Машина за хляб-30 част

  • 65 258
  • 749
# 135
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ С ИМЕНА НА ЦВЕТЯ,ДА СА ЗДРАВИ ,ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ  bouquet
здравейте и от мен,аз от козунаците тотално се отказах да продължавам да пробвам явно те не искат да излязат от мойте ръце сътворени.Ами кво пък хората продават.
Та за това ето една питка за цветница:


парче:

имаше и едни кифлички ама докато се сетя да снимам няма ги вече.
Виж целия пост
# 136
Чесит Имен Ден на всички които носят имена на цветя!Бъдете здрави благословени!

Koзунак по мах мама


хлябът на Венета в тройна доза,уникален......:


За козунака да кажа и да питам някои неща....Напрвих всичко по рецептата.Извадих втасалото тесто след 2 часа и половина в машината.Беше доста меко.Сплетох го някак но не добре.После втаса и съвсем ис загуби плетката.Иначе на вкус стана много добър,но без конци...... Някакви идеи защо ми се получи така?
Виж целия пост
# 137
Питката е вълшебна. Аз като много горд "специалист "по козунаците искам да се похваля и във вашата тема,защото правих козунак -репетиция за Великден. Този път реших,че онзи сладък хляб ,печен в машината няма да се повтори и тази година,затова действах по следния начин. Месих на програмата месене и втасване без печене с машината ,а след това фитили и сухи плодове, както си му е реда на ръка и втасване отново, но във фурната и печене пак там. Стана БОЖЕСТВЕН. Толкова съм горда,че обмислям серийно производство и преквалификация в хлебар Joy
Виж целия пост
# 138
Дес ,винаги става така.Конци изобщо не очаквай,такива каквито виждаш на купешките.Тук там някае конче може да се постигне с много тренировки и късмет,но то си е сладък кляб-няма какво да се лъжем. Боже да не се обиди някой. Следвай моя опит и ще имаш вълшебен и лесен за направа козунак.С концища,пухкав и т.н.Аз 3 години се мъча,взех решение ,че само ще меся в машината и резултата е перфектен.
Виж целия пост
# 139
Дес,мисля си,че на тестото му е трябвало още мъничко брашно.По-меко е било или това втасване от 2 и половина часа му е дошло вповече.А защо толкова дълго?
Дитсан,чудесна питка.  bouquet
Виж целия пост
# 140
Честит имен ден на всички цветя.
Бъдете усмихнати,слънчеви,вдъхновени,пролетни и окрилени.Приятен празник за всички.




Петушка прекрасни питки
Магарица хубав е козунака ти
Дитсан чудесна е питката ти...и не се отказвай за козунака ще се получи
Дес браво на теб за питката и козунака
Момичета да ви почерпя за именния ми ден.
Благодарности на Пина newsm51 за питката.Днес я правих по нейната рецепта...е има още много да се уча.Тя е като на мах мама но с друга плетка.
Благодарение на вас гостите ми си хапнаха с удоволствие. newsm51
След малко тръгваме на друго цвете на гости и ще я нося другата.
Цветен и вкусен празник.






 


Виж целия пост
# 141
О, megans , честито да ти е името! newsm51 Пролетно настроение и на теб, въпреки намусеното време! Перфектни произведения!   smile3501
Виж целия пост
# 142
Anddrea,да не би пекарната ти да е Мулинекс 2000?Ако е този модел,значи проблема не е в рецептата,а в машината.Моята беше такава и се оказа,че точно модел 2000  има дефект,хляба наистина оставаше неопечен,доопичала съм го допълнително 30 минути.Аз я ползвах 3-4 пъти ,докато се убедя,че наистина е дефектна и после си е смених с 3000.

Този модел е - да - 2000! Скъсах си нервите 3 дни вече - смених всички видове брашно, мая, програми, твърдост на тестото - по цял ден хляб меся и отвътре винаги остава недопечен и го хвърлям. Вече съм почти сигурна, че проблемът е в машината - не може от всички рецепти поне 1 да не стане като хората!
Под неопечен какво разбираш, ако кората е по-бяла има разни техники, които обясняваха по-рано в темата за да се препече. Моята е същата и пече добре, оставям хляба в нея след приключване на печенето 20тина мин., че и повече. Пека на програмата за най-препечена кора. Хляба с мляко и яйца обаче се препича по-добре, отколкото този, в който няма. Друго, което четох в предни теми като трик за добро изпичане - слагаш количество за по-малък хляб(500 или 750гр.) и печеш на програмата за 1кг.
Не става дума за кората - тя се препича добре, защото я пускаме и на допълнително печене. Отвътре хляба остава чисто тесто! Sad
Виж целия пост
# 143
Значи да се отчета но без снимка защото провала беше пъъълен  smile3511 smile3515
Първо винаги си имайте едно на ум когато се ръководите от книжката с упътване значи рецептата, която препоръчват е завишена като количество и още при втасването започна да се надига много, а когато дойде ред на печенето излезе от формата и се лепна в капака  #Cussing out Абе направо преля  #Cussing out
Иначе смея да кажа с крехкия си опит, че Мулинекс 2000 пече, е поне от вътре и страничните кори  Rolling Eyes В момента се пече хляб №2 та да видим
Виж целия пост
# 144
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig
Виж целия пост
# 145
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСЕ ПО-ДОБРИ В ПЕЧЕНЕТО НА ХЛЯБОВЕ И КОЗУНАЦИ.ЖЕЛАЯ ВИ И МНОГО ОБИЧ ЕСТЕСТВЕНО.
Виж целия пост
# 146
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig

Не съм Дес, но нищо - ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.60
Виж целия пост
# 147
Solar Wind, тази е рецептата. За втори път я правя и двата пъте се получиха добре. Точни са пропорциите.
ditsan, megans, страхотни питки!
Честит празник на всички именници!!!
Виж целия пост
# 148
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig
Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg14155308#msg14155308

Макс маме,ми незнам защо толкова го държах Thinking Пуснах на френски хляб и стоя там докато не дойде време да пече Blush Нещо такова бях разбрала.Колко трябва да го държа иначе?Мисля че доста неща ми се изясниха след мнението ти,благодаря Hug
Виж целия пост
# 149
......
учудвам се защо зегерката е в близост до силикона ????
между тях би трябвало да има нещо ... метално, може би - шайбичка ...
а и самата зегерка лежи в канал[/color]
преди 2 дни ми се счупи зегерката ,та се наложи да я сменя с нова.
въобще няма допир до меките части - семеринги,силиконови шайбички  newsm78
[/quote]
 Bongo до силикона е защото сложихме и една отвътре,тогава тя разяде силикона и сега вече,с допълнителния силикон сложихме и шайба преди зегерката  Peace
  Царевичният ми хляб от днес:
 Благодаря на Дуния53 за рецептата   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия