Напитката квас?

  • 20 561
  • 65
# 30
извинявайте, че питам отново, но какво да правя с останалия накиснат вече хляб? доста ми остана. Мога ли да сложа пак мая и ахар и да повторя процеса?
Виж целия пост
# 31
  В буркана слагаш нова порция сухари,заливаш ги с вода да се запарят,като изстине добавяш половината от старите накиснати сухари с малко от водичката(аз запазвам утайката,тя е най-силна),захар и не слагаш повече мая(в закваската има живи дрожди).Останалата половина от старите сухари изхвърляш.И така на всяко ново зареждане.
Виж целия пост
# 32
Благодаря от сърце за отговора. Поздрави!
Виж целия пост
# 33
Моята поредна порция квас,оставих го по-светъл,за да мога да го ползвам и за окрошка.



В халба от 0,5л., помните ли?  Hug Wink Sunglasses
Виж целия пост
# 34
Оооо, Лина, това е непоносимо...........и с тия пузырьки..........Пена, пузырьки и газ - это настоящий квас! Grinning Изглежда страшно съблазнително. Май ще трябва да се захвана. bouquet
Виж целия пост
# 35
Дано не греша , че кваса е типично руска напитка. Защото аз съм го пила в Москва , а и сега се продава в кафяви пластмасови бутилки.
Пак в Русия.

Моля ви кажете от къде да намеря гъба за кефир?
толкова много ми се пие, а и е полезен.
Виж целия пост
# 36

Моля ви кажете от къде да намеря гъба за кефир?
толкова много ми се пие, а и е полезен.

Виж в темата, имаше момичета, които предлагаха гъба.  bouquet
Виж целия пост
# 37
lina kaz, silval, какъв хляб използвате за кваса?
Виж целия пост
# 38
labrex , благодаря!   bouquet Златна си Hug
Виж целия пост
# 39
lina kaz, silval, какъв хляб използвате за кваса?

И мен това интересува  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 40
lina kaz, silval, какъв хляб използвате за кваса?

И мен това интересува  Rolling Eyes

  Момичета,използвам ръжен хляб,но на коя фирма ще кажа утре като отида да купувам отново,защото изхвърлих упаковката.Черна малка буханка,пише 100% ръжен хляб.И този по ми хареса от предишния,който купувах на една местна пекарна,по-истински му е вкуса,леко кислее,както трябва да бъде. Grinning Peace
Виж целия пост
# 41
lina kaz, silval, какъв хляб използвате за кваса?

И мен това интересува  Rolling Eyes

  Момичета,използвам ръжен хляб===============

На мен това ми е проблем, да намеря истински ръжен хляб. А пък откакто една позната, работеща в бранша, ми каза, че такъв просто няма на пазара, защото ръжта била по-скъпа и хляба щял да е скъп, а тези, дето ги продават не са истински ръжени, съвзем ми увисна носът. Така че lina kaz , ако не те затруднявам, сложи снимка на твоя хляб, поне такъв да търся, щом с него се получава. Тая чаша горе и насън и наяве ми е постоянно пред очите.  bouquet
Виж целия пост
# 42
продават ръжено брашно - 2 лв. килограма , купих  от Фантастико , хубаво е и е истинско ...
Виж целия пост
# 43
Аз ползвах хляб направен в машината в къщи. Не го скопосах този квас. Не стана така газиран. Какъв може да е проблема?
Виж целия пост
# 44
Егати съвпадението!  Shocked

Тъкмо чета тази тема и по руската ТВ дават предаване за кваса!  #Crazy

Ох, как и на мен ми се допи квас в тази жега, ама истински, съвременния в пластмасови бутилки е газиран, пфуу! Нищо общо!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия