Как правите кюфтета с доматен сос

  • 34 869
  • 20
Не мога да отворя готварската книга на форума, цял ден се мъча  и ми дава някаква грешка ,
Затова пуснах тема ,ако модератора прецени нека я изтрие
Как приготвяте кюфтета с доматен сос ,но да не са пържени а варени
Виж целия пост
# 1
По рецептата на пеп-4о не се пържат.
Виж целия пост
# 2
Правя кюфтета по чирпански от сайта на Бон Апети.Стават страхотни!
Виж целия пост
# 3
Аз ги правя по много мързелив начин.Замесвам си кюфтетата и ги нареждам в намаслена тава и ги слагам да се запечат.Накрая ги заливам с едно шише доматен сок с добавено в него малко брашно размито с вода и накълцан чесън.Запича се за около 10 мин.Поръсва се с копър.
Виж целия пост
# 4
около 1 кг.кайма омесваш с малко ориз и ги овалваш в брашно-стават около 13-14 кюфтета.Нарязваш около 2-3 глави лук и 1 морков и ,аз слагам 3-4 картофа,запържваш всичко това,след което добавяш 2 с.л. червен пипер да се запържи и добавяш половин буркан домати(пасирани) .Като поври около 5 мин.добавяш и топла вода,изчакваш да заври и добавяш едно по едно кюфтетата,след което добавяш сол на вкус,черен пипер на зърна и дафинов лист 3-4 листчета.Така ври около 1 час да омекне всичко.
Виж целия пост
# 5
Аз не варя кюфтетата, а си ги приготвят предварително - пържени или печени на фурна.
Но един път правих със сос за винен кебап. Стана много вкусно.
Виж целия пост
# 6
Ами аз си правя каймата и замесвам кюфтетата (малки), нареждам ги, слагам олио и накрая заливам с 1-2 от тези картонените консервирани домати + още почти толкова вода, малко вода и слагам да с пекат. по някое време обръщам кюфтенцата и стават идеални. най-накрая настръргвам малко кашкавал.
Виж целия пост
# 7
Кюфтета с доматен сос, Кюфтета по чирпански, С гъби  Peace
Виж целия пост
# 8
Мариновани кюфтета - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.0
Виж целия пост
# 9
Аз  омесвам кайма за кюфтета-почти винаги с 500гр.кайма,лук,1 яйце,галета,сол, черен пипер , овалвам ги в брашно и ги пържа в тенджерата дето ще ми бъде гозбата  Wink(за да не цапам много съдове) след като ги изпържа в същата мазнина запържвам лук, след това слагам морковчета  и тях малко позапържвам и след което изсипвам едно бурканче домати(или доматено пюре ) ,червен пипер и 1-2 с.л. брашно  . След което слагам изпържените кюфтета и ако е необходимо доливам още с вода за да се покрият. Овкусявам с сол, черен пипер (на зърна ),1-2 дафинов лист,1-2 бахарчета и оставям да поври 10минути.Ако е необходимо до сгъстявам като в студена вода размия малко брашно 1-2 лъжици и постепенно прибавям докато ми хареса гъстотата на соса. Като е готово ЯМ  Hug
Виж целия пост
# 10
Моите кюфтета с доматен сос ги готвя по следния начин:

500 гр кайма
2 глави кромид лук
2 с. л. целина, нарязана на кубчета
2 филии хляб
1 яйце
1 кафена чашка ориз
2 моркова
чубрица
4 - 5 домата за готвене
босилек
сол на вкус

Замесвам каймата с две с. л. ситно нарязан кромид лук, средата на две филии хляб (накиснати и изцедени след това), малко ориз, 1 яйце, сол и чубрица. От 500 гр кайма ми излизат ок. 15 кюфтета. В тенджера с малко мазнина и вода задушавам останалия лук, целината и настърганите моркови. Добавям 2 - 3 с. л. ориз. След това пускам кюфтетата да се варят със зеленчуците. Петнайсетина минути преди да са готови добавям ок. 4 - 5 пасирани домата от буркан и 1 ч. л. сушен босилек. Накрая добавям сол на вкус и сервирам.
Друг вариант - кюфтетата се изпичат във фурната, а доматеният сос се приготвя отделно. Сервирам по две кюфтета и заливам с доматения сос.
Виж целия пост
# 11
Омесвам каймата с подправки като за кюфтета с много магданоз и малко ориз. Правя кюфтаците на топки, нареждам ги в голяма стъклена чиния и ги врътвам за 5-7 мин. на най високата степен в Микровълновата. Задушавам лук, може и зелен, но в по-голямо количество, може и малко чесън, слагам доматите и пускам кюфтаците вътре. Като се посварят 15-мин, загъствам с една лъжичка брашно и са ОК.
Виж целия пост
# 12

и в тези Вълчи семки също не се пържат, а на вкус е пак кюфтета с доматен сос, но малко по-различен  Peace
Виж целия пост
# 13
По нашия край има едни кюфтета, известни като писюр кюфтета, които по приготвяне отговарят на рецептата на Шушу. По този начин предимно ги приготвям аз. Другият ми вариант е, ако има останали пържени или печени кюфтета, да им спретна един сос за разнообразие  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
. Правя кюфтаците на топки, нареждам ги в голяма стъклена чиния и ги врътвам за 5-7 мин. на най високата степен в Микровълновата.

и това с какъв вкус става? печено, задушено или... Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия