Въпрос за сладките "Целувки"

  • 17 228
  • 16
Въпросът ми относно целувките е следният:
имам една семейна рецепта за целувки, която правя от много време и е за 2 белтъка и 2 непълни чаени чашки кристална захар. Обаче целувките стават доста крехки и чупливи, и не толкова "плътни" като тези които съм купувала от магазина. Моите се получават сладки и вкусни, но дали не е малко количеството на захарта в този случай?
Може ли някой да каже какъв е "чалъма" за това? На места в рецептите чета че се добавя лимонов сок или лимонтузу, което знам че пресича белтъка, но дали това е цаката, се надявам да ми подскажете.

Благодаря предварително на отзовалите се.
Виж целия пост
# 1
Това е моята рецепта за целувки

Целувки
Отделят се белтъците от жълтъците.На всеки белтък се слагат 6 сл захар.Първо се разбъркват добре с лъжица и след това се разбиват с миксер,като съда,в който се разбива се поставя в друг,по-голям,в който има по-топла вода.Разбива се,докато се получи твърд сняг.Оформят се целувки върху хартия,пекат/сушат се на 100 градуса.

Сега ще потърся снимка.
Ето
Виж целия пост
# 2
Момичета а знаете ли как се получава във вътрешността на целувката да бъде мекичко и лепкаво нали се сещате стои като дъвка предполагам че зависи как точно се пече
Виж целия пост
# 3
Момичета а знаете ли как се получава във вътрешността на целувката да бъде мекичко и лепкаво нали се сещате стои като дъвка предполагам че зависи как точно се пече

Това е като не са съвсем изсушени, т.е. външността е изсъхнала при по-висока температура, и после са извадени, и така вътрешността е останала сурова.

Аз точно това се опитвам да избегна.  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя така:
2 белтъка
110 гр. захар на кристали


Белтъците се разбиват на сняг(най-хубаво става на ръка, имам от отдавна един пластасов съд, който се използва само за тази цел). Важното е да са студени, без жълтъци, вода и т.н.
След като съм ги разбила хубаво на пухав сняг ги изсипвам в купа и постепенно с миксер се добавя на тънка струйка и захарта.
Оформям ги с лъжица като кръгче с диаметър около 5 см. Излизат около 15 бр. Пекат се на 100С на предварително загрята фурна около 2 часа.
Виж целия пост
# 5
Драконче, на купените им слагат и малко нишесте, затова са по-твърди. Иначе моята рецепта е  на 1 белтък 75г кристална захар , но когато правя блат прибавям и 1 ч.л нишесте на 3 белтъка, прибавя се постепено след захарта.  Peace
Виж целия пост
# 6
Благодаря на всички за съветите. Ще пробвам и ще докладвам скоро.  Grinning
Виж целия пост
# 7
Рапорт даден:
Направих целувките вчера по рецептата на Max Mama - с добавка от 1 равна кафена лъжичка нишесте - Natalyna, и ги суших по около 30-40 минути на 100-150 градуса. Имаше промяна в консистенцията, бяха по-твърдички, но след като престояха една нощ в стаята после бяха доста крехки и се топяха в устата.
Но на вкус бяха супер.
ето ги:
и

Благодаря ви на всички!

MaxMama
- към теб имам един специален въпрос: с кой накрайник си правила целувките? Моля покажи го на снимка, може и на лични. Много ми хареса формата, а аз не можах да докарам такава.  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
thedragonbg ,браво,много добре изглеждат. Peace
Ето накрайника  http://storage2.album.bg/14b/img_3542_09eab_23419818.jpg.
Имам го сигурно от 15 години и го използвам само за целувки и еклери.И,за да са по-ясни ръбчетата на целувките свивам зъбчетата малко по-навътре.
Ето и една снимка на еклери с този накрайник  http://storage4.album.bg/62a/img_3300_07c67_21863315.jpg.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за бързия отговор - само още нещо, сори ако съм нахална...  Embarassed Можеш ли да снимаш накрайника с нещо съизмеримо, т.е. за да мога да видя големината му? Аз имам подобен, който е от една голяма преса за еклери, с дървено бутало, и се чудя дали е същия?
Виж целия пост
# 10
Готово,заповядай http://storage2.album.bg/7ea/img_3544_29aed_23420064.jpg. Hug
Виж целия пост
# 11
здравейте
 искам да попитам и аз за целувките

не съм мн на ти с рецепти и има нещо което не се получава

помня преди сам пробвала не са ставали кой знай какво но помня че са ставали поне са приличали на целуфки

но сега незнам защо сместа не се згъстява

правя я само с два белтъка и една чаша захар но мн рядко ми се струва и несмея да го пека щот няма да стане

пробвах в друг съд с топлата вода пак не се сгъсти

незнам взех да си мисля че  е от яйцата

ако някои има идея помогнете ми

блг предварително
Виж целия пост
# 12
Аnex, ако случайно попада дори и една много малка капчица от жълтъка, никога няма да се получи твърд сняг. Иначе не виждам друга причина. Аз като ги разбивам с миксера, на втората минута вече се получава сняг.
Виж целия пост
# 13
anex винаги разбивай белтъци в сух съд и със сухи бъркалки, захарта добави след като си разбила на сняг белтъците. Ако искаш може да пробваш в тенджерка да ги разбиваш обичйно се разбиват по-добре в метален съд.

Виж целия пост
# 14
..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия