез Browse указвате файла с изображението, което искате да намалите.
След това указвате в какъв размер да бъде намаленото изображение.
Може да укажете ефект, който да бъде приложен върху снимката.
Указвате качеството, с което да бъде компресирано изображението.
Натискате бутона Resize.

След като страницата се презареди, може да съхраните намаленото изображение или директно да го "качите" в интернет, като натиснете линка Host this image.
Ако изберете този вариант, ще се отвори нова страница, на която е показано самото изображение, както и точния му адрес, който може да ползвате, за да го публикувате във форумите.


http://picresize.com/legacy/
Стъпките са аналогични:
- чрез Browse указвате снимката и натискате бутона Continue
- задавате максимална ширина (в пиксели)
- ако искате - задавате ефект
- избирате формат за съхранение - jpg, gif, png (не избирайте gif ако изображението е пълноцветно или снимка, тъй като този формат поддъжа само до 256 цвята)
- натискате бутона Resize Pic

След като страницата се презареди, може да изберете един от двата линка
View Resized Image - за да видите изображението
Click Here to Download/Save As - за да го съхраните на Вашия компютър


Ето още няколко адреса на сайтове за намаляване на изображения.
http://www.webresizer.com/resizer/
http://www.photosize.com/ (в дъното на страницата са полетата за указване на размер)
http://www.resizr.com
http://www.resizepictures.com
http://mypictr.com
http://snipshot.com/
http://www.resizeyourimage.com/
http://resizr.lord-lance.com
Виж целия пост
# 2
Вече подписите са стриктно ограничени да показват съдържание до 600 пиксела ширина и до 200 височина.
Всичко, което излиза над тези граници, няма да се визуализира (вече не се появяват плъзгачи/scrollbars в подписите).

За да намалите визуално дадено изображение може да ползвате и следния код:

1. За указване на ширина
Код:
[img width=XXX]адреса на изображението[/img]
 където ХХХ е число, което не бива да е по-голямо от оригиналната ширина на изображението и не бива да е по-голямо от 600

Пример:

Адресът на изображението е https://www.bg-mamma.com/img/logo.png
Ширината на изображението е 251 пиксела.

Ако искаме да го визуализираме в подпис или публикация, но в намален размер (напр. 150 пиксела ширина), трябва да изпишем следния код:

Код:
[img width=150]https://www.bg-mamma.com/img/logo.png[/img]

Този код ще визуализира изображението така


Указването на ширина се използва предимно при намаляване на изображения с по-голяма ширина, отколкото височина.
2. За указване на височина
Код:
[img height=XXX]адреса на изображението[/img]
 където ХХХ е число, което не бива да е по-голямо от оригиналната височина на изображението,  не бива да е по-голямо от 600 за изображения в публикации и не бива да е по-голямо от 200 за изображение (ако е единствено и без допълнителен текст) за подпис.


Пример:

Изображението е с адрес https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg и оригинална височина 512 пиксела.

Ако желаем да го публикуваме в постинг или подпис, но в намален размер (напр. височина 200 пиксела), трябва да изпишем следния код:

Код:
[img height=200]https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg[/img]

Този код ще визуализира изображението такаУказването на височина се използва предимно при намаляване на изображения с по-голяма височина, отколкото ширина.Указването само на височина или само на ширина на изображението, намалява изображението пропорционално.
Трябва да се избягва едновременното указване на ширина и височина, тъй като може да доведе до диспропорционална визуализация на изображението.

Пример:

Код:
[img width=350 height=150]https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg[/img]

Горният код е с променени пропорции между ширина и височина и ще доведе до следната изкривена визуализация

Виж целия пост
# 3
Здравейте , искам да си сложа профилна снимка , но имам проблем . Направих необходимите корекции за размерите , но постоянно ми излиза , че снимката е много голяма . Искам да сложа тази снимка http://prikachi.com/images/953/8209953E.jpg
Може ли малко помощ  Praynig
Виж целия пост
# 4
Добавих я като Ваш аватар без никакъв проблем. Няма проблеми с размера, нито с формата на адреса.
В подписа си бяхте сложили същото изображение, но от друг сайт - премахнах го, както и премахнах адресите на картинки от полетата за личен текст и заглавие на уеб страница - тяхното предназначение е съвсем различно.
Виж целия пост
# 5
  bouquet грешката е била в задкомпютърното устройство , най - вероятно  Laughing благодаря !
Виж целия пост
# 6
Здравейте,
Искам да ползвам снимката от долния линк като аватар, в самия линк е посочено, че е точно 160/200 размер, но ми дава грешка, че е повече от допустимия размер. Моля за съдействие и благодаря предварително.  bouquet
http://kodex.me/storage/2014/11/13/thumbs/5464662b-7264-4781-9a1 … leri7-160x200.jpg
Виж целия пост
# 7
Искам да тествам да видя дали правилно съм си конфигурирал подписа. ...
Виж целия пост
# 8
Използвам вашето лого, за да тествам подписа си, но не ми се появява отново ... В полето подпис съм въвел следното - [ img ]http://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[ /img ] . (без празните места в таг-вете)
Трябва ли да се изчака определено време за да се активира или има друг проблем ? 
Виж целия пост
# 9
Здравейте,
Искам да ползвам снимката от долния линк като аватар, в самия линк е посочено, че е точно 160/200 размер, но ми дава грешка, че е повече от допустимия размер. Моля за съдействие и благодаря предварително.  bouquet
http://kodex.me/storage/2014/11/13/thumbs/5464662b-7264-4781-9a1 … leri7-160x200.jpg
Размера е 160px × 216px

gprusiyski, за тестове можете да използвате темата ТЕСТВАЙТЕ САМО ТУК - картинки, ленти, цитати, линкове и др.!
Виж целия пост
# 10
Здравейте,
Имам затруднения със смяната на аватара. Намалих го до необходимите размери, но отново е отхвърлян поради размер по-голям от допустимото.
Снимката е тук:
http://media.snimka.bg/s1/4856/035956402.jpg?r=0

Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 11
Здравейте,
Имам затруднения със смяната на аватара. Намалих го до необходимите размери, но отново е отхвърлян поради размер по-голям от допустимото.
Снимката е тук:
http://media.snimka.bg/s1/4856/035956402.jpg?r=0

Благодаря предварително.
Много по-голям е от разрешените размери.
Използвайте този https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Виж целия пост
# 12
Благодаря много!   bouquet
Виж целия пост
# 13
Здравейте, искам да си сменя аватара, но ми дава, че картинката е по-голяма от допустимото. Направих я с размери 140/187 и пак  не я приема. Може ли помощ, картинката е тук - http://prikachi.com/images.php?images/714/8419714d.jpg
Виж целия пост
# 14
Здравейте, искам да си сменя аватара, но ми дава, че картинката е по-голяма от допустимото. Направих я с размери 140/187 и пак  не я приема. Може ли помощ, картинката е тук - http://prikachi.com/images.php?images/714/8419714d.jpg
Редактирах ви профила. Адреса на снимката е този http://prikachi.com/images/714/8419714d.jpg
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия