Рецепти за ЧИЙЗ КЕЙК

  • 97 939
  • 40
# 30
bilqna_69 аз винаги съм го пекла в тортената отваряща се форма, не съм имала проблем до сега, нито обвивам, нищо  Mr. Green
Виж целия пост
# 31
Правих тази рецепта преди два дни,и определено много ни хареса в къщи.
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1794/
Виж целия пост
# 32
Мечо, в моята и крем брюлето изтича леко  Confused Имам и от разкопчаващите се високи рингове, но и при него ще се прилага същата технология. Явно не ми е особено качествена формата...
Виж целия пост
# 33
Биляна, странно, явно наистина не ти е наред формата  newsm78, поръчай си една на дядо Коледа Wink
Виж целия пост
# 34
Не ми остава време да споделя, че правих чийзкейка на metchopooh за имения ми ден. Страхотен е! Малко в повечко ми дойде май киселото от лимона и следващия път няма да слагам целия сок. Иначе беше супер вкусен, пухкав и лек! Аз сложих малко сладко от боровинки и основно леко сварени череши, но тъй като не е много сладък кейка, според мен само със сладко в оригиналния му вариант ще е най-добре. Аз го правих с бисквитите на Пападопулос, които са с парченца шоколад и лешник и стана много добра комбинацията! Определено го препоръчвам!
Виж целия пост
# 35
..........правих чийзкейка на metchopooh,................... Страхотен е! Малко в повечко ми дойде май киселото от лимона и следващия път няма да слагам целия сок..............

petia_tag, добре, че припомни, ходих да си копирам рецептичката, аз и преди му бях хвърлила око, но кое по-напред да опита човек? А за лимоновия сок, те и лимоните са различни, едни - кисели, други едва се усеща. Важното е, че ти е харесал чийза, ще трябва да го включа в програмата! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 36
Лятото определено е много подходящо за такива рецепти.  Wink тази рецепта, както и на Дарилка шоколадовия чийз кейк ми влизат в тефтера на любими.  Grinning
Виж целия пост
# 37
Запис Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Да се включа и аз с моята рецепта за чийзкейк . Рецептата е за класически чийзкейк с печене на водна баня, а последните пъти го приготвям даже не със сирене "Филаделфия", а с най-простото българско крем сирене. Изключително сполучлива е!


Виж целия пост
# 39
Лимонен чийзкейк

Продукти:

За блата:


200 г дайджестив бисквити /с пълнозърнесто и овесено брашно например/;
80 г масло размекнато;
200 г шам фъстък.

За крема:

300 г сирене филаделфия;
250 г кисело мляко;
100 г пудра захар;
90 г заквасена сметана;
сокът на един лимон;
настъргана лимонова кора от два био /необработвани с препарати/ лимона.

Приготовление:

Бисквитите се слагат в найлоново пликче и се начукват с държен чук. Изсипват се в широка купа. Размекнатото масло се нарязва на малки кубчета и постепенно се добавя към бисквитите като същевременно се размесват с една ръка, за да стане хомогенна смес. След това сместа се изсипва в подходяща тава и се оформя като блат - основа за кейка.

Шам фъстъците се обелват и счукват на едро. Основата от бисквити се поръсва равномерно с тях.

В друга купа се смесват продуктите за крема, като в началото се разбъркват с лъжица, а след това с тел или миксер. След като кремът е готов, се излива на равномерен слой върху бисквитите и шам фъстъка.

Така приготвеният кейк се оставя в хладилника да се охлади за 2 часа преди да се сервира.


Виж целия пост
# 40
Шоколадов чийзкейк с маскарпоне от мен вместо запис Simple Smile

http://vaklina.blogspot.com/2012/12/blog-post.html



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия